کد خبر: ۱۱۴۲۷
۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰
گره‌گشایی وکلا در مسجدالنبی محله شهیدقربانی

گره‌گشایی وکلا در مسجدالنبی محله شهیدقربانی

چهارشنبه‌ها، از ساعت‌۱۸ تا ۲۰ وکلای پایه یک دادگستری به پیشنهاد خودشان در مسجدالنبی(ص) در محله شهیدقربانی حاضر می‌شوند تا کاملا رایگان پای مشکلات حقوقی شهروندان بنشینند و برای آنها راه‌حل ارائه دهند.

مسجدالنبی (ص) در محله شهید‌قربانی، این روز‌ها شاهد یک اتفاق تازه است. چهارشنبه‌ها، از ساعت‌۱۸ تا ۲۰ وکلای پایه یک دادگستری به پیشنهاد خودشان در مسجد حاضر می‌شوند تا کاملا رایگان پای مشکلات حقوقی شهروندان بنشینند و برای آنها راه‌حل ارائه دهند.

 

ابتکاری برای رفع مشکلات حقوقی

پیش از این، بسیاری از ساکنان منطقه که از نظر آگاهی و توان مالی در وضعیت مطلوبی نبودند، برای رفع مسائل حقوقی‌شان به مسجد مراجعه می‌کردند، اما هیئت‌امنای مسجد در توان خود نمی‌دید که آن تعداد از درخواست‌ها را پاسخ‌گو باشد. در‌نتیجه، آنها را به شورای حل اختلاف ارجاع می‌دادند.

به گفته یکی از اعضای هیئت‌امنای مسجد النبی (ص) حالا وضعیت فرق کرده است و با همکاری پایگاه بسیج شهید‌کاوه مسجد، این مشکل تا حد زیادی برطرف شده و مردم می‌توانند از مشاوره حقوقی رایگان بهره‌مند شوند.

جواد موحدیان می‌گوید: در حال حاضر، این جلسات در یکی از بخش‌های مسجد برگزار می‌شود، اما قرار است به‌زودی یک فضای دائمی در دفتر مسجد برای این کار در‌نظرگرفته شود.

 

از مشاوره رایگان تا حمایت قانونی

یکی از وکلایی که در این طرح شرکت کرده، مصطفی عباسی‌مین‌آباد، وکیل پایه‌یک دادگستری است که از سال‌۹۸ در این حرفه فعالیت می‌کند. او پیش از این نیز برای مددجویان کمیته امداد امام‌خمینی (ره) مشاوره رایگان ارائه می‌داد و آنها را به کانون وکلا معرفی می‌کرد تا در مسیری امن و با هزینه‌های کمتر، مسائل حقوقی‌شان را پیگیری کنند.

عباسی درباره این طرح می‌گوید: حق مشاوره‌های معمولی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰‌هزار تومان است و بسیاری از مردم توان پرداخت آن را ندارند. اما به‌دلیل آشنایی با هیئت‌امنای مسجد و شناختی که از اهالی این منطقه داشتم، تصمیم گرفتم به‌صورت داوطلبانه در این طرح شرکت کنم.

 

راهکار‌هایی برای آگاهی‌بخشی

این وکیل پایه دادگستری می‌گوید: بیشتر موضوعاتی که در این جلسات مطرح می‌شود، مربوط به طلاق، نفقه، مهریه، ضرب‌وجرح، سرقت، کلاهبرداری، مسائل ملکی، خودرو، تنظیم سند و اثبات هبه است.

عباسی تأکید می‌کند که بسیاری از مؤسسات غیرمعتبر حقوقی از ناآگاهی مردم سوءاستفاده کرده و آنها را دچار ضرر مالی می‌کنند که نمونه‌های زیادی از این موارد را در صحبت‌های اهالی هم می‌شنود. او راه‌حل این مشکل را افزایش آگاهی مردم می‌داند و بیان می‌کند: اگر می‌خواهیم مردم در دام این مؤسسات نیفتند، باید آنها را آموزش دهیم تا بدانند چگونه مسائل حقوقی‌شان را به‌درستی پیگیری کنند.

این اقدام اعضای بسیج شهید‌کاوه، علاوه‌بر آنکه باری از دوش ساکنان محله برداشته، زمینه‌ساز آگاهی حقوقی بیشتر در بین مردم شده است. دو وکیل پایه‌یک دادگستری، یک روز در هفته در مسجد حاضر می‌شوند و مسائل حقوقی شهروندان را برطرف یا آنها را برای پیگیری پرونده‌شان در مسیر امن هدایت می‌کنند.

 

* این گزارش یکشنبه ۱۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۶۰۳ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.

کلمات کلیدی
ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44