کد خبر: ۱۲۴۹۹
۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
اولین رکورددار پلانک قدرتی در جهان

اولین رکورددار پلانک قدرتی در جهان

محمدجواد واحدی با ثبت رکورد بی‌سابقه پلانک قدرتی حالا سردمدار یک حرکت ورزشی در سطح بین‌الملل است و توانسته نامش را به‌عنوان اولین رکورددار این حرکت در جهان ثبت کند.

«محمدجواد واحدی، ورزشکار جوان مشهدی، با ثبت رکورد بی‌سابقه پلانک قدرتی با وزنه ۳۰۱ کیلوگرمی در ۵۴ ثانیه، توانست نام خود را به‌عنوان اولین رکورددار این حرکت در جهان ثبت کند.» درباره ورزشکار محله لادن با همین خبر می‌توان شروع کرد.

او که از کودکی همراه پدربزرگش به زورخانه می‌رفته و میل و کباده به دست می‌گرفته، حالا همه فکر و کارش ورزش شده است. او مربی رشته‌های کیک‌بوکسینگ و بدن‌سازی است و همچنان نیز در حال بهبود توانایی‌های ورزشی خودش است.

 

باستانی‌کار رزمی‌کار

متولد سال۱۳۸۰ است و کارنامه ورزشی‌اش پر از فراز و فرود‌ها برای رسیدن به موفقیتی بزرگ؛ از شروع با ورزش باستانی گرفته تا حضور در میادین آزاد و رقابت‌های کیک‌بوکسینگ.

محمدجواد واحدی، این ورزشکار جوان، می‌گوید: تقریبا از پنج‌سالگی‌ام یادم می‌آید که همراه پدر و پدربزرگم گاهی به گود زورخانه می‌رفتم، ولی از ده‌دوازده‌سالگی دیگر خودم میل و کباده و سنگ دستم گرفتم و چرخ باستانی زدم و همه شنا‌های باستانی را تمرین کردم. به گود‌های رستم، سرای فردوسی و مجموعه ورزشی آستان قدس هم رفته‌ام. پدربزرگم نقش خیلی مؤثری در زندگی ورزشی من دارد.

او همین حالا هم اتاقی در خانه‌اش پر از لوازم ورزش باستانی دارد و به گود‌ها سرمی‌زند.

آشنایی با فضای ورزش‌های باستانی، مقدمه‌ای برای او می‌شود تا پا در عرصه جدی ورزش بگذارد و انتخاب اولش در هفده‌سالگی رشته کنگ‌فو شود: سال۱۳۹۶ وارد رشته کونگ‌فو شدم و زیرنظر استاد حسین خیراندیش کارم را شروع کردم. تیرماه سال بعدش در وزن ۶۸کیلوگرم عنوان برترین فایتر شرق کشور را برای خودم ثبت کردم. این عنوان در رقابت با ۱۷۰ ورزشکار ثبت شد و چیزی شبیه اورال بدن‌سازی (قهرمان قهرمانان) است.

 

ممکن‌شدن غیرممکن‌ها

او اکنون دانشجوی ترم ششم کارشناسی علوم ورزشی در دانشگاه امام‌رضا (ع) است و فعالیت ورزشی‌اش را به‌صورت حرفه‌ای در رشته کیک‌بوکسینگ ادامه می‌دهد.

محمدجواد می‌گوید: در سال۱۴۰۰ یک آزمون آمادگی جسمانی در میان دانشجویان علوم ورزشی برگزار شد که در آنجا توانستم ۴۵۰حرکت شنای یک‌ضرب انجام دهم. این کار توجه دکتر عظیم‌خانی، مدیر گروه علوم‌ورزشی دانشگاه و رئیس وقت هیئت وزنه‌برداری خراسان‌رضوی، را جلب کرد.

همین اتفاق، انگیزه‌ای می‌شود تا واحدی مسیر ثبت رکورد‌های ملی و بین‌المللی را جدی‌تر دنبال کند: سراغ مربی‌ام، استاد حسن علیزاده، رفتم و رکورد‌های شنای سوئدی در سطح ملی و جهانی را پرسیدم.

رکورد ملی، ۶۰۴ حرکت در یک‌ساعت بود و رکورد جهانی ۲ هزارو ۲۲۲ حرکت. استادم به من گفت این کار تقریبا غیرممکن است. اما بار اول در تمرین باشگاه ۶۴۵ حرکت شنای سوئدی را انجام دادم و رکورد ملی را جابه‌جا کردم. 

با این حال، این فعالیت ورزشی غیررسمی بود و فقط انگیزه‌ای به من داد که بتوانم بر رکورد جهانی تمرکز کنم. درنهایت در مسابقات کشوری کیک‌بوکسینگ، اسفند سال۱۴۰۱ و در بجنورد موفق شدم ۳ هزارو ۱۰۰ حرکت شنای سوئدی را در یک‌ساعت و بدون توقف به ثبت برسانم و رکورد ایران و جهان را جابه‌جا کنم.

 

ورزش پهلوانی تا رکورد جهانی محمدجواد واحدی

 

رکورد گینس در بوستان کوهسنگی

محمدجواد واحدی پس از ثبت رکورد شنای سوئدی، مسیر ثبت رکورد‌های جدید را هم با جدیت دنبال می‌کند. با شکرگزاری می‌گوید: در تاریخ هشتم خرداد۱۴۰۴، با حضور هادی رضایی، نماینده گینس و مسئول ثبت رکورد‌های کشور، و اعظم برادران، مسئول ثبت رکورد‌های استان، موفق شدم رکورد پلانک قدرتی با وزنه ۳۰۱کیلوگرم را در مدت ۵۴ثانیه ثبت کنم و به تأیید همه، اولین کسی در دنیا هستم که چنین رکوردی را به‌جا گذاشته‌ام.

در این مراسم که در بوستان کوهسنگی برگزار شد، جمعی از پیشکسوتان و قهرمانان ملی ازجمله ارشاد روحبخشیان، دارنده بیشترین مدال بوکس کشور، و ورزشکاران رشته‌های ووشو و کراس‌فیت حضور داشتند.

اما نخستین ثبت رکورد او در حضور عموم به یکم دی ۱۴۰۲ مربوط می‌شود و درباره‌اش می‌گوید: ثبت ۱۷۳۹ شنای سوئدی با وزنه ۱۰ کیلوگرمی و در یک‌ساعت اولین رکوردم در حضور مردم و در الماس‌شرق بود. این مراسم در حضور دبیر هیئت کنگ‌فو و چهار داور بین‌المللی برگزار شد. رکورد جهانی پیش از من ۱۳۰۳ شنا بود.

 

پیشنهاد پدربزرگ و استعداد ورزشی‌

واحدی مصمم صحبت می‌کند و نقطه‌عطف موفقیت‌های ورزشی‌اش را در پیشنهاد پدربزرگش می‌داند: در سال ۱۳۹۸ وقتی در مسابقات انتخابی کشور در رشته کنگ‌فو آزاد شرکت کردم، تاندون زانوهایم آسیب دید و یک‌سال مجبور به استراحت شدم. در این مدت که به‌اجبار از ورزش دور شدم، به پیشنهاد پدربزرگم حرکت شنا را انجام می‌دادم. به‌نظرم همان تمرین‌ها مقدمه‌ای برای شناسایی استعدادم در دانشگاه شد.

تصمیم دارم برای کار‌های بزرگ‌تر، مدتی استراحت کنم و دنبال جذب اسپانسرم تا بتوانم خارج از کشور هم این رکورد را ثبت کنم

او دائم در حرف‌هایش از خداوند یاری می‌خواهد و می‌گوید: تصمیم دارم برای کار‌های بزرگ‌تر، مدتی استراحت کنم. دنبال جذب اسپانسر هستم تا بتوانم خارج از کشور هم این رکورد را ثبت کنم.

 

قدردان پدر و مادر

این رزمی‌کار در کنار فعالیت حرفه‌ای‌اش، از خانواده‌اش هم یاد می‌کند. پدرش راننده تاکسی است و مادرش خانه‌دار. محمدجواد می‌گوید: پدرم اوایل با مسیر ورزشی‌ام تا حدودی مخالف بود، ولی این روز‌ها کارم را قبول دارد. مادرم هم تنهاکسی است که می‌توانم راحت حرف دلم را با او بزنم و در مسیر ورزشی‌ام نقش پررنگی داشته است.

او همیشه پیش از اینکه از خانه خارج شوم، بار همه مقدمات ورزشم، مانند فراهم‌کردن غذا و آماده‌سازی لباس‌هایم را انجام می‌دهد و برای همین قدردانش هستم.

این ورزشکار جوان حالا مربی درجه C (بین‌المللی) کیک‌بوکسینگ و مربی درجه ۳ آمادگی جسمانی و مربی بدن‌سازی است. فعالیت حرفه‌ای‌اش در این روز‌ها گسترده‌تر از گذشته شده است و بیان می‌کند: مربی کیک‌بوکسینگ در باشگاه کیان‌سنتر۲، مربی بدن‌سازی در باشگاه شرکت گاز و دبیر ورزش مدارس علامه‌طباطبایی هستم. درواقع ورزش آن‌قدر برایم جدی شده که به دغدغه و منبع درآمدم تبدیل شده است.

 

ورزش پهلوانی تا رکورد جهانی محمدجواد واحدی

 

تشویق چندهزار نفری

اشک شوق پدرومادر برای واحدی و ثبت رکورد درمقابل چشم همشهریانش خاطره‌ای فراموش‌نشدنی است و می‌گوید: لحظه‌ای که رکورد جهانی‌ام در الماس شرق ثبت شد، هیچ‌وقت از ذهنم پاک نمی‌شود. همیشه در سالن‌های رزمی، وقتی دستم بالا می‌رفت، نهایتا صد یا صد و پنجاه نفر تشویقم می‌کردند، اما این بار، سه‌چهار‌هزار نفر من را تشویق می‌کردند.

این حس قهرمان‌بودن در چشم هزاران نفر، برایم خیلی ارزشمند بود. البته شیرین‌ترین لحظه‌اش، دیدن اشک‌های شوق پدر و مادرم بود. اولین‌باری بود که این دو عزیز را آن‌طور خوشحال می‌دیدم. همان‌جا در الماس شرق، وقتی پای پدر و مادرم را بوسیدم، انگار تلاش و صبر سال‌های گذشته برایم معنا پیدا کرده بود.

 

* این گزارش چهارشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴ در شماره ۶۲۵ شهرآرامحله منطقه ۹ و ۱۰ چاپ شده است.

آوا و نمــــــای شهر
03:44