
شفا؛ محله جوان و پرجمعیت
تاریخچه
محله شفا که فقط بخش کوچکی از انتهای بولوار شفا را در برمیگیرد، در گذشته به اراضی «نخودک» و «سمزقند» معروف بوده است. خیابان شهیدصفدرینژاد در محله شفا، محله هدایت را به محله ایثارگران متصل میکند. اراضی این خیابان پیشاز ساخت، کشاورزی بود و به «زمینهای نخودک» شهرت داشت.
بعداز انقلاب، زمینهای این محله به مردم داده شد تا آنجا خانه بسازند. نزدیک ۱۰ سال پیش، این خیابان و معابر اطرافش، به «شهرک امام» شهرت داشت. شهیدان سلامی و صفدرینژاد در این محله زندگی میکردند و از مسجد محل به جبهه عازم شدند.
محله شفا از سال ۱۳۴۵ خورشیدی جزو محدوده شهری شده است.
بافت
وسعت این محله ۶۴ هکتار و تراکم جمعیت آن ۳۱۵ نفر در هر هکتار است که بهنسبت پرجمعیت محسوب میشود. بخش زیادی از مساحت این محله را آپارتمانهای پنج و ششطبقه به خود اختصاص میدهند. گروههای سنی ۲۵ تا ۳۴ سال و کودکان کمتر از ۴ سال بیشترین جمعیت این محله را به خود اختصاص میدهند که بیانگر جوانی جمعیت در محله شفاست.
دسترسی
محله شفا به مترو دسترسی ندارد. بولوارهای آیتالله عبادی، شفا و هدایت راه ارتباط این محله به مرکز شهر است. میانگین زمانی از هر نقطه محله شفا تا ایستگاه اتوبوس یکدقیقه و ۴۶ ثانیه است.
امکانات رفاهی و فرهنگی
- باتوجهبه فراوانی جمعیت کودکان کمتر از ۱۴ سال، سه دبستان در این محله قرار دارد که مطلوب نیست، اما بهنسبت برخی محلات دیگر مناسب است.
- پارک خطی هدایت یکی از فضاهای سبز مطلوب در این محله است.
- درمانگاه اباعبدالله حسین (ع) در عبادی ۸۶ قرار دارد.
- سالن ورزشی چندمنظوره شهید تهرانیمقدم در ایثارگران ۸ قرار دارد.
- مسجد امامخمینی (ره) در خیابان هدایتیک، صفدرینژاد ۱۸، از مساجد فعال این محله است.
- کارگاههای مبلسازی و نجاری بخشی از بافت محله شفا را به خود اختصاص میدهند.
حدود جغرافیایی
محله شفا شکلی مثلثی دارد و از سمت شرق به بولوار آیتالله عبادی، از جنوب به بولوار هدایت و از سمت شمال و شمال غرب به خیابانهای ایثارگران و شفا محدود میشود.
محلههای گاز، سمزقند، شهید هنرور و ایثارگران با محله شفا همسایه هستند.