۳۵میز با محصولات رنگارنگ در فضای مجتمع فرهنگیمذهبی محبانالائمه (ع) چیده شده است. بانوان کارآفرین محله سعدآباد بههمراه بانوان دیگر محلات مشهد، ماهی یکبار به اینجا میآیند و تولیدات خانگیشان را عرضه میکنند. به طور معمول بازارچههایی که در مساجد و مراکز فرهنگی برگزار میشود مورد استقبال بانوان محله قرار میگیرد.
ملزومات حجاب، لوازمتحریر، شیرینی خانگی، کیف و جامدادی، سرویس آشپزخانه، ادویه و سبزیجات، بخشی از این محصولات دستساز است. بانوان علاوهبر فروش محصولات در کار خیر هم شریک هستند؛ آنها هزینهای را برای اجاره میز به مجتمع پرداخت میکنند که برای امور خیریه مجتمع استفاده میشود.
میزها را دورتادور فضای مجتمع چیدهاند و خانمها محصولاتشان را به خریداران معرفی میکنند. همبرگرهای دستی مرغ و گوشت، فلافل و غذاهای نیمهآماده از دیگر محصولات میز فاطمه توسلیان است.
او پنجسال سابقه کار در بازارهای محلی را دارد و از بولوار وکیلآباد هرماه به اینجا میآید.
او میگوید: نگهداری مواد غذایی نیمهآماده برای عرضه در بازارهای محلی سخت است، اما این بازار سرپوشیده است و شرایط مناسبی برای نگهداری مواد غذایی دارد. تنها خواسته ما تبلیغ بیشتر بازارهای محصولات خانگی است.
مرضیه کریمیکراماتی هرماه از بولوار فلسطین به اینجا میآید و ترشیجات آماده میفروشد. صفرتاصد کار را خودش برعهده دارد. او میگوید: هشتسالی میشود که در بازارهای محصولات خانگی فعال هستم. کارم را با گلدوزی روی سجاده و جانماز شروع کردم. اما استقبال زیادی از کارهای هنری نمیشود و حالا دوسال است که ترشی درست میکنم و فروش بهتری دارم. فضای امن و امکانات این مجتمع باعث شده است هرماه به اینجا بیایم. فروش نسبتا خوب است، اما کار ما نیاز به تبلیغ بیشتری در سطح شهر دارد.
سمانه ماهرخسار، تولیدکننده کالباس، سوسیس و فلافل خانگی با طعمهای متفاوت است. او میگوید: همه محصولات ما خانگی است و برای آن، کارت بهداشت هم تهیه کردهایم. بهخاطر فضای مناسب و امن اینجاست که هر ماه از بولوار شهیدمطهری به اینجا میآیم. وسایل سرمایشی و گرمایشی اینجا مهیاست و میدانیم هرماه چهارروز اینجا غرفه داریم. خوشبختانه اینجا هزینه مختصری را که برای میز پرداخت میکنیم، صرف امور خیری همچون تهیه جهیزیه، سیسمونی و... میکنند.
مدیر بازار بانوان و فعال اجتماعی و فرهنگی و عضو شورای اجتماعی محله سعدآباد میگوید: دوسالی میشود که به پیشنهاد تعدادی از بانوان کارآفرین محله سعدآباد، این بازار را در مجتمع برپا کردهایم. هدف از برپایی بازار، حمایت از بانوانی است که محصولات خانگی تولید میکنند. یکی از معضلات بانوان، نداشتن فضای مناسب در فصول گرم و سرد است. خوشبختانه مجتمع، فضای امن و مناسبی برای بانوان فراهم کرده است تا با آرامش به تولید محصولات خود بپردازند و نگرانی درباره فروش نداشته باشند.
طاهره گلمحمدی در ادامه توضیح میدهد: در حال حاضر، این بازار ماهی یکبار و معمولا هفته دوم هر ماه به مدت چهارروز برپاست. در حال حاضر در فضای مجازی، بازار تبلیغ میشود و جلو مجتمع هم بنر بازار نصب شده است. بیشتر خریداران از محلات اطراف هستند. ولی اگر بتوان بنرها و تبلیغات بازار را در محلات مختلف شهر نصب کرد، فروش بانوان هم بیشتر میشود.
* این گزارش شنبه ۱۹ آبانماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۷۹ شهرآرامحله منطقه ۱ و ۲ چاپ شده است.