
همسایهاند و هممسجدی و در کارهای فرهنگی محله دستی بر آتش دارند. سالهاست که یکدیگر را میشناسند و اگر قرار باشد رویدادی در محله رقم بخورد، در مسجد با یکدیگر دیدار میکنند. بهعبارتی مسجد امام علیالنقی (ع) در خیابان شهیداصلانی ۹۹ برایشان پایگاه اجتماعی محسوب میشود.
حسین غلامیزهان یکی از قدیمیهای مسجد و کاسب و از افراد معتمد این کوچه است که در شورای اجتماعی محله بهارستان نیز فعالیت دارد. با او همراه شدیم تا از همدلی همسایههایش بیشتر برایمان بگوید.
آنطورکه میگوید، پدر و مادرش در قائن در امور مسجد و محلهشان فعال بودهاند و این خصلتی است که حسینآقا از خانوادهاش به ارث برده است حسینآقای غلامی میگوید: بعداز اینکه ساکن مشهد شدم، با ارتباطهایی که گرفته بودم، افراد نیازمند محله را میشناختم و درزمینه درمان کمکشان میکردم، مثلا نسخه داروییشان را تهیه میکردم.
او بعداز ازدواجش در سال۱۳۸۲ و ساکنشدنش در اینجا با مسجد قمربنیهاشم (ع) ارتباط میگیرد. تا اینکه در سال۱۳۸۶ خیّری برای ساخت مسجد امامعلیالنقی (ع) پیشقدم میشود و با ساخت آن، این مکان معنوی، پایگاه فعالیت غلامی و همسایههایش میشود.
او میگوید: به لطف خدا سالهاست که اهالی مرا بهعنوان معتمد محله میشناسند. اگر کاری داشته باشند، از گرفتاری و مسائل خانوادگی تا مشاوره، مراجعه میکنند و من تا جاییکه بتوانم گره از کارشان باز میکنم.
وقتی از دفتر یکی از نمایندگان مجلس به من پیشنهاد همکاری دادند، شرطم پیگیری مطالبات مردم حاشیه شهر بود
غلامی، علیاکبر حسنی را به ما معرفی میکند که جانباز دفاع مقدس و کارمند بازنشسته است. این دو هممسجدی و همسایه قدیمی هستند. میگوید: حاجیحسنی مردی دلسوز در امور محله است و سالهاست که عضو شورای اجتماعی شده است.
آقاعلیاکبر هم از سال۸۴ با خرید خانهای در اصلانی۹۹ با غلامی همسایه شد. او در راهاندازی مسجد و مدرسه در خیابان شهیداصلانی ۹۹ نقش مؤثری داشته است. دراینباره میگوید: به طور تصادفی با فردی کویتی آشنا شدم. او را که به دنبال ساخت مدرسهای بود، بهسمت محله خودمان هدایت کردم. حین ساخت مدرسه به او پیشنهاد ساخت مسجد را هم دادیم که قبول کرد. در حال حاضر بههمت این خیّر در مسجد و مدرسه امام علیالنقی (ع) اتفاقهای خوبی رقم میخورد.
او میگوید: بعد از بهبودیام از جراحتهای جنگ با خودم عهد کردم پیگیر مشکلات مردم باشم. به همین خاطر وقتی از دفتر یکی از نمایندگان مجلس به من پیشنهاد همکاری دادند، شرطم پیگیری مطالبات مردم حاشیه شهر بود.
حسنی با معرفی محمد فلاحی، فرمانده پایگاه مسجد امام علیالنقی (ع)، میگوید: حدود شش سال قبل با آقای فلاحی در دوره قرآنی که داشت، آشنا شدم. او فرد باانرژی و فعالی است؛ به همیندلیل در این سالها توانست فرمانده مسجدمان شود.
فلاحی متولد ۵۹ است، برای نوجوانان و جوانان محله وقت میگذارد و پای حرفهایشان مینشیند. مشورت میدهد و اگر نیاز داشته باشند از مشاور دعوت میکند تا در مسجد برای بچهها صحبت کند.
خودش میگوید:جوانها نصیحت را دوست ندارند و میخواهند کسی باشد که پای صحبتهایشان بنشیند. با درنظرگرفتن همین اصول توانستم ارتباطی قوی با آنها بگیرم. بهطوریکه هرزمان خانوادهها میخواهند سراغ فرزندانشان را بگیرند، به من تلفن میکنند.
او مشوق جوانان برای فعالیت در مسجد است و تاکنون توانسته بسیاری از آنها را تشویق به آمدن به مسجد کند. میگوید: همیشه به آنها میگویم مسجد از خودتان است و هرکاری انجام بدهید، برای خانه خودتان است.
* این گزارش سهشنبه ۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در شماره ۶۰۷ شهرآرامحله منطقه ۷ و ۸ چاپ شده است.