کد خبر: ۱۱۵۰۶
۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
رقابت پدر و پسرها در باشگاه طریقت

رقابت پدر و پسرها در باشگاه طریقت

احمد طیبی که مؤسس باشگاه ورزشی طریقت است، ایده برگزاری این جشنواره را مطرح و اجرایی کرد؛ ایده آنها حضور پدر‌ها در‌کنار پسر‌هایشان بود؛ جایی که پدر‌ها نه از کنار زمین، بلکه درست وسط میدان کنار پسرانشان بدوند. 

خاطره رقابت‌های پدر و پسریِ سال گذشته زمین چمن خیابان میثم هنوز زنده است. حالا چندتوپ فوتبال گوشه زمین، رد استوک‌ها یا شاید کفش‌های ورزشی معمولی روی چمن مصنوعی که شش‌سال از عمرش می‌گذرد، دو دروازه و نیمکت‌های کنار زمین، همه برای احمد طیبی و پسرش، نشانه‌های یک جشنواره پرهیجان است که دهه فجر امسال هم برای دومین‌بار برگزار شد.

این زمین تا پیش از جشنواره، همیشه جای نوجوانان و نونهالان بوده است یا جوانانی که هم‌سن‌وسال هم بودند و هر‌روز عصر می‌آمدند پا به توپ می‌زدند، اما این‌بار ماجرا فرق داشت؛ بابا‌ها هم پا به زمین گذاشتند، کنار پسرهایشان دویدند، گل زدند و شادی کردند. جایی که همیشه نسل جوان میدان‌دار بود، حالا تبدیل به صحنه‌ای شده است که دو نسل، شانه‌به‌شانه و پابه‌پای هم رقابت می‌کنند، می‌خندند و خاطراتی می‌سازند که تا سال‌ها در ذهنشان باقی می‌ماند.

 

جشنواره ورزشی و فرهنگی «باشگاه طریقت» در فکر ایجاد دوستی میان نسل‌هاستمیدانی برای پدرها و پسرها

 

ایده تا اجرا

احمد طیبی که بیش از بیست‌سال در مجموعه ورزشی میثم فعالیت دارد و مؤسس باشگاه ورزشی طریقت در محله طلاب است، ایده برگزاری این جشنواره را سال گذشته با پسرش مطرح کرد و آن را در دهه فجر با موفقیت به اجرا رساندند. ایده آنها حضور پدر‌ها در‌کنار پسر‌هایشان بود؛ جایی که پدر‌ها نه از کنار زمین، بلکه درست وسط میدان کنار پسرانشان بدوند. 

او درباره انگیزه خود می‌گوید: بسیاری از پدر‌ها برای ورزش وقت نمی‌گذارند، حتی یک پیاده‌روی ساده. وقتی از بچه‌ها می‌پرسم که آیا دوست دارند همراه پدرشان در مسابقه شرکت کنند، جوابشان مثبت است، اما پدر‌ها به‌دلیل مشکلات معیشتی و حضورشان در محل کار، از این جریان جا می‌مانند. ما می‌خواهیم این الگو را تغییر دهیم و پدر‌ها را به میدان بیاوریم. برای همین امسال هم جشنواره را با تجربه بیشتر و در رشته‌های متنوع‌تری برگزار کردیم.

 

از فوتبال تا خوش‌نویسی

امسال علاوه‌بر مینی‌فوتبال، روپایی و شوت پنالتی، بسکتبال، طناب‌زنی و دوچرخه‌سواری، بخش فرهنگی نیز با مسابقات خوش‌نویسی، مداحی و اذان و عکاسی به برنامه اضافه شد. مهدی طیبی، فارغ‌التحصیل رشته تربیت‌بدنی و از مربیان و داوران این رقابت‌ها، در‌این‌باره می‌گوید: مسابقات ورزشی همیشه پرطرفدارند؛ به‌همین‌دلیل تصمیم گرفتیم در‌کنار ورزش، از علاقه‌مندان به هنر و رشته‌های فرهنگی هم غافل نشویم.

اما مهم‌ترین بخش جشنواره، رقابت‌های مینی فوتبال و رشته‌های توپی است که همیشه شرکت‌کنندگان خودش را دارد.

می‌خواهیم پدر‌ها را به میدان بیاوریم. برای همین امسال جشنواره را در رشته‌های متنوع‌تری برگزار کردیم

آقامهدی که مربیگری درجه D فوتبال را دارد، توضیح می‌دهد: در بخش مینی‌فوتبال، تیم‌هایی متشکل از سه پدر و سه پسر در‌برابر یکدیگر قرار گرفتند. در این بازی‌ها که در چهار زمین برگزار شد، بیش‌از ۱۲۰‌نفر شرکت کردند. همچنین برای ایجاد شرایط برابر، مسابقات فوتبال در چهاررده مختلف سنی برگزار شد.

آن‌طور‌که او می‌گوید، این تقسیم‌بندی کمک کرد که پسران شرکت‌کنندگان در گروه‌های سنی خود رقابت کنند و رقابت‌ها عادلانه‌تر باشد. از‌طرفی، در برخی رده‌های سنی، از جوانان به‌عنوان مربیان نونهالان استفاده شد تا تجربه کار تیمی و مسئولیت‌پذیری را بیاموزند. در مسابقات دوچرخه‌سواری هم تعداد شرکت‌کنندگان برخلاف انتظار زیاد بود به حدی که ۲۲۰‌برگه قرعه‌کشی بین حاضران توزیع شد.

 

به یاد شهدا

امسال یکی از جنبه‌های جشنواره خودجوش باشگاه طریقت، حضور خانواده‌های شهدا بود. طیبی پدر هم که مربیگری درجه‌C آسیا در رشته‌های فوتبال و فوتسال را دارد، می‌گوید: پدران و فرزندان شهدای مدافع حرم هم در مسابقات شرکت کردند و برخی از آنها همراه با عکس پدرانشان در رقابت‌ها حاضر شدند.

همچنین، فرزند یکی از پاکبانان که پدرش بر‌اثر تصادف جان خود را از دست داده بود، همراه برادر بزرگ‌ترش در مسابقات شرکت کرد. قرار است برای مسابقات تنیس، پدران شهدا و فرزندان شهدا با هم مسابقه بدهند.

 

جشنواره ورزشی و فرهنگی «باشگاه طریقت» در فکر ایجاد دوستی میان نسل‌هاستمیدانی برای پدرها و پسرها

 

هدایایی برای برندگان

در این جشنواره ورزشی و فرهنگی، جوایز به‌گونه‌ای انتخاب شده است که علاوه‌بر ارزش نمادین، کاربردی هم باشند. در مسابقات دوچرخه‌سواری، برندگان کلاه ایمنی، دستکش و بطری آب ورزشی دریافت کردند.

در رقابت‌های فوتبال، کفش و لباس ورزشی به نفرات برتر اهدا شد و در مسابقات طناب‌زنی، طناب‌های حرفه‌ای به شرکت‌کنندگان برتر تعلق گرفت.

احمدآقا طیبی از شهردار و رئیس اداره فرهنگی و تربیت بدنی شهرداری منطقه ۴ و معاونت سلامت و تربیت بدنی سازمان فرهنگی‌اجتماعی شهرداری تشکر می‌کند که در‌کنار برگزارکنندگان این رویداد بودند و در ادامه می‌گوید: برخی از مسابقات به‌دلیل هم‌زمانی با برنامه‌های دهه فجر، به تاریخ دیگری موکول شد. رقابت‌های تنیس روی میز و طناب‌زنی از‌جمله این رشته‌ها هستند که پس‌از پایان این ایام برگزار خواهند شد.

همچنین کل مسابقات علاوه‌بر زمین چمن میثم در زمین‌های مختلف از‌جمله مجموعه‌های ورزشی قدس و زمین ساحلی در همین منطقه برگزار شد.

 

جام‌های رفاقتی محله

یکی دیگر از فعالیت‌های خودجوش این پدر و پسر، برگزاری مسابقات هفتگی مانند جام‌های دوستی و رفاقت، بچه‌های مسجد، دوستدار خانواده و بچه‌های محله است. این مسابقات معمولا از مهر‌ماه شروع می‌شود و تا ابتدای تابستان سال بعد ادامه دارد.

طیبی پسر بیان می‌کند: جشنواره ورزش‌های پدر و پسری امسال با بیش از هزار‌شرکت‌کننده نشان داد که ورزش تنها یک رقابت نیست، بلکه فرصتی برای دوستی، همدلی و ارتباطات خانوادگی است. برای همین است که برنامه‌ریزی برای دوره‌های بعدی این جشنواره از دغدغه‌های این پدر و پسر است و به گفته احمدآقا هدفشان این است که مسابقات را از حالت رقابتی صرف خارج و آن را به یک جشنواره خانوادگی تبدیل کنند.

می‌گوید: وقتی پدر‌ها کنار فرزندانشان ورزش کنند، نه‌تنها سلامت خود را تضمین می‌کنند، بلکه باعث ایجاد پیوند عاطفی قوی‌تر میان نسل‌ها می‌شوند.

 

* این گزارش یکشنبه ۲۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۶۰۴ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44