کد خبر: ۱۰۷۶۶
۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰

دختران «شمسا» هرماه، مسجد امام حسن‌عسکری(ع) را غبارروبی می‌کنند

نجمه ساده می‌گوید: تا قبل از تشکیل پاتوق، دختران با این نظم و تربیت و با این تعداد در مسجد فعال نبودند. از سال گذشته که گروه شکل گرفت، توانستیم برای آنها فعالیت‌های مختلفی تعریف کنیم.

با اشتیاق، خود را به مسجد امام‌حسن‌عسکری (ع) در محله عبدالمطلب می‌رسانند تا در غبارروبی و نظافت ماهیانه مسجد، کنار بزرگ‌تر‌ها حضور داشته باشند. پاتوق دختران نوجوان و جوان شمسا سال گذشته با همکاری فرمانده پایگاه بسیج خواهران ولایت و با حضور کودکان و نوجوانان در این مسجد تشکیل شده است.

اعضای این گروه علاوه‌بر غبارروبی مسجد، ماهی یک‌بار دور هم جمع می‌شوند تا در فعالیت‌های محله هم مشارکت کنند. همچنین گاهی به محلات حاشیه شهر می‌روند و در رنگ‌آمیزی مدارس مشارکت می‌کنند.

 

پاتوقی برای رشد

راه پای محدثه فرقانی از کودکی همراه مادر و خواهرش به این مسجد باز شده است و به خاطر دارد که اولین نماز جماعتش را همین‌جا خوانده است. او هفده‌ساله است و پس‌از سال‌ها رفت‌وآمد به مسجد اینجا را خانه خودش می‌داند.

محدثه یک‌سال پیش با خواهر بزرگش، محبوبه، در پاتوق دخترانه شمسا عضو شد و از همان زمان فعالیت‌هایش در مسجد جدی‌تر شده است. او می‌گوید: حضور در این پاتوق به رشد شخصیت ما در جامعه کمک می‌کند. وقتی در گروه، مسئولیتی را قبول می‌کنیم و آن را به سرانجام می‌رسانیم، حس اعتماد‌به‌نفسمان تقویت می‌شود. ارتباط با بزرگ‌تر‌ها و کوچک‌تر‌ها به اجتماعی‌شدن و یادگیری فعالیت‌های گروهی بسیار کمک می‌کند.

 

حس خوب کارگروهی

غزل عباس‌پور دوازده‌سال دارد. او از سال پیش همراه مادرش به مسجد آمده و حالا عضو پاتوق دختران است. درباره حس خوبش از کار جهادی می‌گوید: اردویی که آخر شهریور برگزار شد، اولین تجربه جهادی من بود. به یکی از روستا‌های محلات حاشیه شهر رفتیم و با کمک بقیه بچه‌های گروه، حیاط مدرسه را نقاشی و رنگ‌آمیزی کردیم. حس خوبی داشت و تجربه جالبی بود.

هدف از شکل‌گیری این پاتوق، آشنا‌کردن دختران با فضای مسجد و فعالیت‌های اجتماعی و مذهبی است

زهرا نعمتی ده‌ساله هم زودتر از بقیه خودش را به مسجد رسانده و کار را شروع کرده است. او می‌گوید: عضویت در این گروه را دوست دارم؛ چون با همکاری بچه‌ها در جشن‌ها و مراسم عزاداری شرکت می‌کنم و کنار بزرگ‌تر‌ها کار گروهی را یاد می‌گیرم.

 

بستری برای اجتماعی شدن

نجمه ساده، فرمانده پایگاه بسیج خواهران ولایت و مسئول فرهنگی بانوان مسجد است. او پاتوق دختران شمسا را راه انداخته است تا نوجوانان و جوان‌ها جذب مسجد و فعالیت‌های فرهنگی آن شوند.

ساده می‌گوید: تا قبل از تشکیل پاتوق، دختران با این نظم و تربیت و با این تعداد در مسجد فعال نبودند. از سال گذشته که گروه شکل گرفت، توانستیم برای آنها فعالیت‌های مختلفی تعریف کنیم. برگزاری مناسبت‌های مختلف مذهبی با کمک آنها انجام شد و خودشان مسئولیت برنامه را برعهده گرفتند. در برگزاری همه این برنامه‌ها هیئت‌امنای مسجد همکاری خوبی داشتند و بچه‌ها را به ادامه مسیرشان تشویق کردند.

مریم معصومی‌فر، عضو شورای اجتماعی محله عبدالمطلب و مسئول پاتوق دختران شمسا، هم درباره این گروه می‌گوید: اعضای پاتوق دختران گروه سنی هفت تا بیست‌سال هستند که به دو گروه سنی هفت تا دوازده و سیزده تا بیست‌سال تقسیم شدند تا بتوان برای آنها برنامه‌ریزی بهتری انجام داد. این پاتوق حدود هفتاد عضو دارد که سی‌نفرشان بیشتر فعال هستند. هدف از شکل‌گیری این پاتوق و برگزاری اردو‌های جهادی، آشنا‌کردن دختران نوجوان و جوان با فضای مسجد و فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و مذهبی است.


* این گزارش شنبه ۱۹ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۷۹ شهرآرامحله منطقه ۱ و ۲ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44