کد خبر: ۱۲۰۰۵
۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰
خریدوفروش منصفانه در بازارچه محصولات خانگی محله حسین‌آباد

خریدوفروش منصفانه در بازارچه محصولات خانگی محله حسین‌آباد

نامش را «بازارچه مهربانی» گذاشته‌اند؛ چون اجاره میز‌ها برای تهیه بسته‌های کمک معیشتی به نیازمندان استفاده می‌شود. اینجا همسایه‌ها اول دوست و آشنا هستند، سپس فروشنده و خریدار؛ به‌همین‌دلیل در کیفیت و قیمت مراعات حال یکدیگر را می‌کنند.

هفته گذشته مسجد چهارده‌معصوم (ع) در محله حسین‌آباد به‌رسم همیشگی خود میزبان جمعی از بانوان تولیدکننده محصولات خانگی و مشتریانشان بود. بازاری کوچک که یک روز در هفته، صبح تا غروب برپا می‌شود و نامش را «بازارچه مهربانی» گذاشته‌اند؛ چون اجاره میز‌ها برای تهیه بسته‌های کمک معیشتی به نیازمندان استفاده می‌شود.

اینجا همسایه‌ها اول دوست و آشنا هستند، سپس فروشنده و خریدار؛ به‌همین‌دلیل حسابی در کیفیت و قیمت مراعات حال یکدیگر را می‌کنند.

 

کوچک، اما پررونق

این بازارچه از بهمن سال گذشته شروع شده و باتوجه‌به استقبال فروشندگان و خریداران تابه‌حال به‌صورت هفتگی ادامه داشته است.

زهره بشاش، فرمانده پایگاه بسیج حضرت معصومه (س) این مسجد، درباره آغاز و تداوم این بازارچه می‌گوید: اوایل نامش شنبه‌بازار بود، اما نیت قلبی‌مان این بود که بخشی از عایدی را صرف امور خیریه کنیم؛ برای همین چهارشنبه‌ها در اینجا جمع می‌شویم و نام این بازار را «بازارچه مهربانی» گذاشته‌ایم.

فضا کوچک است و بیشتر از یازده دوازده‌فروشنده نمی‌توانند محصولاتشان را عرضه کنند؛ برای همین ممکن است فروشنده‌ها هر هفته تغییر کنند؛ البته همین فضای کوچک هم حسابی رونق دارد.

زهره‌خانم می‌گوید: در اینجا محصولات خانگی مثل عرقیات، میوه‌های خشک‌شده و... صنایع‌دستی مثل کیف، لباس یا سایر تولیدات یا لوازم‌خانگی با قیمت مناسب عرضه می‌شود. بیشتر مشتری‌ها از هم‌محلی‌ها و نمازگزاران مسجد هستند. بخش دیگر هم افرادی هستند که برای کلاس‌های مختلف به مسجد مراجعه می‌کنند.

 

مشاوره به هم‌محلی‌ها

ملیحه توانایی، معلم مدرسه غیرانتفاعی در رشته هنر و خوش‌نویسی، در این بازارچه حضور دارد. او تابلو‌های خوش‌نویسی و نقاشی‌خطش را روی میز چیده که اکثرشان آیات قرآن کریم است. تابستان‌ها در پایگاه بسیج همین مسجد کلاس آموزشی برگزار می‌کند.

چهارشنبه‌ها در اینجا جمع می‌شویم و نام این بازار را «بازارچه مهربانی» گذاشته‌ایم

ملیحه‌خانم این تابلو‌های خوش‌نویسی را قیمت‌گذاری نکرده است و می‌گوید: نیت این است که آیات قرآن مزین‌کننده خانه و مغازه هم‌محلی‌ها باشد و برایشان خیروبرکت بیاورد. اگر کسی پسندید، هر مبلغی که بدهد، قبول می‌کنم.

الهه صفدری هم چندی پیش به طب سنتی و گیاهان دارویی علاقه‌مند شد. او با تحقیق و بررسی و آموزش مجازی تا جایی پیش رفت که اکنون می‌تواند به دیگران مشاوره بدهد.

بیشترین تخصص او طبع‌شناسی است و در‌این‌باره می‌گوید: بازدیدکنندگان بازارچه معمولا می‌خواهند مزاجشان را تشخیص دهم و پس از آن دم‌نوش یا برنامه متناسب با مزاجشان ارائه کنم. بیشتر مشکلاتشان فشارخون، کبد چرب یا موارد این‌چنینی است که با گیاهان دارویی درمان می‌شود. البته که ریز میوه‌ها یعنی میوه‌های خشک‌شده کوچک هم خیلی طرف‌دار دارد.

 

تبلیغات ضعیف و بی‌خبری مشتریان

سمیه خسروی، یکی از هم‌محلی‌ها که برای خرید و بازدید از بازارچه آمده است، درباره کالا‌های عرضه‌شده می‌گوید: محصولات قیمت و کیفیت منصفانه‌ای دارند و خیلی از هم‌محلی‌ها مایحتاجشان را تا جایی‌که امکان داشته باشد از اینجا تهیه می‌کنند، اما به نظر من فضای بازارچه خیلی کوچک است و تبلیغات هم نمی‌شود؛ به‌همین‌دلیل خیلی‌ها از وجود آن بی‌خبرند.

این مورد در صحبت‌های فروشندگان و مدیر بازارچه هم تکرار می‌شود و همگی خواستار حمایت شهرداری برای تبلیغات محیطی با نصب چند بنر در محله هستند.

 

* این گزارش دوشنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در شماره ۶۲۱ شهرآرامحله منطقه ۵ و ۶ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44