علی صیادشیرازی بهسال۱۳۲۳ در شهرستان درگز در شمال استان خراسان (کبودگنبد) در خانوادهای مذهبی و نظامی دیده بهجهان گشود. جدش صیادخان از عشایر ترکزبان استان فارس و در جوانمردی و شجاعت شهره خاصوعام بود. علی صیاد شیرازی سرلشگر نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرمانده آن نیرو از ۶ مهر ۱۳۶۰ تا ۱۲ مرداد ۱۳۶۵ بود.
وی پس از استعفا از فرماندهی نیروی زمینی ارتش، عضو شورای عالی دفاع ملی شد. شهید صیاد شیرازی از فرماندهان جنگ ایران و عراق، زادهٔ روستای کبود گنبد شهرستان درگز بود. او، پس از ۳۲ سال خدمت در یگانهای مختلف نیروی زمینی ارتش، در تهران و مقابلِ درِ منزلش، به دست اعضای سازمان مجاهدین خلق شد. مراسم تدفین او با حضور رهبر انقلاب اسلامی و جمعی از فرماندهان یگانهای مختلف نیروهای مسلح ایران و مردم برگزار شد. در این پرونده قرار است که ابعاد مختلف و قابل دسترس زندگی این شهید را نوری تازه بتابانیم تا شاید آن را از منظری دیگر ببینیم.
در نخستین گزارش، زندگی، منش و مجاهدت های شهید سپهبد علی صیاد شیرازی مورد بررسی قرار میگیرد:
سپس گفتوگوی شهرآرا با دکتر مهدی صیاد شیرازی درباره ویژگیهای شخصیتی و خانوادگی پدرش را میخوانیم:
گفتوگوی اختصاصی شهرآرا با مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران درباره همرزم دیرینش بخش دیگری از این پرونده است:
شرح تصویر به یادماندنی شهید صیاد شیرازی به روایت رحیم عینی، فرمانده پایگاه پنجم هوانیروز ارتش را در مطلب زیر میخوانیم:
«صیاد شیرازی چرا و چگونه به دست منافقین ترور شد؟» سوالی است که محمد مهدی میرزائی کارشناس مطالعات تروریسم به آن پاسخ میدهد:
یادداشت دکتر مجید مربایان پژوهشگر مطالعات تروریسم صفحه آخر این پرونده است که به ابعاد دیگری از ترور شهید سپهبد صیاد شیرازی میپردازد: