
بازارچه محله فلسطین، حامی بانوان و کودکان
هرماه به مدت ۳ روز در زیرزمین حسینیه و خیریه «دخت پیامبر (ص)» در محله فلسطین، بازاری کوچک، اما پر از انگیزه برپا میشود؛ جایی که بانوان محله برای گذران زندگی و کمک به کودکان یتیم با محصولات دستساز خود به میدان آمدهاند.
دستسازههایی برای زندگی
حدود بیستغرفه هرماه در زیرزمین حسینیه و خیریه دخت پیامبر (ص) برپا میشود؛ خانمهایی که با تکیه بر توانمندیهای خود، محصولاتی متنوع ازجمله پوشاک، زیورآلات، شیرینی خانگی، سبزیجات، ادویه، نوشتافزار، گلهای آپارتمانی و شمعهای معطر را عرضه میکنند. آنها کالای خود را با قیمت مناسب ارائه میدهند تا بتوانند مخاطبان بیشتری جذب کنند و در عین حال درآمدی برای گذران زندگیشان داشته باشند. برخی از آنها، سرپرست خانوار نیز هستند.
فاطمه غفوری، یکی از غرفهداران باسابقه این بازارچه، سیسال است که با تولید لیف، اسکاچ و عروسکهای بافتنی، هزینه زندگیاش را تأمین میکند. او که ششسالی میشود با این بازارچه آشنا شده است و از بولوار اندیشه قاسمآباد هر ماه به اینجا میآید، میگوید: راه طولانی است، اما فضای امن و سرپوشیده بازارچه باعث شده است همیشه برای ثبتنام پیشقدم باشم. مهمتر اینکه اجاره غرفهها صرف کمک به کودکان یتیم میشود و ثواب آن به دست امواتمان میرسد.
او از نظم بازارچه، وجود نمازخانه و اینکه نیازی به جمعآوری روزانه وسایل نیست، رضایت دارد. خواسته اصلیاش از مسئولان، تبلیغات مؤثرتر برای جذب مشتریان بیشتر است.
این بازارچه نهتنها به اقتصاد خانوادهها کمک میکند، به مؤسسه خیریهای هم یاری میرساند
بازارچهای برای همه سلیقهها
در انتهای زیرزمین، غرفههای پوشاک کنار هم قرار دارند. کمی جلوتر، غرفههای مواد غذایی، ترشیجات خانگی، گلهای چینی و شمعهای معطر دیده میشوند. معصومه قدسی، تولیدکننده این گلها و شمعهاست. یک سال است که وارد این حوزه شده و ازطریق دوستانش با بازارچه آشنا شده است. او هم تنها خواستهاش را تبلیغات بیشتر میداند تا فروش بهتری داشته باشد و بتواند مسیر کارآفرینیاش را با قدرت ادامه دهد.
مریم صبوری، یکی از بازدیدکنندگان بازارچه، همراه دختر کوچکش آمده است و برای او گل سر ظریفی میخرد. او از تنوع غرفهها و فضای دوستانه اینجا راضی است و میگوید: با اینکه این روزها خرید اینترنتی خیلی رایج شده، من همچنان خرید حضوری را ترجیح میدهم. لمس محصول و دیدن جزئیات از نزدیک، انتخاب را دلچسبتر و مطمئنتر میکند.
او تأکید میکند که خرید از این بازارچه نهتنها به اقتصاد خانوادههای نیازمند کمک میکند، بلکه به مؤسسه خیریهای که با جان و دل درحال فعالیت است، یاری میرساند.
مأمنی برای توانمندسازی زنان
بازارچه خیریه دخت پیامبر (ص) از ششسال پیش با هدف حمایت از زنان سرپرست خانوار راهاندازی شده است. سمیه عابدینپورشیرازی، مسئول بازارچه، میگوید: یکی از فعالیتهای ما، ایجاد زمینه اشتغال برای بانوان سرپرست خانوار و افزایش توانمندی آنهاست. در کنار بازارچه، آنها را به کارگاههای خیاطی، کاوردوزی، بستهبندی، پیراهندوزی، گلدوزی و سایر دورههای مهارتآموزی معرفی میکنیم تا به خودکفایی برسند. محصولات بازارچه نیز با قیمت مناسب عرضه شده است و اکثرا توسط خانمها تولید میشود.
یکی دیگر از فعالیتهای این مؤسسه کمک به کودکان یتیم است. پورشیرازی میگوید: درآمد حاصل از اجاره میزها نیز به کودکان یتیم تحت پوشش مؤسسه اختصاص مییابد و بسته به نیازشان، صرف پوشاک، نوشتافزار یا درمان میشود.
* این گزارش شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ در شماره ۶۱۰ شهرآرامحله منطقه ۱ و ۲ چاپ شده است.