کد خبر: ۱۲۰۶۲
۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰
خدمات رایگان گروه جهادی احسان در مرکز بهداشت مهدی‌آباد

خدمات رایگان گروه جهادی احسان در مرکز بهداشت مهدی‌آباد

گروه جهادی «احسان» این‌بار به محله مهدی‌آباد آمد و کادر درمانی آنها در مرکز خدمات جامع سلامت شهیدجعفرزاده خدمات رایگان پزشکی به مردم دادند.بیشتر مراجعه‌کنندگان به مرکز زنان و کودکان بودند.

ساعت تازه ۹ صبح شده، اما مرکز خدمات جامع سلامت شهیدجعفرزاده محله مهدی‌آباد پر از رفت‌وآمد است. بیشتر مراجعه‌کنندگان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند که با پرونده‌های بهداشتی در دست، در صف انتظار نشسته‌اند یا از اتاقی به اتاق دیگر هدایت می‌شوند.

پزشکان در اتاق‌های معاینه مشغول کارند و پرستاران بی‌وقفه میان بیماران رفت‌وآمد می‌کنند. در‌این‌میان، چند‌نفر از اهالی محله هم داوطلبانه آمده‌اند تا کمک کنند کار‌ها با نظم بیشتری پیش برود؛ از راهنمایی بیماران گرفته تا رسیدگی به صف‌ها.

گروه جهادی «احسان» این‌بار به محله مهدی‌آباد آمده است و کادر درمانی آنها در همین مرکز، در‌حال ارائه خدمات رایگان پزشکی به مردم هستند.

 

از معیشت تا فرهنگ

مهدی اردکانی، مسئول قرارگاه جهادی احسان، از ابتدای شکل‌گیری این گروه می‌گوید؛ گروهی که فعالیت خود را از سال‌۹۹ در مناطق کم‌برخوردار حاشیه شهر مشهد آغاز کرده و تا امروز در حوزه‌های مختلفی از معیشت گرفته تا فرهنگ، قدم برداشته‌است.

به گفته او، کار قرارگاه احسان فقط به توزیع بسته‌های کمک‌معیشتی محدود نیست؛ آنها در‌زمینه آموزش، فعالیت‌های فرهنگی و حالا هم حوزه سلامت وارد عمل شده‌اند.

در ادامه همین مسیر، اردکانی و همراهانش به‌سراغ گروهی از پزشکان و متخصصان رفتند که علاقه‌مند به کار جهادی بودند. نتیجه این همراهی، شکل‌گیری برنامه‌ای با عنوان «پای کار هستیم» شد؛ طرحی که حالا بیش از یک سال از آغاز آن می‌گذرد و در قالب آن، هربار یک مرکز بهداشت در یکی از محله‌های کم‌برخوردار مشهد تبدیل به پایگاهی برای ارائه خدمات رایگان پزشکی می‌شود.

 

سر پزشکان حسابی شلوغ است

این‌بار نوبت به محله مهدی‌آباد رسیده است. در مرکز خدمات جامع سلامت شهید‌جعفرزاده، دو پزشک متخصص، یک پزشک عمومی، دندان‌پزشک، ماما، مشاور و روان‌پزشک در‌حال ارائه خدمات به مردم هستند. چند دانشجوی پزشکی هم در بخش دارو و تریاژ کمک می‌کنند تا روند پذیرش بیماران سریع‌تر و منظم‌تر پیش برود. این برنامه فقط یک روز اجرا می‌شود، اما حجم مراجعات و رضایت مراجعه‌کنندگان، نشان می‌دهد همین یک روز هم می‌تواند تأثیر زیادی بر یک محله بگذارد.

مهدی اردکانی پیش‌بینی می‌کند که تا پایان روز، بیش‌از دویست‌نفر به این مرکز مراجعه کنند. سر پزشکان حسابی شلوغ است و فرصت چندانی برای استراحت یا گفت‌و‌گو ندارند. در فاصله کوتاهی میان دو مراجعه، موفق می‌شوم چند‌دقیقه با پزشک عمومی گروه گفت‌و‌گو کنم.

همه ما در هر شغلی که هستیم، وظایفی اجتماعی داریم و نسبت‌به جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم، مسئولیم

بهنام بهادری، چندسال پیش، با معرفی یکی از دوستانش با گروه احسان آشنا شده و از آن زمان تاکنون در طرح‌های مختلف جهادی شرکت کرده است. دلیل حضورش را که می‌پرسم، می‌گوید: همه ما در هر شغلی که هستیم، وظایفی اجتماعی داریم و نسبت‌به جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم، مسئولیم. من هم با این خدمات سعی می‌کنم قدمی کوچک و باری از دوش کسی بردارم.

 

اهالی پای کار‌ند

بخشی از اجرای این طرح برعهده اهالی محله است؛ کسانی که آنها هم جهادی پای کار آمده‌اند تا کمک کنند کار‌ها بهتر و منظم‌تر پیش برود. فاطمه علی‌آبادی یکی از همین داوطلب‌هاست؛ از ساکنان دغدغه‌مند محله مهدی‌آباد که از صبح زود خود را به مرکز رسانده است، فهرست بیماران را در دست دارد و هر نفر را به پزشک مربوطه ارجاع می‌دهد.

او می‌گوید: اینجا خیلی‌ها نمی‌توانند به پزشک متخصص مراجعه کنند، چون هزینه‌ها زیاد است. خدمات روان‌پزشکی هم معمولا مراجعه‌کننده چندانی ندارد، به همین دلیل اجرای این طرح می‌تواند برای اهالی مفید باشد.

 

* این گزارش دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در شماره ۶۲۲ شهرآرامحله منطقه ۵ و ۶ چاپ شده است.

آوا و نمــــــای شهر
03:44