کد خبر: ۱۱۹۲۸
۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
شهید حسینی‌محراب هم در ورزش قهرمان بود هم در جبهه

شهید حسینی‌محراب هم در ورزش قهرمان بود هم در جبهه

علیرضا حسینی‌محراب می‌گوید: پس از انقلاب پدرم در مسجد رضوی بولوار امت عضو بسیج شد و سال ۱۳۶۱ هم توسط شهید کاوه لباس پاسداری به تن کرد. پس از آن بود که مرحله به مرحله پدرم در جبهه فعالیت کرد.

اول اردیبهشت ۱۴۰۴ اولین فرصت ورزش خراسان‌رضوی برای معرفی شهید شاخص خود در عرصه ورزش به کشور بود؛ جایی که پس از پانزده‌سال سرانجام مراسم معرفی و گرامیداشت یاد و خاطره شهید شاخص ورزش کشور به مشهد و جامعه شهدای ورزشکار این استان رسید و سازمان بسیج ورزشکاران از سردیس شهید علی‌اصغر حسینی‌محراب، شهید ورزشکار مشهدی، رونمایی کرد.

این مراسم دیروز در تالار اجتماعات شهید رسول دوست‌محمدی در اداره‌کل ورزش‌وجوانان استان خراسان‌رضوی برگزار شد. در این مراسم از خانواده شهید ورزشکار تا سردار یوسفعلی‌زاده مدیرکل بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع‌مقدس، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عسکری، سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری، سرپرست مدیرکلی اداره‌کل ورزش‌وجوانان استان و جمعی از رؤسای هیئت‌های ورزشی و پیشکسوتان ورزش مشهد حضور داشتند.

 

قصه شهید از زبان فرزند شهید

علیرضا حسینی‌محراب، فرزند شهید علی‌اصغر حسینی‌محراب، میهمان ویژه مراسم دیروز بود و در گفت‌و‌گو با شهرآراورزشی خاطرات جالبی از پدرش بازگو می‌کند. او پدرش را این‌طور معرفی می‌کند: شهید علی‌اصغر حسینی‌محراب متولد ۱۳۴۰ در محله سی‌متری طلاب مشهد بود. 

او که هیچ‌وقت پدرش را ندیده و چندماه پس از شهادت پدر دیده به جهان گشوده است، می‌افزاید: پدرم در دبیرستان آیت‌الله کاشانی مشهد درس می‌خواند و معلم ورزش ایشان، استاد هادی عامل بود. 

به‌هرحال هادی عامل استعداد پدرم را آنجا کشف کرد و پس از آن بود که پدرم به سمت ورزش کشتی کشیده شد. البته پدرم در کنار کشتی، دروازه‌بانی فوتبال هم می‌کرد و در رشته‌های رزمی فعالیت داشت. شهید حسینی‌محراب چوخه هم می‌گرفت و بعد‌ها جذب باشگاه راه‌آهن مشهد شد و با تیم کشتی راه‌آهن توانست عناوین مختلفی را در سطح مشهد و استان و کشور به دست آورد.

فرزند شهید حسینی‌محراب از ورود پدرش به جبهه‌های حق علیه باطل این‌گونه می‌گوید: پس از انقلاب پدرم در مسجد رضوی بولوار امت عضو بسیج شد و سال ۱۳۶۱ هم توسط شهید کاوه لباس پاسداری به تن کرد. پس از آن بود که مرحله به مرحله پدرم در جبهه فعالیت کرد. فرمانده تیپ، فرمانده یگان دریایی و فرمانده اطلاعات عملیات از دیگردرجه‌های ایشان در دوران جنگ بود.

علیرضا حسینی‌محراب خاطره شهادت پدرش را که به نقل از اطرافیان شنیده است، چنین تعریف می‌کند: سال ۱۳۶۵ و در جریان عملیات کربلای ۵، زمانی که پدرم ۲۵ سال داشت، روی پل ۲ حجری عراق درحالی‌که با موتور جلوتر از سربازان در حرکت بوده، هدف اصابت راکت هواپیما‌های عراقی قرار گرفته و به درجه رفیع شهادت نائل آمده است.

 

نظام: ورزشکاران باید خصلت شهدا را سرلوحه قرار بدهند

سرهنگ سیدمسعود نظام، رئیس سازمان بسیج ورزشکاران استان خراسان‌رضوی، در حاشیه مراسم دیروز به شهرآراورزشی گفت: از سال ۱۳۸۹ هرسال یکی از شهدای ورزشکار به‌عنوان شهید شاخص عرصه ورزش از سوی سازمان بسیج ورزشکاران کشور معرفی می‌شود و مفتخریم که سرانجام نوبت به شهدای ورزشکار خراسان‌رضوی و شهید علی‌اصغر حسینی‌محراب رسید.

شهید حسینی‌محراب افتخارات زیادی در دوران ورزشی خود به دست آورد و کشتی‌گیر خوبی بود

هدف از برگزاری این مراسم هم ارائه الگو‌های اخلاقی و معرفی شهدا به‌عنوان الگو‌های برتر در بین ورزشکاران است؛ الگو‌های پهلوانی که در مرام این عزیزان بود و امیدواریم خصلت‌های ویژه این شهدا سرلوحه ورزشکاران ما قرار بگیرد.

نظام بیان می‌کند: استان خراسان‌رضوی ۴۲۵ شهید ورزشکار دارد که اطلاعات ۱۷۰ تن از این شهدا تاکنون در سامانه کشوری «شهدای ورزشکار» بارگذاری شده و در دسترس عموم است. در کل کشور نزدیک به ۵ هزار شهید ورزشکار داریم.

 

«کول‌انداز» تاریخی به دشمن عراقی

هادی عامل، مربی و کاشف شهید علی‌اصغر حسینی‌محراب که به‌دلیل حضور در تهران نتوانسته بود خودش را به این مراسم برساند، در گفت‌و‌گو با شهرآراورزشی می‌گوید: راستش آن سال‌ها من در دبیرستان کاشانی معلم ورزش بودم و وقتی دیدم شهید بدن ورزیده و انرژی زیادی دارد، او را به سمت ورزش کشتی بردم.

شهید حسینی‌محراب افتخارات زیادی از قهرمانی مشهد و استان تا نایب‌قهرمانی کشور را در دوران ورزشی خود به دست آورد و کشتی‌گیر خوبی بود. ابتدا در وزن ۷۴ کیلوگرم و بعدتر در وزن ۸۲ کیلوگرم کشتی می‌گرفت.

عامل می‌افزاید: گاهی که علی‌اصغر حریف تمرینی نداشت، خودم با او روی تشک سرشاخ می‌شدم. جوان بسیار باصفا و خنده‌رویی بود. هر وقت از جبهه می‌آمد، به من سر می‌زد و کلی با هم صفا می‌کردیم. یک‌بار بهم گفت در یک عملیات با عراقی‌ها نبرد تن‌به‌تن داشتیم و آن فن کول‌انداز را که به من یاد دادی، روی رزمنده عراقی اجرا کردم. علی‌اصغر در زیرگیری و کول‌انداز خبره بود.

 

مشهد، شهر ورزشکاران شهید

شهر مشهد به‌عنوان شهر شهیدپرور در تاریخ انقلاب اسلامی شناخته می‌شود و شهدای ورزشکار شاخصی هم داشته است. علاوه بر شهید علی‌اصغر حسینی‌محراب شهید نورالله کاظمیان، شهید علی‌اصغر رضایی، شهید مهدی منتجبی، شهید صارم و... نمونه‌های برجسته‌ای از شهدای ورزشکار شهرمان هستند که نه‌تنها در میدان ورزش، بلکه در میدان غیرت و شجاعت هم درخشیدند و نامشان همیشه ماندگار است.

 

* این گزارش سه‌شنبه ۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در شماره ۴۴۷۲ روزنامه شهرآرا در صفحه ورزش چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44