ماجرای ساخت اولین مسجد در خیابان یوسفیه مشهد
محمد وزیری میگوید: وقتی کار خرید زمین مسجد جفتوجور شد، همه اهالی دستبهدست هم دادند. حتی بچهها دانهدانه آجر میآوردند و دست ما میدادند. خانمها چادرهایشان را گره میزدند و گچ درست میکردند.
«نوده»، مزرعهای قدیمی بر کرانه کشفرود
قدیمیترین سندی که در آن نامی از «نوده» به میان آمده، سندی وقفی و متعلق به سال ۱۰۲۲ خورشیدی است. این سند در واقع همان وقفنامه مشهور میرزامحسنرضوی داماد شاه عباس یکم صفوی است.
قهوهخانههای مشهد همیشه رونق داشت
قهوهخانهدار نزدیک در ورودی، بالای تخت چوبی و قالیچه مخصوص خودش مینشست. یک تشتک برنجی کوچک برای ریختن پول و یکی هم برای جمعآوری «پَته» در کنار دستش میگذاشت.
آب تنی مترو مشهد
دیدن قطار آنهم درحال گذر از تونل شستوشو، تجربه تازهای است. شاید شبیه وقتی که نخستینبار آب در کارواش به تن خودرو خورد، ولی اینجا از کف و پودر خبری نیست.
جلوهای از «بالاخیابان» قدیم؛ شکوه فراموششده مشهد
«بالاخیابان» مشهد یکی از گذرهای مشهور و باسابقه است که تا شکل گرفتن محلات جدید بیرون از مرزهای باروی قدیمی شهر مشهد، گل سرسبد خیابانهای شهر بود و مکان قدم زدن و تفرج مردم.
زندگی ۲۴ مادر در کوچه گلهای دانشجو
خیلی از اهالی، دانشجوی۹ را به «کوچه گلها» میشناسند. تعبیر این نامگذاری حضور سرای سالمندانی است که در این کوچه زندگی میکنند. دراین خانه سالمندان، ۲۴ مادر سالمند زندگی میکنند.
جعفریه؛ آخرین میراث «عابدزاده»
آخرین بنای زندهیاد عابدزاده که آن را در سال ۱۳۴۹ میسازد، مدرسه جعفریه است که در خیابان صدر ۱۲ قرار گرفته است. زمین این بنا متعلق به فردی به نام «حسین گچپز ارض اقدس» بوده است.
- بعدی
- صفحه۱
- قبلی