برای معرفی کوچه شهیدقویپیکر، محمد یوسفی و مجید پوریوسف، از اعضای شورای اجتماعی محله تلگرد همراهمان شدهاند. این کوچه جزوی از محله تلگرد است که قدمتی باستانی دارد و با نام «تیرگرد» یا «تیرآباد» در دوره اشکانیان ساخته شده است. البته نام این روستای تاریخی از سده دوازدهم قمری در وقفنامهها به چشم میخورد.
این مزرعه که اکنون بین عموم مردم «تلگرد» خوانده میشود، متعلق به طاهر احمدزاده (نخستین استاندار خراسان پس از انقلاب اسلامی) بوده است. این محله ۱۱۰شهید دفاع مقدس دارد که سیزدهنفرشان روزگاری ساکن همین کوچه بودهاند.
بیبیفاطمه کامیاب مادر ناتنی شهید سیدیحیی کامیاب است. او میگوید: سیدیحیی وقتی دوسالونیم داشت، مادرش از دنیا رفت و من یحیی را بزرگ کردم. سنش کم بود، اما شناسنامهاش را دستکاری کرد و خودش را به جبهه رساند. درنهایت در عملیات والفجر۸ به شهادت رسید.
مسجد صاحبالزمان (عج) این کوچه سال ۱۳۳۰ تأسیس شده و یکی از پایگاههای اعزام نیرو در دوران دفاع مقدس بوده است. بنای این مسجد ابتدای دهه ۷۰ بازسازی شده است.
رحیم آهوبره متولد۱۳۵۳ است و به قول خودش از وقتی چشم باز کرده، بهسراغ جاروبافی آمده است. او روزهایی را به یاد میآورد که در تلگرد قدمبهقدم جاروبافی بود.
کوچه شهید قویپیکر ۱۸ به «کوچه مظفر» معروف است. این کوچه ۱۳۰متر طول و کمتر از دومتر هم عرض دارد.
ساختمانهای مرتفع بدون پارکینگ، معضل اصلی این کوچه است که در مواقع بحرانی، خدمترسانی دستگاههای امدادی را به تأخیر میاندازد.
خانههایی که بنای آن با خشت خام و کاهگل ساخته شده است، در این محله زیاد به چشم میخورد. این خانه قدیمی با ترکهای عمیقی که روی آن ایجاد شده، اکنون کارگاه بافت جاروست.
* این گزارش یکشنبه ۱۳ مردادماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۷۹ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.