دیدن تابلو «طبرسی جنوبی ۳۸، شهید ابراهیمی» به معنی ورود به خیابانی است که خودکفاست و با تأمین مایحتاج اهالی، آنها را از رفتن به دیگر نقاط شهر بینیاز میکند. شیرآلات، اغذیهفروشی، عطاری، اتوشویی، دانپرنده، خرازی، جوراببافی، پردهفروشی، آرایشگاه، خیاطی، املاک، الکتریکی، تعمیر موبایل، لباسفروشی فقط تعدادی از مشاغل متنوع این راسته است.
برادران شهید، میرزااحمد و محمود آقایی بنادکوکی، روزگاری در همین کوچه ساکن بودند. محمود متولد سال ۱۳۴۹ و میرزااحمد متولد سال۱۳۴۳ بودند و هر دو برادر در هجدهسالگی به شهادت رسیدند. حالا چهره این دو شهید، بر روی دیوار نقش بسته است.
مسجد اماممحمدباقر (ع) در این معبر، بزرگترین بنای مذهبی این محدوده است که ۶ دهه پیش ازسوی واقف خیراندیش، غلامحسین بالندری، احداث و ۱۰ سال پیش با کمک اهالی، تجدید بنا شد.
درامانماندن از هجوم آپارتمانسازی از ویژگیهای این راسته است که میتوان آن را از تعدد خانههای ویلایی وسیع با معماری قدیمی دریافت.
محمدمهدی جراحی چهاردهه است در این محدوده سکونت و کسبوکار دارد. او روزهایی را به یاد دارد که این راسته، خاکی و به دور از آبادی بود؛ همچنین نامهای قدیمی این معبر (ابوذر و شهید طالقانی) را هنوز در ذهن دارد.
جواد عباسپور و برادرش، رضا از بیستسال پیش، چاپخانه اندیشه را در این راسته راهاندازی کردهاند و خدماتی مثل چاپ فاکتور و تراکت تبلیغاتی را به مشتریان خود ارائه میدهند.
* این گزارش یکشنبه ۹ دیماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۹۸ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.