کد خبر: ۱۱۲۶۲
۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰
یاد سیدعلی بامشکی همیشه زنده است

یاد سیدعلی بامشکی همیشه زنده است

سیدحسن بامشکی می‌گوید: الگوی برادرم در ورزش و زندگی مرحوم غلامرضا تختی بود و مرام مردانگی و پهلوانی را از او آموخت. او از نظر اخلاقی و مرام پهلوانی زبانزد بود. جلو بزرگ و کوچک بلند می‌شد و به همه احترام می‌گذاشت.

مرحوم سیدعلی بامشکی عصر دوشنبه، سوم دی‌ماه در هشتادسالگی دار فانی را وداع گفت؛ پهلوانی که اتفاقا همین اردیبهشت امسال برای او مراسم بزرگداشتی برگزار شد.

این پیشکسوت متولد آبان ۱۳۲۳ در محله عیدگاه مشهد و هم‌دوره پیشکسوتانی همچون حبیب غفاری، عسکر ناجی، محمود قشنگ، حسن راستگو، چنگیز عامل، خدابخش عفت‌دار، حسین مهرافروزیان و علیرضا رستمی بود. او سابقه زیادی در کشتی خراسان داشت و پس از بازنشستگی از ورزش حرفه‌ای بازهم تا می‌توانست خودش را وقف کشتی کرد.

شهرآرامحله در هشتمین روز خرداد سال ۱۴۰۰ گفت‌وگوی مفصلی با این پهلوان و قهرمان منتشر کرد. در مطلب پیش رو، از این پیشکسوت ورزشی یاد کرده‌ایم.

 

خادم کشتی استان

مرحوم سیدعلی بامشکی وقتی پانزده سال داشت، برای اولین‌بار به روی تشک کشتی رفت. برادر بزرگش، سیدحسن، چندسالی جلوتر از او کشتی را شروع و سیدعلی را هم تشویق کرده بود تا سراغ این رشته برود. مرحوم بامشکی در سال‌های ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۸ چهار بار در مسابقات آموزشگاه‌های خراسان در وزن ۶۲کیلوگرم نفر اول شد.

علاوه‌براین او دوره مدیریتی پرباری را در عرصه کشتی استان پشت سر گذاشت. سیدعلی سال‌های ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۰ به‌عنوان دبیر هیئت کشتی استان فعالیت کرد و بین سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ رئیس هیئت کشتی خراسان رضوی بود. ریاست بامشکی بر هیئت استان در زمان ریاست رسول خادم بر فدراسیون کشتی بود.

 

انجمن پیشکسوتان، یادگار بامشکی

سیدحسن بامشکی، برادر بزرگ‌تر این پیشکسوت کشتی، می‌گوید: الگوی برادرم در ورزش و زندگی مرحوم غلامرضا تختی بود و مرام مردانگی و پهلوانی را از او آموخت. او از نظر اخلاقی و مرام پهلوانی زبانزد بود. خود من درس‌های زیادی از برادرم آموختم. اخلاق خوشی داشت و جلو بزرگ و کوچک بلند می‌شد و به همه احترام می‌گذاشت.

به گفته سیدحسن، برادرش در کل دوران زندگی خود، کنار کشتی‌گیران استان بود. در سال‌های اخیر با تأسیس انجمن پیشکسوتان کشتی استان خراسان رضوی تلاش کرد ورزشکاران قدیمی از حال هم باخبر بمانند و ماهی یک‌بار دلشان با دیدار یکدیگر تازه شود.

 

دستِ خیرِ پهلوان

تازه پس از فوتش، خانواده مرحوم متوجه بسیاری از کار‌های خیر او شدند. آقاسیدحسن می‌گوید: در این مدت و با حضور مهمانان مختلفی که برای مراسم خاک‌سپاری و تعزیه مرحوم آمده بودند، متوجه بخشش و کار‌های نیکوکارانه او شدیم.

در امور مختلف با خیریه‌ها همکاری داشته و هر زمان که شرایط مهیا بوده با دل‌وجان به آنها کمک می‌کرده است. در مراسم ختم برادرم علاوه بر دوستداران این کشتی‌گیر، نمایندگان مجلس، شخصیت‌های ورزشی کشوری و مسئولان شهری مشهد حضور داشتند. همچنین از هیئت‌های کشتی شهرستان‌های مختلف، پیام همدردی دریافت کردیم و این خود نشان از محبوبیت و علاقه او بین مردم دارد.

در پایان آقاسید حسن خاطراتی از برادرش را مرور می‌کند و می‌گوید: هیچ‌وقت فراموش نمی‌کنم که چطور با تلاش و پشتکار، تیم کشتی برق خراسان رضوی را شکل داد و توانست با این تیم در دوره‌های مختلف لیک کشوری مقام کسب کند. خاطرات آن روز‌ها همیشه برایم زنده است.

 

* این گزارش شنبه ۲۲ دی‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۸۸ شهرآرامحله منطقه ۱ و ۲ چاپ شده است.

کلمات کلیدی
ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44