img-profile-author
هشت‌آباد؛ یادگار باغ‌های عصر صفوی
این گزارش درباره نخستین فرعی کنونی خیابان آیت‌الله عبادی است که روزگاری سرسبزی‌اش نقشه مشهد را رنگ می‌داده است.
img-profile-author
«خواجه‌ربیع» که روزی بلندترین خیابان مشهد بود
خواجه‌ربیع یکی از خیابان‌های نود‌ساله مشهد بود که از میدان مرکزی تا بیرون دروازه‌های شهر امتداد پیدا می‌کرد.
img-profile-author
کوچه آموزش و ورزش در محله دانش‌آموز
کوچه معلم ۳۲ که حدود چهل تا پنجاه‌سال قبل، اولین ساختمان‌هایش توسط سازندگان و سرمایه‌گذاران یزدی ساخته شد، حالا هویتی آموزشی و ورزشی به خود گرفته است. این مسیر «آموزش» نام گذاری شده است.
img-profile-author
کوچه‌ آموزش و پرورش در محله شاهد
کوچه استادیوسفی ۵ در محله شاهد دو شاخصه مهم دارد؛ اول اینکه اداره آموزش‌وپرورش ناحیه ۷ در ابتدای این خیابان قرار گرفته و شاخصه دوم آن، نام‌گذاری کوچه به نام شهید ناصر فضلی‌برآبادی است که خانواده‌اش نیز در این معبر سکونت دارند.
img-profile-author
کوچه چاه مؤمنی، آخرین معبر محله انصار
نام قدیم محله انصار «چاه‌مؤمنی» بود و این چاه و جوی آن در کوچه حر‌۵۶ قرار داشت. به همین‌دلیل است که ساکنان قدیمی این معبر، آن را به کوچه چاه مؤمنی می‌شناسند.
img-profile-author
کوچه حرعاملی منطقه ثامن مشهد ۴۰۰ ساله است
خیابان شیخ حر‌عاملی محدوده منطقه ۲ شهرداری مشهد پیش از انقلاب، به یاد بزرگ سیستانی‌های این محدوده به نام خیابان عامل معروف بود اما کوچه‌ای در منطقه ثامن نیز به این نام خوانده می‌شود که یادگار دوران صفوی است.
img-profile-author
«فیروزه» در نخودک
به گفته اهالی خیابان فیروزه در محله هدایت، نخستین ساکنان این خیابان، نیرو‌های سازمانی سپاه بودند. البته به‌مرور زمان و با فروش قطعاتی از زمین‌ها توسط آنها، دیگرگروه‌های مردمی به‌ویژه کارمندان و کسبه در این خیابان ساکن شدند.
img-profile-author
در حال و هوای فرهنگی کوچه شهید‌ابراهیم فخرایی ۳۳
اولین ساکنان کوچه شهید‌سرلشکر ابراهیم فخرایی ۳۳، فرهنگیان بودند که در دهه‌۷۰ ساکن شدند و حالا هم چند‌مدرسه و هنرستان دارد که محل تردد فرهنگیان و دانش‌آموزان است و به این ترتیب سرنوشت این کوچه گره خورده است به فرهنگ و فرهنگیان!
img-profile-author
کوچه قرآنی‌ها در محله فرهنگیان
کوچه دکتر حسابی شمالی ۷ یکی از سه مرکز محله فرهنگیان محسوب می‌شود. در این معبر، چهار کاربری مذهبی و فرهنگی، فضای سبز، ورزشی، آموزشی وجود دارد. اما کاربری شاخص، مذهبی و مربوط به مسجد امام جعفر‌صادق (ع) است.
img-profile-author
«زمرد» محله هدایت
در دهه‌۷۰ با فروش زمین‌ها توسط کشاورزان، روند سکونت مردم و شکل‌گیری خیابان زمرد در محله هدایت آغاز شد. بیشتر خانه‌های این کوچه به سبک معماری جدید ساخته شده است و عمری کمتر از بیست‌سال دار‌د.
صفحه ۱بعدی