کد خبر: ۱۱۴۴۸
۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰
پرنیان یعقوبی نوازنده یک تئاتر خیابانی است

پرنیان یعقوبی نوازنده یک تئاتر خیابانی است

پرنیان دانش‌آموز کلاس دوازدهم است و سال گذشته در جشنواره فرهنگی‌هنری «فردا» در هم‌نوازی کلاسیک، مقام اول استان را کسب کرد. او سابقه نوازندگی در شب شعر‌های فرهنگ‌سرای بهشت و پارک ملت را هم دارد.

خانواده‌اش با موسیقی غریبه نبودند. برادر، خاله و دخترعمه‌اش هر‌کدام سازی می‌نوازند. پرنیان یعقوبی هم از کودکی به ویولن علاقه داشت. همین باعث شد که از دوازده‌سالگی این ساز را در دست بگیرد. حالا او دانش‌آموز کلاس دوازدهم است و سال گذشته در جشنواره فرهنگی‌هنری «فردا» در هم‌نوازی کلاسیک، مقام اول استان را کسب کرد.

امسال هم نوازنده موسیقی یک تئاتر خیابانی به نام «جور دیگر باید دید» بود که مقام اول کشور را در جشنواره دانش‌آموزی فرهنگی و هنری «امید فردا» به دست آورد. این دانش‌آموز محله طالقانی، سابقه نوازندگی در شب شعر‌های فرهنگ‌سرای بهشت و پارک ملت را هم دارد.

- ویولن را معمولا به‌عنوان یک ساز سخت می‌شناسند. نظر تو در‌این‌باره چیست؟

همین‌طور است. یادگیری ویولن زمان زیادی می‌طلبد و پیچیدگی‌های زیادی دارد. احتمال خطا هم در آن زیاد است.

- با‌وجود‌این، چرا انتخابش کردی؟

‌اول صدایش را دوست داشتم. بعد که واردش شدم، سختی‌هایش را متوجه شدم. ولی در‌عین‌حال، چون با آن می‌توان صدا‌های مختلفی ایجاد کرد و بسیار پرکاربرد است، به نظرم ارزش سختی‌هایش را دارد.

- یاد‌گرفتن این ساز تأثیری در زندگی روزانه‌ات داشته است؟

ویولن نیاز به تمرین روزانه و منظم دارد. همین نظمی که اقتضای این ساز است، در زندگی روزانه من برقرار است و باعث شده کار‌های دیگرم را با نظم بیشتری انجام دهم.

- ساز‌زدنت مزاحم کسی نیست؟

نه. در خانه ما پدرم خواب بسیار سبکی دارد. با‌وجوداین حتی وقتی او خواب است، اگر بنوازم، ناراحت نمی‌شود.

- در اجرای تئاتر خیابانی که داشتید، موسیقی تئاتر را چه کسی انتخاب کرد؟

خودم. از بین ملودی‌های مختلفی که شنیده بودم، آنهایی را که به نمایش‌نامه مرتبط‌تر بود انتخاب می‌کردم و موقع اجرایشان می‌نواختم.

- در اجرای زنده و خیابانی چه واکنش‌هایی از بینندگان دریافت کردی؟

خیلی مثبت بود. باقی تئاتر‌ها موسیقی زنده نداشتند و این یکی از قوت‌های تئاتر ما بود. حتی بعد از اتمام اجرا، داور‌ها ایستاده ما را تشویق کردند که این خیلی برایم خاطره‌آفرین بود.

- تا حالا شده است که حین اجرا روی صحنه اشتباه کنی؟

گاهی پیش می‌آید، اما معمولا طوری نیست که مخاطب متوجهش شود. بیشتر خود اعضای گروه متوجه آن می‌شوند. به‌عنوان‌مثال ممکن است دراثر یک لحظه حواس‌پرتی، موسیقی دیرتر نواخته شود. مواردی هم هست که بازیگران تئاتر دچار اشتباه می‌شوند و ما با موسیقی آن را پوشش می‌دهیم.

- یکی از این شرایط غیرمترقبه را که پیش می‌آید، برایمان تعریف کن.

یکی از مواردی که زیاد پیش می‌آید، این است که بازیگران وقتی برای تعویض دکور و لباس می‌روند، ممکن است به دلایلی بیشتر از حد معمول طول بکشد. در این موارد، موسیقی نقش مهمی در سرگرم‌کردن مخاطب و وقت‌دادن به بازیگران دارد.

- غیر از ویولن ساز دیگری کار می‌کنی؟

به عود که یک ساز اصیل ایرانی است، علاقه دارم. به نظرم عود پدربزرگ ساز‌هایی مثل گیتار است. البته متأسفانه جوانان ما شناخت کمتری از آن دارند.

 

* این گزارش چهارشنبه ۱۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۶۰۶ شهرآرامحله منطقه ۹ و ۱۰ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44