
در شرایطی که هزینههای درمانی، بهویژه درزمینه دندانپزشکی، برای بسیاری از خانوادهها تبدیل به دغدغهای بزرگ شده، یک برنامه جهادی با محوریت مسجد امامرضا (ع) در محله تلگرد توانسته است مرهمی بر زخم این مشکل باشد.
سومین مرحله از طرح خدمات دندانپزشکی با همکاری قرارگاه جهادی مهرورزان، شورای اجتماعی محله تلگرد و مرکز نیکوکاری احسانالرضا (ع) از ۵ فروردین آغاز شد و با استقبال چشمگیر مردم، پنجشنبه گذشته به پایان رسید.
این برنامه در ابتدا قرار بود فقط به مدت یک هفته برگزار شود، اما به دلیل تقاضای زیاد اهالی محله، تمدید شد و ۱۰ روز میزبان اهالی محله تلگرد بود. هرچند خدمات ارائهشده برای عموم مردم در دسترس است، اولویت اصلی با خانوادههای دهکهای پایین درآمدی، بهویژه دهکهای ۱ تا ۳ بود. برخی از افراد کمبرخوردار حتی به رایگان یا با هزینهای بسیار ناچیز از این خدمات بهرهمند میشدند.
محمد یوسفی، رئیس شورای اجتماعی محله تلگرد، میگوید: خدمات ارائهشده شامل کشیدن دندان، عصبکشی، ترمیم، جرمگیری، پرکردن و حتی روکش دندان بود. در دوره قبلی، ۱۰۶خدمت دندانپزشکی با ارزشی معادل حدود ۷۸۶میلیونتومان مطابق تعرفه درمانگاهی ارائه شد، درحالیکه مجموع دریافتی از مراجعان فقط حدود ۶۷میلیونتومان بود.
این دوره با همان شرایط و حمایت مردمی اجرا شد و بیشاز دویستنفر مراجعه کرده و از خدمات مختلفی که برایشان در نظر گرفته شده است، استفاده کردهاند.
این طرح تنها گوشهای از فعالیتهای اجتماعی و خدماتی مسجد امامرضا (ع) واقع در خیابان علامه طباطبایی۲۲ است. یوسفی بیان میکند: رویکرد اصلی این مسجد، حرکت به سوی ایفای نقشهای اجتماعی و مردمی درکنار فعالیتهای عبادی است.
بعضی از افراد ماهها از درد دندان رنج کشیده بودند، اما بهدلیل پرهزینه بودن آن از خیر درمان گذشته بودند
او اضافه میکند: ما نمیخواهیم مسجد فقط محل نماز و منبر و روضه و سجده باشد، بلکه باید بهعنوان یک پایگاه اجتماعی جایی باشد که به درد زندگی مردم بخورد. در همین راستا بهسمت کارهای خیرخواهانه مثل همین طرح ترمیم دندانپزشکی رفتهایم. برنامههای دیگری هم در این مسجد برگزار شد، مثل «سیشب سی افطار» که نمازگزاران، خیران محلی و عموم مردم در آن مشارکت داشتند.
مرتضی طوسی، مسئول قرارگاه جهادی غدیر و یکی از فعالان مسجد جوادالائمه (ع) محله تلگرد است. او که تاکنون در دو مرحله برنامه درمان دندانپزشکی حضور داشته است، اجرای این برنامه و استمرار آن را ضروری میداند و میگوید: مساجد سطح محله، اسامی اهالی محله را که برای هزینه درمان دندانهایشان مشکل مالی داشتند، ثبت میکردند.
بعضی از افراد ماهها از درد دندان رنج کشیده بودند، اما بهدلیل پرهزینه بودن آن از خیر درمان گذشته بودند و وقتی خبر اجرای این طرح را شنیدند، خودشان را رساندند تا با بهرهگیری از طرح، به دردهای خود پایان دهند.
استقبال و برخورد مردم با خادمان و پزشکان این طرح از بخشهای بهیادماندنی و شیرین بوده است. طوسی میگوید: افرادی که درمان شدند، چون طعم تلخ درد دندان را چشیده بودند، بعداز اتمام کارشان، با تمام وجود از کادر درمان تشکر و قدردانی میکردند. دعای آنها در حق دندانپزشکان، کاری کرد که آنها انگیزه و انرژی مضاعفی بگیرند و به جای هفتروز، ۱۰ روز پای کار درمان باشند.
* این گزارش یکشنبه ۱۷ فروردینماه ۱۴۰۴ در شماره ۶۰۹ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.