
فوتسالیستهای رضاشهری در لیگ کشوری بازی میکنند
زهرا غلامی| با اینکه دیگر نتوانست خودش ورزش کند، نگذاشت این فرصت از نوجوانان و جوانان علاقهمند و بااستعداد دیگر گرفته شود، این شد که در شروع کار مربیگریاش، باشگاه فوتسال محلهاش را انتخاب کرد تا امروز خود نظارهگر موفقیتهایش باشد.
چندی پیش خبر راهیابی تیم فوتسال جوانان محله ما به لیگ برتر کشور به گوش رسید؛ این شد که به سراغ مربی این تیم رفتیم تا بدانیم چگونه توانسته تیم نوپای محله را به قهرمانی برساند.
علی همتی، سرمربی تیم فوتسال جامعسل و ساکن محله پیروزی است. با ۲۸سال سن چند سالی میشود که مربیگری این تیم را برعهده دارد. از سال۷۹ ورزش را با فوتبال آغاز کرد اما کمی بعد به فوتسال روی آورد. درست همان آغاز کار یعنی اواسط سال۸۰، آسیبدیدگی مجال بازی در تیم را از او گرفت. علاقه او به ورزش مانع از رهاکردن آن شد و یکیدو سال بعد در کلاسهای مربیگری فوتسال شرکت کرد.
سال۸۵ بود که مربیگری تیم فوتسال جام عسل محله ما را عهدهدار شد و بین سالهای ۸۸ تا ۹۰ نیز به عنوان مربی و سرپرست تیم امید علم و ادب همچنین آنالیزور تیم بزرگسالان علم و ادب که از تیمهای لیگ برتر محسوب میشود، مشغول به کار شد.
همتی سال۹۰ به عنوان سرمربی تیم فوتسال بسیج که در محله رضاشهر مشهد قرار دارد، انتخاب شد؛ این تیم همان سال به مقام نخست کشوری و قهرمانی ایران رسید.
جذابیت بیشتر فوتسال ازفوتبال
همتی میگوید: ورزش فوتسال چند برابر سختتر و جذابتر از فوتبال است، اما در فوتسال ایران این جذابیت وجود ندارد. با وجودی که از لحاظ فنی فوتسال ایران جزو هفت تیم اول جهان است، در ایران به این رشته ورزشی چندان بها داده نمیشود.
به گفته وی، سیدجلال موسوی، مدیرعامل باشگاه جام عسل، بزرگترین نقش را در موفقیت و پیروزی این تیم داشته است. او ادامه میدهد: هزینهها بسیار زیاد است؛ برای مثال فقط برای تیم جوانان جام عسل که بهتازگی تاسیس شده، تاکنون حدود ۱۲میلیون تومان هزینه شده است.
بچهها برای تمرین سالن ندارند
همتی با اشاره به اینکه برای رفتوآمد، خورد و خوراک، سالن بدنسازی، استخر و امکانات تیم هزینه بسیار زیادی صرف میشود، میافزاید: هزینه اجاره سالن ورزشی هم بالاست بهطوریکه برای هر تمرین یکونیمساعته بچهها باید ۶۰هزار تومان هزینه کنند. درخواست ما این است که شهرداری منطقه برای تمرین مکانی را در اختیار ما قرار دهند.
با تمام این سختیها قهرمان شدند
با وجود همه سختیها تیم بزرگسالان جام عسل توانسته در سالهای ۸۵ تا ۹۰، پنج دوره در سالن کوثر و بهشتی، در مسابقات جام رمضان به مقام نخست در شهر مشهد نایل شود. همچنین تیم جوانان جام عسل سال۹۰ توانست مقام نخست را کسب کند.
با اینکه یک سال بیشتر از تأسیس این تیم نگذشته است، این تیم در مسابقات کشوری نیز شرکت کرد و توانست در مسابقات پلیآف حریفان خود را شکست دهد تا همه حضور این تیم منطقه۹ را در لیگ برتر کشور به رسمیت شناسند.
انتخاب شدن دو بازیکن محله برای تیم ملی
موفقیت تیم جوانان جام عسل تا حدی بود که دو تن از بازیکنان این تیم توانستند به عضویت تیم ملی فوتسال جوانان کشور در آیند.از میان بازیکنان تیم محله ما ۶بازیکن ساکن محله و بقیه از دیگر مناطق هستند.
همتی میگوید: اگر امسال نتیجه گرفتیم به دلیل تلاش و همت خود بازیکنان و امکاناتی است که تیم و باشگاه در اختیار بچهها قرار داده است. تیم همچنین در دوره مسابقاتی که برای گرامیداشت دهه فجر برگزارشد، مقام سوم را کسب کرد.
موفقیت تیم جوانان جام عسل تا حدی بود که دو تن از بازیکنان این تیم به عضویت تیم ملی فوتسال کشور درآمدند
عواملی که باعث میشود ورزش استان پیشرفت نکند
سرمربی تیم فوتسال جام عسل با اشاره به هزینههای زیاد ورزشی برای ورزشکاران میگوید: استعدادهای فراوانی در ورزش محلات داریم که به دلیل اینکه توان پرداخت هزینههای سنگین را ندارند، ورزش را کنار میگذارند.
او امیدوار است که هزینههای کلاسهای ورزشی کم شود و شهرداری منطقه از بچههای محله با در اختیار قراردادن سالن ورزشی حمایت کند. همتی به عنوان یک منتقد میگوید: استان ما از نظر ورزشی بیمار است. خراسان در مدیریت کلان ورزشی، مشکل دارد که آن مشکلات به تیمها سرایت کرده و مشکلساز شده است. از طرف دیگر گاهی هیئتهای ورزشی با تصمیمات دوگانه خود در موضوعات واحد، عامل شکست ورزشکاران میشوند.
مدیریتهای نادرست، دستهای پشت پرده و...از جمله عوامل ضعف ورزش استان محسوب میشود و به گفته همتی هرکسی به هرچیزی ،هرجور که دوست داشته باشد، نگاه میکند. به عقیده او با پیشروی به این سمت تیمها تقویت نمیشوند.
همتی میگوید: نباید این عوامل باعث شود که کسانی مثل آقای موسوی که از سال۷۳ بیمنت برای ورزش و جوانان تلاش کرده اند، دلسرد شوند. او نتیجهگرا شدن مدیران ورزشی را از دیگر مشکلات پیشروی ورزش میداند و میافزاید: برخی مدیران وقتی نتیجهای از تیم نمیبینند، به راحتی آن را کنار میگذارند؛ درصورتیکه کمترین کار ممکن در صورت نتیجه نگرفتن تیمها، بازیکنسازی است.
او در پایان از سیدجلال موسوی، مدیر عامل باشگاه جام عسل، کاظم، مدیر آکادمی استعدادهای درخشان و کاهانی مدیر باشگاه علم و ادب به دلیل کمکهای بسیار و در اختیار باشگاه قراردادن بازیکنان خود تشکرکرد.
* این گزارش چهارشنبه، ۹ اسفند ۹۱ در شماره ۴۵ شهرآرامحله منطقه ۹ چاپ شده است.