کد خبر: ۱۰۷۷۹
۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰

کوچه شهید‌علی شکری، به مسجد ۱۰۰ ساله آراسته است

خیابان بهمن ۴/۲۰ تا پیش از انقلاب جزو اراضی روستای حسن‌آباد چاهش بود؛ روستایی با شصت‌خانوار که به‌دلیل ناامنی‌های رایج در آن دوران، در قلعه‌ای به وسعت ۷‌هزار‌مترمربع محصور بود.

محمدحسین خضری، خبرنگار افتخاری|خیابان بهمن ۴/۲۰ به نام شهید‌علی شکری، از شهدای دفاع مقدس نام‌گذاری شده است. این کوچه تا پیش از انقلاب اسلامی جزو اراضی روستای حسن‌آباد چاهش بود؛ روستایی با شصت‌خانوار که به‌دلیل ناامنی‌های رایج در آن دوران، در قلعه‌ای به وسعت ۷‌هزار‌مترمربع محصور بود.

به گفته اهالی، این قلعه که دارای چهار‌برج چهار‌متری برای دید‌بانی بود، پس‌از پیروزی انقلاب اسلامی و با حاکم‌شدن امنیت عمومی، کارکرد خود را به‌تدریج از دست داد.


کوچه شهید‌علی شکری آراسته به مسجد ۱۰۰ ساله

جملات امیدبخش به انضمام آیات و احادیثی که روی دیوار‌های محله نوشته شده، حاصل ذوق و هنرمندی خطاطی به نام حجت‌الاسلام محمدعلی منصوریان، از ساکنان قدیمی کوچه است.


کوچه شهید‌علی شکری آراسته به مسجد ۱۰۰ ساله

قدمت این کوچه را نه‌فقط از دل اسناد کتابخانه‌ای و گفته‌های اهالی قدیمی محله بهمن، بلکه از روی عناصری مانند این درخت توت می‌توان دریافت. مسن‌تر‌های کوچه به نقل از پدران خود، عمر این درخت را سیصد‌سال برآورد می‌کنند.


کوچه شهید‌علی شکری آراسته به مسجد ۱۰۰ ساله

دبستان حضرت رسول‌الله(ص)، سال‌۱۳۸۰ به‌دست خیراندیشی به نام حاج‌علی محروق تأسیس شد. این مدرسه با کمبود‌هایی مواجه است که رفع آن، همت خیران را می‌طلبد.

 

کوچه شهید‌علی شکری آراسته به مسجد ۱۰۰ ساله

حسین صدیقی عضو شورای اجتماعی محله بهمن و فرهنگی بازنشسته است. این رزمنده دوران دفاع مقدس، هرچند به‌دلیل آسیب‌دیدگی، سال‌۷۷ فوتبال حرفه‌ای را کنار گذاشت، همچنان ورزش را در برنامه زندگی خود حفظ کرده است.

 

کوچه شهید‌علی شکری آراسته به مسجد ۱۰۰ ساله

قدیمی‌های کوچه، هنوز خاطره بنای قدیمی و سقف چوبی مسجد امام‌رضا (ع) را به یاد دارند. این مسجد سال‌۱۳۰۰ تأسیس و ۶۳‌سال بعد توسط مرحوم محمد‌علی ضابطیان بازسازی شد.




* این گزارش یکشنبه ۲۰ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۹۷ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44