خانمهای پایگاه بسیج امام هادی (ع) عزمشان را جزم کردند تا زوج جوانی را که مدتهاست میخواهند زیر یک سقف بروند و زندگی شیرینشان را شروع کنند، تا قبل از شب چله راهی خانه بخت کنند.
برای این کار از هر نهاد و سازمانی که میتوانستند کمک گرفتند، اما بهترین قسمت این مشارکت مربوطبه مردم بود. خانمهای محله پایینخیابان مثل همیشه در کار خیر سهیم شدند و درکنار اعضای پایگاه بسیج محلهشان قرار گرفتند و برای شروع یلدایی زندگی این زوج هممحلهای قدمی برداشتند.
تهیه جهیزیه در این اوضاع اقتصادی کار سادهای نیست. آقاداماد مدتی است که توانسته سرپناه کوچکی اجاره کند، اما بدون وسایل اولیه شروع زندگی سخت است. آنها به کم هم قانع بودند، اما پدر عروس نزدیک دو سال است که بیمار شده و مادرش هم دستتنها نمیتواند جهیزیه جور کند. همین که هزینههای درمان همسرش را میدهد و خرج سیرکردن اعضای خانواده ششنفریشان را فراهم میکند، همت کرده است.
فرمانده پایگاه بسیج امام هادی (ع) میگوید: همسایهها وقتی دیدند این خانواده دو سال است نتوانستهاند جهیزیه دخترشان را جور کنند و داماد هم بیشتر از تهیه پول رهن خانه در توانش نیست، وضعیتشان را به من اطلاع دادند.
مهری سبزی با لحنی آرام میگوید: این خانواده را دورادور میشناختم، اما از وضعیت آنها اطلاع دقیقی نداشتم. از مسئول شناسایی نیازمندان در پایگاه خواستم که بررسی کند و صحت گزارشهای مردم را اطلاع دهد تا بتوانیم قبل از اینکه دیر شود، به این خانواده کمک کنیم.
وسایل شروع یک زندگی ساده دورتادور مسجد چیده شده است. واضح است که نتیجه تحقیقات زهرا آرامی حرف همسایهها را تأیید کرده است. خود آرامی میگوید: خانم سبزی گفت برای پرسوجو بروم و آنجا متوجه شدم این خانواده به بسته معیشتی هم نیاز دارند. با کمک سپاه توانستیم اقلام بزرگ جهیزیه را تهیه کنیم. اما خرید وسایل خرده ریزه که خیلی کاربردی است و برای شروع زندگی لازم، مانده بود.
از خانمهای مسجد خواستیم بخشی از هزینههای مراسم شب یلدایشان را به این زوج جوان هدیه دهند
سبزی با تأیید صحبتهای زهراخانم میگوید: از خانمهای مسجد خواستیم بخشی از هزینههایی را که میخواهند برای مراسم شب یلدا داشته باشند، به این زوج جوان هدیه دهند تا آنها هم بتوانند به امید خدا زندگیشان را شروع کنند. آنها هم روی ما را زمین نزدند و هرکس، بخشی از کار را به عهده گرفت. حدود پنجاهنفر کمک نقدی کردند که هرچند کم، اما گرهگشا بود. چندنفری هم درزمینه خیاطی و دوختودوز و کارهای هنری کمک و جهیزیه را با ذوق و سلیقه تزئین کردند.
خانواده عروس بههمراه همسایههایشان که بیتفاوت از کنار مشکل آنها رد نشدند، مشغول چیدن وسایل هستند. یک طرف سرویس پلاستیکی صورتیرنگ چیده شده است و سمت دیگر، بلورجات ایرانی. جاروبرقی و پنکه و بخاری را کنار پتو و رختخوابها گذاشتهاند و رختخوابهایی که دستدوز همسایههاست.
کبری ایمانی که ملحفهها را از صندوق قدیمیاش درآورده است، میگوید: این پارچهها را برای بچههایم کنار گذاشته بودم. اما دیدم این دختر هم مثل دختر خودم است و الان باید به او کمک کنم. پس دست به کار شدم و چرخ خیاطیام را راه انداختم و رختخوابهای عروس را دوختم. تزئینش را هم دخترم انجام داده است.
عروس با ذوق مشغول چیدن لباسهایی است که خانمهای هنرمند مسجدی برایش دوختهاند. مهریخانم سبزی میگوید: خانمهای محله ما امسال سفره یلدایشان را در خانه این عروس و داماد پهن میکنند؛ سفرهای که هندوانه و انار و آجیل ندارد، اما گرمای مهربانیاش سالیان سال در خانه آنها ماندگار است.
* این گزارش پنجشنبه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۷۴ شهرآرامحله منطقه ثامن چاپ شده است.