در مدتی که ویروس کرونا خودش را به زندگیهایمان قالب کرده و سختیهای زیادی را به بار آورده است، علاوه بر کادر پزشکی افراد زیادی هستند که پای کار آمدهاند. افرادی که نه پزشکاند و نه پرستار، اما برای مقابله اقتصادی با این ویروس درحال تلاش و مبارزهاند. خیراندیشانی که در این روزها جمعکردن کمک برای خانوادههای بیبضاعت و بیکارشده به دست کرونا را اولویت قرار داده و یار مردم شدهاند. نمونه آن هم قدمهای خیرخواهانه حسین جهانی، از ساکنان شهرک گلدیس (سیاسک)، است که برای خانوادههای نیازمند برداشته میشود.
آنطور که جهانی میگوید، سابقه فعالیتهای خیرخواهانهاش به 6سال قبل برمیگردد که در دوران کرونا حجم آن بیشتر شدهاست. او اشارهای به بافت جمعیتی انتهای خیابان کشمیری 11 و 3 میکند که به شهرک گلدیس معروف است و توضیح میدهد: بیشتر افراد ساکن در این محدوده مهاجر هستند. افرادی که به امید پیداکردن کار از شهرهای کوچک و روستاها راهی مشهد شدهاند. تعدادی از آنها هیچ کاری گیرشان نیامده است و تعدادی هم همان کارهای بهدستآمده را در این روزهای کرونایی از دست دادهاند. به همین دلیل، طبق برنامه گذشته گشت خانهبهخانه گذاشتیم و خانوادههای نیازمند را شناسایی کردیم. نیازهایشان ثبت شد و درنهایت پای صحبت با خیران نشستیم. اکنون هم 400خانواده شناسایی شده که شامل خانوادههایی است که سرپرست خانواده زن است، یا مردی که شغلی ندارد یا سرپرستهای معتاد که درآمدی ندارند. نیازهای آنها هم بیشتر درمان، بستههای غذایی، پوشاک، لوازمتحریر و کمک هزینه اجاره خانه است.
او با توضیح اینکه خانوادهها را شناسایی و به خیران معرفی میکنم، ادامه میدهد: خیران پول یا هرکمکی که دارند، به من بهعنوان معتمد محل میسپارند و من هم با کمک پسرانم و چند نفر از دوستان بین خانوادهها توزیع میکنم. بهجز کمککردن در زمینه پوشاک و درمان توانیابان، در سال گذشته که کرونا هم فشار مالی زیادی به خانوادهها وارد کرد، 2بار بین 400خانواده بستههای غذایی کامل توزیع کردیم.
جهانی آمار بیکارشدهها در این محدوده را بعد از شیوع کرونا زیاد میخواند و میگوید: برای تعدادی از این افراد اشتغالزایی کرده و در محلهایی همچون مونتاژ قطعات پلاستیکی، سرهم کردن اسباببازی و ... دوباره سر کارشان فرستادهایم. این برنامه را هم داریم که با کمک خیران کارگاه کارآفرینی راه بیندازیم.
آنطور که او میگوید، اگر شهرداری همراهی کند و مسجد ولیعصر(عج) بزرگتر شود، یک طبقه آن را خیران به وسایل کارگاهی همچون مونتاژ قطعات پلاستیکی و... مجهز خواهند کرد تا زنان سرپرست خانواده که در این محدوده زیاد هستند، سرکار بروند و مشکل مالیشان برطرف شود.