کد خبر: ۶۶۲۸
۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰

درمان افسردگی با خیاطی!

زهرا هوشیارامامی مربی خیاطی محله بهشتی می‌گوید: یکی از شاگردان کلاسم می‌گفت که افسردگی داشته و به‌سراغ روان‌شناسی مشهور رفته است. او پیشنهاد کرده که در یکی از دوره‌های خیاطی ثبت‌نام کند.

 او مربی خیاطی در فرهنگ‌سرا‌های شهرداری مشهد (کودک و آینده و رسانه) است. «زهرا هوشیارامامی» ساکن محله شهید بهشتی هنر‌های متعددی را آموخته و بی‌دریغ آن را در اختیار هنرآموزانی می‌گذارد که به کلاس‌های او می‌آیند.

سالانه صد‌ها بانوی هنردوست که گاه سودای اشتغال دارند و گاه تمایل دارند بتوانند برای خود و نزدیکانشان لباس بدوزند در کلاس‌های او حضور می‌یابند و دوره‌های نازک‌دوزی و لباس‌های کشی را طی می‌کنند.‌

می‌گوید اگر خانمی پس از طی آموزش‌ها به‌طور جدی به کار بچسبد، می‌تواند درآمد ماهانه مناسبی داشته باشد.

درآمدی که این روز‌ها برای بانویی خانه‌دار می‌تواند کاملاً جذاب باشد. امروزه بعضی شاگردان پیشین او صاحب مزون‌های نامدار شهرند و قدم‌های اولیه طراحی و خیاطی را به مدد آموزش و صبوری او در این مسیر برداشته‌اند.

 

- درباره سابقه فعالیت‌های هنری و کاری‌تان در فرهنگ‌سرا‌ها توضیح دهید.

۹ سال است که مربی خیاطی هستیم. در هر دوره سه‌ماهه ۷۰ نفر هنرجو دارم و شاید بتوان گفت تابه‌حال هزار و ۴۰۰ نفر را با خیاطی آشنا کرده ام.

ابتدا در یکی از مساجد شهر خیاطی آموزش می‌دادم. یکی از هنرجویانم که دکترای روان‌شناسی داشت، پل ارتباطی شد و با فعالیت‌های شهرداری آشنا شدم. مراحل گزینش را طی کردم و تک کلاسم در آن مسجد تبدیل شد به کلاس‌های متعدد خیاطی در فرهنگ‌سرا‌های مشهد.

خودم ۴ دوره مختلف خیاطی را طی کردم و مدارک مختلف فنی و حرفه‌ای شامل مدیریت کافی‌شاپ یا هتل‌داری را هم اخذ کردم. به این‌ها شیرینی‌پزی و آشپزی درجه‌یک را با میزآرایی و تزیین میوه‌جات هم اضافه کنید. حتی دوره معرق‌کاری را گذرانده‌ام.

از همه مدارکم هم استفاده کنم، اما در بین همه این موارد بیشتر هوادار و دلداده خیاطی شدم. هم کاربردش بیشتر است و هم ماندگارتر به نظر می‌رسد.

 

درمان با خیاطی!

 

- از شاگردان موفقتان در کلاس‌های خیاطی بگویید؟

گروهی در فضای مجازی دارم و وقتی هنرجویانم دوره‌های آموزشی خیاطی را تمام می‌کنم آن‌ها را به این گروه دعوت می‌کنم و رابطه‌مان این‌گونه ادامه می‌یابد.

در بین آن‌ها افراد موفق زیادی هستند آن‌چنان که وقتی گفتم نمایشگاهی از هنرجویان تازه‌ام دارم، گفتند ما مدیون شما هستیم و فقط اگر نمایشگاهی با حضور برند‌های نامدار برپا کنید همراهتان می‌شویم.

چند مزون نامدار مشهد ازجمله شاگردانم بودند. در فضای مجازی کارهایشان را می‌بینم و از موفقیتشان لذت می‌برم.

 

- بانویی که مشغولیت چندانی در روز ندارد اگر وارد کار خیاطی شود چقدر می‌تواند موفق باشد؟

خیلی! با توجه به نجومی‌شدن قیمت لباس‌ها که شاید در توان خیلی از افراد نباشد که لباس آماده تهیه کنند به‌راحتی می‌توان با راه‌انداختن خیاطی‌های خانگی مشتری جلب کرد و کار‌هایی خلاقانه و با قیمت کم برای خود فرد یا خانواده و حتی دوستان و مشتریان ارائه داد.

مسئله «چاقی» هم به نفع خیاط‌ها شده است. رژیم‌های لاغری هم همچنین! مردم دائما یا چاق می‌شوند یا لاغر و نیاز دارند لباس‌هایشان را به‌اصطلاح اندازه کنند.

می‌توان از این موقعیت هم استفاده خوبی را برد. هر کسی به من مراجعه می‌کند او را به هنرجویانم معرفی می‌کنم.

 

- اصولاً به چه کسی، «خیاط خوب» می‌گویند؟

خیاطی موفق است که وقتی مشتری از خیاط‌خانه‌شان خارج می‌شود با ذوق و شوق بیرون رود. در دوره‌ای که برای بازار خیاطی می‌کردم، خانم‌ها و دخترانی که سفارش کار داشتند وقتی لباسشان را پرو می‌کردند از شوق من را در آغوش می‌گرفتند و می‌بوسیدند.

چراکه دقیقاً همان چیزی که سفارش گرفته بودم و حتی بهتر از آن را برایشان دوخت و دوز می‌کردم. باید دل به دل مشتری داد.

نمی‌توان از خیاط‌ها چنین توقعی داشت، اما گاهی حتی با ماشین خودم مشتریانم را به بازار می‌بردم و باهم پارچه می‌دیدیم و انتخاب می‌کردیم و آن‌ها را به بازاری که تنوع زیاد دارد و بیشتر از هر چیز گیج‌کننده است تنها نمی‌فرستادم. اگر چنین خیاطی دارید او را هرگز رها نکنید!

 

درمان با خیاطی!

 

- به شاگردانتان در کنار خیاطی چه نکاتی می‌گویید؟

اول مادر هنرجویانم هستم و بعد مربی خیاطی آن‌ها. در کلاس‌ها فرصت برای صحبت هم هست. سعی می‌کنم تجربیاتم را با آن‌ها در میان بگذارم. به‌هرحال چند پیراهن بیشتر از آن‌ها دوخته و پاره کرده‌ام! گاهی از من می‌پرسند شما روان‌شناسی خواندید؟

می‌گویم نه! من فقط مادر هستم و بچه‌هایم هم بزرگ شده‌اند و چندین بار بزرگ‌کردن بچه را تجربه کرده ام و چون رفت‌وآمد با نسل جوان و جامعه هم دارم می‌توانم ارزیابی مناسبی داشته باشم و خلاصه دیده و شنیده‌هایم را با شما در میان می‌گذارم.

هنرجویانی داشتم که در مرز جدایی بودند، اما توانستم دلشان را با همسرشان کوک بزنم!

یکی از شاگردان کلاسم می‌گفت که افسردگی داشته و به‌سراغ روان‌شناسی مشهور رفته است. او پیشنهاد کرده که در یکی از دوره‌های خیاطی ثبت‌نام کند. در تجربه‌ای دیگر روان‌پزشک، دارو‌های مراجعه‌کننده‌اش را که به کلاس خیاطی‌ام می‌آمد قطع کرد و گفته بود: داروی شما خیاطی است!

 

- روال آموزشی‌تان چقدر طول می‌کشد؟

دوره‌های آموزشی من بلندمدت نیست. کلاس من شامل ۳ ترم نازک‌دوزی و یک‌ترم الگو‌های لباس‌های کشی است که همه‌اش در کمتر از ۵ ماه تمام می‌شود و اگر دل به کار بدهد می‌تواند لباس‌هایش را به‌صورت عمومی و در فروشگاه‌های زنانه‌فروش هم عرضه کند.

خانم‌ها بدون اینکه فرقی داشته باشد که مدرکشان زیردیپلم است یا دکتر وقتی خیاطی می‌کنند و از ۲ متر پارچه ارزان‌قیمت لباسی می‌دوزند و دیگران تحسینشان می‌کنند، حس اعتماد به نفس پیدا می‌کنند. خیاطی برای خانم‌ها لازم است.


این گزارش سه شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۷ در شماره ۳۱۸ شهرآرامحله منطقه ۸ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44