
به آب روان میمانند؛ بیقرار و تشنه جاریشدن. برای جانبخشیدن و زدودن تیرگیها از اطرافشان، نه منتظر کسی هستند و نه پس از اتمام کار، انتظار تقدیر و تشکر ازسوی کسی را دارند.
میگویند امیدمان به عنایت بانویی است که توسل به او را در نام گروهمان گنجاندهایم. گروه جهادی مساکینالفاطمه (س) در مدت هفتسال فعالیت خود، برکاتی برای اهالی محله طبرسیشمالی بهدنبال داشته است که راوی گوشههایی از آن هستیم.
«وقتی حضرت آقا از اهمیت گروههای جهادی گفتند، به این فکر افتادیم که ما هم میتوانیم یکی از این گروهها داشته باشیم. با چندنفر از دوستانی که همدغدغه بودیم جمع شدیم و فعالیتمان را از سال۱۳۹۶ شروع کردیم، ابتدا با تمرکز بر محلات رسالت، پنجتن و طبرسیشمالی و الان، متمرکز بر طبرسی شمالی.»
به آنچه که محمد اماموردی، مسئول گروه جهادی مساکینالفاطمه (س) میگوید، یک پانوشت هم باید اضافه کرد؛ تقسیمبندیهای یادشده برای روزهای عادی است و اگر در هر جای شهر، استان یا کشور اتفاقی بیفتد که اعضای گروه با جمعیتی بالغبر شصتنفر، حس کنند کاری از دستشان ساخته است، به پیشنهاد وجدانشان نه نمیگویند. نمونهاش سیل لرستان و خوزستان در سالهای ۹۸ و ۹۹ بود که اعضای گروه را یک هفته درگیر امدادرسانی به سیلزدگان کرد.
بوستان شقایق در محله طبرسیشمالی، خاطره رمضان امسال را فراموش نخواهد کرد. اعضای گروه جهادی مساکینالفاطمه (س) که به پویش افطاری ساده پیوسته بودند، برای پانزدهشب پذیرایی از مهمانان ماه خدا برنامهریزی کرده بودند، اما حال و هوای اهالی محله از نشستن پای این سفره در فضای دلباز بوستان آنقدر خوب شده بود که خیران محلی نیز پای کار آمدند تا نمایش این همدلی تا پایان ماه مبارک، تمدید شود.
از بین شصتخانوادهای که این گروه جهادی زیر پر و بالشان را گرفتهاند، چیزی حدود ۲۵درصد، محتاج کمکهای مالی هستند و نیازمندیهای بقیه، چیز دیگری است. حمایتهای اجتماعی مثل مشاورههای خانوادگی، پزشکی و تحصیلی از دیگر نیازهایی است که جهادگران از وقت و تخصص خود برای رفع آن بهره میگیرند.
به فهرست خدمات متنوع و افتخارات این گروه فعال در محله طبرسیشمالی باید موارد دیگری را نیز اضافه کرد؛ مواردی مثل برپایی جشن عمومی در اعیاد، دسته عزاداری و پیادهروی در مناسبتهای مرتبط و مبارزه با آسیبهای فرهنگی مثل پوششهای نامتعارف که جزئیات آن را از زبان دیگر عضو گروه میشنویم.
زهرا زارعی که از سه سال پیش به این گروه پیوسته است، جزو طلایهداران امر به معروف به شمار میرود و با ساماندهی گروهی از بانوان محله، یادآوری پوشش عفیفانه به عنوان یک باید اجتماعی را در برنامه دارد.
او از گروه سرودی متشکل از دختران نوجوان محله میگوید که نوروز امسال، پای اجراهایشان به ایستگاه راهآهن رسید.
زارعی، تنها نمونهای از بانوان جهادگر مساکین الفاطمه (س) است که عشق به بهترشدن حال محله و شهر خود را این طور بیان میکند: از ۴ صبح بیدار میشوم تا به بخشی از کارهای خانه و وظایفم در قبال همسر و دو فرزندم برسم. کارهای گروه جهادی و گروه سرود ذیل آن، یکی دیگر از کارهای روزانهام است. وقتی عاشق و معتقد باشی، برای خدمت به هممحلهایهایت وقت و انرژی کم نمیآوری.
* این گزارش یکشنبه ۳۱ فروردینماه ۱۴۰۴ در شماره ۶۱۱ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.