
شادیهای کوچه بنبست محضر
بازنشسته فرهنگی است و سالها در قامت دبیر درس «بینش اسلامی» در دبیرستانهای مختلف تدریس کرده است. بزرگشده فریمان است و آخر هفتهها و تابستانهای دوران کودکی و نوجوانیاش را در مشهد زندگی کرده است تا اینکه سال۵۷ تصمیم گرفت همسایه امام رضا (ع) شود.
سیدعلی سجادی حدود ۳۴سال است که به قول خودش بچه محله امامرضا(ع) و ساکن کوچه ملکالشعرای بهار ۹ است. او در آستانه هفتادسالگی از خاطراتش از خیابان ملکالشعرای بهار میگوید.
بنایی که امروز در خیابان ملکالشعرای بهار ۹ قرار دارد دبیرستان حسنزادهاصفهانی است، زمانیدیوانهخانه بود. یادم است در دهه ۷۰ که در این دبیرستان تدریس میکردم، هنوز در گوشه دیوار برخی کلاسها، زنجیر کوچکی بود که نشان از بستن بیماران روانی با حال وخیم داشت. این دبیرستان چند سال پیش تخریب و تجدید بنا شد.
دهه ۴۰ موقعی که به مشهد میآمدیم، بخشی از خیابان ملکالشعرای بهار، مزرعه بود. به یاد دارم در همین کوچه شهید کامیاب۷ افرادی که کارشان پرورش گوسفند بود، زندگی میکردند. بومیها به آنها «چوبدار» میگفتند.
محضری در کوچه کامیاب۷ مستقر شد به نام محضر شماره۷۱. چون کوچه بنبست بود، بسیاری از محلیها به کوچه کامیاب ۷ نام «بنبست محضر» داده بودند. بیشتر ازدواجهای خانواده ما در همین محضر انجام شد؛ بههمیندلیل اینجا برایم پر از خاطره است.
سال۵۲ برای نماز به مسجد امامحسنمجتبی (ع) در انتهای بازار سرشور میآمدم. آن موقع بعد از اقامه نماز آیتا... خامنهای در این مسجد جلسه تفسیر قرآن داشتند و در لفافه وضعیت سیاسی کشور را نقد میکردند. من هم بعداز نماز با دقت به حرفهای آقا گوش میکردم.
از کوچه شهید مجیدمهایی جوی آبی روان بود که به قنات میرسید. سالها بعد موقعی که جوی خیابان خشک شد و رویش خانه ساختند، یکی از ساختمانهای قدیمی اطراف جوی آب نشست کرد و مثل گودال فروریخت. حالا جای آن خانه قدیمی را آپارتمان گرفته است.
حاجآقا محمدرضا شرکتتوتونچی معروف به «توکلی» یکی از همسایگان خوب ماست که در دهه سوم فاطمیه روضهخوانی دارد. او مردی انقلابی و دلسوز اهالی است. عمر رفاقت من با آقای توتونچی بیشاز بیستسال است.
* این گزارش سهشنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴ در شماره ۶۱۹ شهرآرامحله منطقه ۷ و ۸ چاپ شده است.