img-profile-author
دانشگاه فردوسی، سومین دانشگاه قدیمی ایران است
دانشگاه فردوسی مشهد سال‌۱۳۲۸شمسی، با تبدیلِ آموزشگاه عالی بهداری به دانشکده پزشکی، تاسیس شد. این دانشگاه در دوران پهلوی از نظر علمی و آکادمیک زیر نظر دانشگاه جرج‌تاون آمریکا قرار داشت.
img-profile-author
خادم‌باشی حرم مطهر یار کلنل پسیان بود
سیدعبدالمجید مجید فیاض، روحانی کمتر شناخته شده دوره قاجار سبب سامان‌دهی امور حرم رضوی، پس از به توپ بستن آن توسط روس‌ها شد.
img-profile-author
تلاش موسیقی‌دان‌های تهرانی برای ساخت آرامگاه فردوسی
ساخت بنایی آبرومند برای آرامگاه حکیم توس با استقبال گسترده اهالی هنر روبه‌رو شد؛ اهالی موسیقی، یکی از پیش‌گامان بودند که با هدف تأمین بودجه مورد‌نیاز ساخت بنای آرامگاه فردوسی اقدام به برگزاری کنسرت، اولین‌بار در تهران کردند.
img-profile-author
مشهدی‌ها سال ۸۹ با بلیت کاغذی خداحافظی کردند
طرح پرداخت الکترونیک هزینه اتوبوس شهری از ۲۴ اسفند‌۱۳۸۹ به‌صورت آزمایشی در خط‌۱۴ ناوگان اتوبوس‌رانی مشهد شروع شد و خداحافظی با بلیت‌های کاغذی اتوبوس هم از همین تاریخ کلید خورد.
img-profile-author
مسافر هندی، ساکن ابدی تکیه کرمانی‌ها شد
«نبی‌بخش» روحانی‌ای که ۱۲۴ سال پیش به عشق امام‌رضا (ع) از هند به مشهد آمد و پس از فوت، بر اساس اسناد مکتوب موجود، در سرداب تکیه کرمانی‌ها براساس وصیتی که خودش کرده بوده، به خاک سپرده شد.
img-profile-author
عمارت انتهای خیابان کوهسنگی، اعتبار مشهد بود
عمارت کوهسنگی در گذشته یکی از مراکز اصلی و آبرودار شهر بوده که هرکس را که از نگاه مسئولان سرش به تنش می‌ارزیده است به آن دعوت می‌کرده‌اند. این ساختمان برای شهر، هم تالار پذیرایی بوده، هم هتل اقامتی برای مهمانان.
img-profile-author
مشهد سال ۱۳۴۹ به روایت دکتر باستانی‌پاریزی
شهریور‌۱۳۴۹‌؛ دکتر محمدابراهیم باستانی‌پاریزی یکی از اساتید مدعو در کنگره بیقهی، یک ماه بعد در مقاله‌ای با نام «هزاره بیهقی» اطلاعات بسیار ارزشمندی از شهر مشهد ارائه می‌دهد.
img-profile-author
نقش کارخانه قند آبکوه در زندگی اجتماعی مردم مشهد
قند در آن زمان یک محصول استراتژیک و کمیاب است که می‌تواند بر معیشت و رضایت مردم اثرگذار باشد. اهمیت این محصول تا آنجاست که وقتی کارخانه قند آتش می‌گیرد، روزنامه‌ها همه اخبار آن را پوشش می‌دهند.
img-profile-author
کلنگ ساختمان شهرداری مشهد سال ۱۳۱۹ به زمین خورد
اواخردوره رضاشاه تصمیم مسئولان بر این شد که در گوشه‌ای از میدان بزرگ شهر که در حال احداث بود عمارتی هم برای شهرداری ساخته شود. اردیبهشت‌۱۳۱۹ ماجرای ساختمان شهرداری در مسیر خوبی قرار گرفته بود.
img-profile-author
مروری بر حضور انگلیسی‌ها در مشهد
قحطی مشکل اصلی جنگ جهانی اول در ایران و مشهد بود که به‌سبب حضور انگلیسی‌ها و نیروهایشان، وخیم‌تر شد. کنسولگری بریتانیا که به این امر واقف بود، اقدامات به‌ظاهر انسانی خود را افزایش داد و روزانه ۶ هزار نفر را در مشهد خوراک می‌داد.
صفحه ۱بعدی