کد خبر: ۱۱۱۵۱
۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰

مشکلات شهرک خطیب با تلاش‌های مهدی هراتی کمرنگ شده است

مهدی هراتی یکی از جوانان دغدغه‌مند و فعال محله پنج‌تن است که از همان دوران کودکی با کم و کاستی‌های زیادی در محله‌اش روبه‌رو بوده، طعم بی‌عدالتی در توزیع امکانات را چشیده است و حالا تمام تلاشش را برای آبادی محل زندگی‌اش می‌کند.

مهدی هراتی یکی از جوانان دغدغه‌مند و فعال محله پنج‌تن است. او در همین محله به دنیا آمده و اکنون دانشجوی کارشناسی‌ارشد مدیریت فناوری است. او که از همان دوران کودکی و نوجوانی با کم و کاستی‌های زیادی در محله‌اش روبه‌رو بوده، طعم بی‌عدالتی در توزیع امکانات را چشیده است و حالا با حضور در شورای اجتماعی محله پنج‌تن و پذیرفتن مسئولیت طرح «محله کرامت خطیب»، تمام تلاش خود را به کار بسته تا محدوده زندگی‌اش را در مسیر آبادی قرار دهد.

ساعتی را با او هم‌کلام شدیم تا درباره فعالیت‌ها و برنامه‌هایش برایمان بگوید.

 

مشکلات روی دوش مردم

مهدی هراتی در محدوده‌ای بزرگ شده است که تا همین دو دهه قبل به آن روستای خطیب می‌گفتند. این محدوده، یک جغرافیای مستطیل‌شکل است که طول‌هایش معابر پنج‌تن ۴۷ و ۴۹ است و حدود ۶هزار نفر جمعیت دارد.

وجود زمین‌های رهاشده در مقیاس بزرگ، اجرانشدن شبکه جمع‌آوری فاضلاب، وجود ستون‌های برق مزاحم در وسط خیابان و تاریکی فراگیر که زندگی ساکنان آن را تحت‌تأثیر قرار داده، از مشکلاتی است که دغدغه هراتی بوده‌اند و تلاش کرده است برای حل آنها راهی را پیش بگیرد تا سختی را از دوش مردم بردارد. در همین راستا او مجری یک طرح مردمی به نام «محله کرامت خطیب» شده است.

 

گره ستون‌های برق با یک جلسه حل شد

مسئول طرح «محله کرامت خطیب» از آخرین پیگیری‌هایی که برای رفع مشکلات محله‌اش انجام داده است، برایمان این‌طور می‌گوید: در راسته خیابان پنج‌تن ۴۷ درست مقابل بوستان ارم، ستون‌های برق دردسر‌های بسیاری برای تردد خودرو‌ها و شهروندان به وجودآورده است. از آن سو با جابه‌جایی این ستون‌ها می‌توان مشکل تردد را به‌راحتی حل کرد.

تا قبل از این از هر راهی برای جابه‌جایی آن اقدام کردیم، اتفاقی رخ نداد تا اینکه چندی قبل در همین مسجد فاطمه‌الزهرا (س) که بیش از چهاردهه قدمت دارد، جمعی از مسئولان اعم از مدیران شهری، سپاه و شرکت برق را دعوت کردیم و ضمن بازدید از محل، مصوب شد که ستون‌های برق از داخل خیابان منتقل و راه برای تردد آسان شود که امیدواریم به‌زودی رقم بخورد.

 

زمین‌های ترسناک پاتوق خانواده‌ها شد

زمین‌های رهاشده هرجا که باشد، مکان امنی برای حضور معتادان و پاتوق موادفروشان می‌شود. مهدی هراتی به‌اتفاق هم‌محله‌ای‌هایش زمینی را که سال‌ها رها شده بود و شهروندان ترس داشتند از کنار آن عبور کنند، برای ساخت مجموعه ورزشی چندمنظوره پیشنهاد دادند. مبلغی از اعتبار پروژه‌های زودبازده محله به آن اختصاص یافت تا اینکه مجموعه ورزشی ساحلی احداث شد و حالا کانون خانواده‌ها در این مجموعه ورزشی گرم می‌شود.

 

مشکلات شهرک خطیب با تلاش‌های مهدی هراتی کمرنگ شده است

 

توجه به ساکنان علویه

فرمانده پایگاه بسیج شهیدمظفری شهرک خطیب می‌گوید: دغدغه دیگری که در شهرک خطیب جوانان را به حرکت واداشته مجتمع علویه است. این مجتمع ۲۲۰ واحد مسکونی دارد که بخشی از آن به مددجویان کمیته امداد امام‌خمینی (ره) و بهزیستی واگذار شده است، اما این دو نهاد، مستمری افراد را در ازای پرداخت وام می‌گیرند و تقریبا ساکنان اینجا منبع مالی برای تأمین معیشتشان ندارند.

مجتمع علویه ۲۲۰ واحد مسکونی دارد که بخشی از آن به مددجویان کمیته امداد امام‌خمینی (ره) و بهزیستی واگذار شده است

دیدن حال و احوال زندگی این افراد اجازه نمی‌دهد از کنارشان آسوده عبور کنی؛ برای همین با کمک‌های مالی بسیج و همکاری خیران اقدام به تهیه و توزیع بسته‌های غذایی برای مددجویان می‌کنیم.

 

تدفین شهید گمنام در بوستان ارم

«دو‌سه‌سال کار فرهنگی کردیم، ولی احساسمان این بود این تلاش‌ها جواب نمی‌دهد. منشأ خیلی از معضلات فرهنگی محله در بوستان ارم بود، ناهنجاری‌هایی مثل خرید و فروش مواد مخدر، بی‌بندوباری و زیاد شدن روابط دختر و پسر و دعوا‌های خیابانی. برای همین ترغیب شدیم موضوع تدفین یک شهید گمنام در مرکز این بوستان را پیگیری کنیم.» هراتی که اکنون عضو هیئت‌امنای گلزار شهید گمنام بوستان ارم است، با بیان این موضوع به یکی از اقدام‌های اثربخش در محله اشاره می‌کند.

او می‌گوید: با کمک آقای شاهمرادی مسئول پهنه بسیج شهیدسرایی، دکتر صاحبی عضو سابق شورای اسلامی شهر، آقای موحدیان یکی از پیرغلامان پنج‌تن و همراهی آقای نجفی، دوست قدیمی‌ام بعد از پیگیری‌هایمان، تدفین شهید گمنام در ۱۳دی‌۱۴۰۱ انجام شد.

به برکت حضور این شهید بیشتر معضلات پارک کم‌رنگ شد. همچنین معابر فرعی محله، زیباسازی و معبر پشت مدرسه امام‌هادی (ع) پس‌از چهل‌سال آسفالت شد. از طرفی با کمک دفتر تسهیلگری محله خطیب به مسئولیت آقای داورخواه برای خانه‌هایی که سند رسمی نداشتند، پرونده تشکیل شد. سنددار‌شدن خانه‌های مردم همچنان درحال اجراست.

 

با مهدی رشد می‌کنیم

داوود نجفی؛ مسئول فرهنگی مسجد فاطمه‌الزهرا (س) و عضو شورای اجتماعی محله پنج‌تن

از همان دوران کودکی مهدی هراتی را می‌شناسم و در‌واقع با او بزرگ شده‌ام. حدود ده‌سال است که رفاقتمان به واسطه کار در مسجد فاطمه‌الزهرا (س) بیش از پیش شده است. حضور او را در مسجد باعث رشد و پیشرفت خودم می‌دانم. مهدی می‌توانست مثل خیلی از اهالی از این محله برود، اما مانده است و برای حل مشکلات تلاش می‌کند.

برای تدفین شهید گمنام در بوستان ارم خیلی پیگیری کرد. نامه و استشهاد محلی جمع کرد و خداراشکر یکی از شهدای گمنام دفاع مقدس میهمان محله ما در بوستان ارم شده و با تدفین این شهید، برکت‌های بسیاری هم به محدوده زندگی ما سرازیر شده است.

حالا بوستان ارم که در گذشته محل تجمع افراد ناباب بود، به پاتوق فرهنگی تبدیل شده است و در مناسبت‌های مختلفی اهالی را دور هم جمع می‌کند. با روحیه مطالبه‌گری مهدی، خیلی از مشکلات در آستانه حل‌شدن است و آینده آبادی را در‌انتظار این محله می‌بینم.

 

محله را پویا کرده است

آرین اسماعیل‌پور، نوجوان شهرک خطیب

آقای هراتی از زمانی که فرمانده پایگاه بسیج مسجد ما شده، جمع زیادی از نونهالان و نوجوانان را جذب مسجد و برنامه‌های آن کرده است. خوش‌فکر است و ایده‌های خوبی دارد. با اینکه سرش شلوغ است، به فکر همه به‌ویژه خانواده‌های بی‌سرپرست است. ایام بازگشایی مدارس، تعدادی از دانش‌آموزان نیازمند محله را شناسایی کرده بود و کمکش کردیم و بسته‌های لوازم‌تحریر را بین دانش‌آموزان توزیع کردیم. خوشحالی و ذوق بچه‌ها هنوز برایم تازگی دارد.

 

* این گزارش یکشنبه ۹ دی‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۹۸ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44