کد خبر: ۱۱۴۳۲
۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰
میترا حجار، بازیگر مشهدی که با «اعتراض» درخشید

میترا حجار، بازیگر مشهدی که با «اعتراض» درخشید

نقطه عطف دوران بازیگری میترا حجار حضور در دو فیلم «متولد ماه مهر» و «اعتراض» در سال ۱۳۷۸ بود. بازی تأثیرگذار او در این دو فیلم نه تنها تحسین منتقدان را برانگیخت، بلکه مسیر موفقیت را برایش هموارتر کرد.

محمد عنبرسوز| میترا حجار، بازیگر مطرح سینما، تلویزیون و تئاتر ایران، در ۱۴بهمن۱۳۵۵ در شهر مشهد به دنیا آمد. او یکی از چهره‌های توانمند و پرطرف دار عرصه هنر است که با بازی‌های ماندگار خود در سینما و تلویزیون، جایگاه ویژه‌ای در دل مخاطبان به دست آورده است؛ هرچند سال هاست که از سطح اول بازیگری ایران فاصله گرفته، اما نقش آفرینی‌های ویژه اش از ذهن مخاطبان سینما و تلویزیون ایران پاک نمی‌شود.

 

آغاز مسیر هنری

میترا حجار فعالیت هنری خود را در دهه۱۳۷۰ آغاز کرد و خیلی زود توانست با استعداد و توانایی هایش نظر فیلم سازان و منتقدان را جلب کند. نخستین تجربه جدی او در سینما به فیلم «غریبانه» ساخته احمد امینی در سال ۱۳۷۶ بازمی گردد.

اما نقطه عطف دوران بازیگری او حضور در دو فیلم «متولد ماه مهر» به کارگردانی احمدرضا درویش و «اعتراض» ساخته مسعود کیمیایی در سال ۱۳۷۸ بود. بازی تأثیرگذار او در این دو فیلم نه تنها تحسین منتقدان را برانگیخت، بلکه میترا حجار موفق شد برای نقش آفرینی در «متولد ماه مهر» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فیلم فجر را نیز از آن خود کند.

 

متولد ماه بهمن؛ درباره مسیر هنری میترا حجار

میترا حجار در فیلم سینمایی یادم تو را فراموش

کارنامه هنری

پس از موفقیت «متولد ماه مهر» میترا حجار با نقش آفرینی‌های متنوع و درخشان در سینمای ایران مسیر حرفه‌ای خود را ادامه داد. یکی از مهم‌ترین آثار او، بازی در فیلم «سگ کشی» بهرام بیضایی در نقش فرشته است. در این فیلم، حجار با ارائه یک بازی تأثیرگذار و پیچیده، بار دیگر توانایی‌های بازیگری خود را به نمایش گذاشت و مورد تحسین قرار گرفت.

او در فیلم «رخساره» به کارگردانی امیر قویدل نیز به ایفای نقشی پرچالش و متفاوت پرداخت. این فیلم که یکی از آثار آوانگارد سینمای ایران در زمان خودش به شمار می‌رود، داستان دختری را روایت می‌کند که دل به یک پیرمرد بسته، درحالی که پسر پیرمرد به او علاقه‌مند است. همکاری با سه کارگردان برجسته سینمای ایران، طی فقط سه سال، میترا حجار را به یکی از مهم‌ترین بازیگران سینمای ایران در اوایل دهه ۸۰ تبدیل کرد.

«مزاحم» اثر سیروس الوند، «قارچ سمی» اثر مرحوم رسول ملاقلی پور، «صورتی» به کارگردانی فریدون جیرانی و «ملاقات با طوطی» فیلم علیرضا داوودنژاد چهار بازی مهم کارنامه حجار در یک دوران کوتاه بودند که جایگاهش در سینمای ایران را تثبیت کردند.

پس از آن، میترا حجار تا اوایل دهه ۹۰ یک دوران افول نسبی را تجربه کرد، اما در سال‌های ۹۲ و ۹۳ توانست با بازی در فیلم‌های «خط ویژه» مصطفی کیایی، «آتش بس ۲» ساخته تهمینه میلانی و «اعترافات ذهن خطرناک من» اثر هومن سیدی، کارنامه هنری خود را احیا کند.

 

سریال‌های تلویزیونی و خانگی

شروع به کار حجار در عرصه سریال به مجموعه محبوب «پلیس جوان» به کارگردانی سیروس مقدم بازمی گردد که در زمان خودش اثری بسیار محبوب و پرمخاطب بود. «سرزمین مادری» ساخته کمال تبریزی که اخیرا پخش شد نیز از دیگر سریال‌های برجسته و پرمخاطبی بود که حجار به ایفای نقش در آن‌ها پرداخت. با این همه، چندین حضور متوسط و ضعیف هم در سریال‌های تلویزیونی برای او ثبت شده است.

حجار در شبکه نمایش خانگی تاکنون دو تجربه متوسط و ضعیف را پشت سر گذاشته است. سریال «رقص روی شیشه» به کارگردانی مهدی گلستانه که با آن پایان بندی فاجعه بار به یک خاطره تلخ در شبکه نمایش خانگی تبدیل شد و مجموعه «جزیره» ساخته سیروس مقدم که در زمره بدترین سریال‌های شبکه خانگی قرار گرفت.

 

متولد ماه بهمن؛ درباره مسیر هنری میترا حجار

میترا حجار در فیلم سینمایی «آتش‌بس ۲»

میترا حجار و فعالیت‌های اجتماعی

میترا حجار علاوه بر فعالیت‌های هنری، در زمینه‌های اجتماعی و محیط زیستی نیز فعال است. او همواره به حمایت از محیط زیست و حقوق حیوانات پرداخته و در این زمینه فعالیت‌های متعددی داشته است. این بُعد از شخصیت او باعث شده که در میان مردم به عنوان فردی دغدغه‌مند و آگاه شناخته شود.

درمجموع، او با بیش از دو دهه حضور در سینمای ایران و نقش آفرینی در آثار درخشان سینمایی و تلویزیونی، یکی از چهره‌های ماندگار و تأثیرگذار این عرصه به شمار می‌رود. توانایی او در انتخاب نقش‌های متفاوت و اجرای هنرمندانه آن‌ها، سبب شده است که همواره مورد تحسین منتقدان و علاقه‌مندان سینما قرار بگیرد.

مرور کارنامه او نشان می‌دهد که همچنان می‌توان از میترا حجار انتظار نقش آفرینی‌های ماندگار و حضور‌های درخشان در سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی ایران را داشت. اما حتی اگر این اتفاق هم رخ ندهند، بی شک نام میترا حجار همچنان به عنوان یکی از ستاره‌های پرنور سینمای ایران، در خاطر مخاطبان باقی خواهد ماند.

 

* این گزارش یکشنبه ۱۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۴۴۲۳ روزنامه شهرآرا صفحه هنر چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44