وارد خیابان آموزگار شهیدرجایی ۳۷ که شوید، چشمتان از بین ساختمانهای سربهفلککشیده به یک فضای سبز روشن میشود که به وقت بهار و تابستان زیبایی را به این معبر شهری هدیه میکند. از پارک دوسهسالهاش که بگذریم، اولین سکونتها در این معبر از حدود چهاردهسال قبل آغاز شده است.
در این معبر، کمتر واحد تجاری یا خدماتی به چشم میخورد ولی تا دلتان بخواهد، ساختمان ساخته شده است، البته جای شکرش باقی است که بعضی سازندگان و سرمایهگذاران هوس ساخت بناهای ویلایی هم کردهاند تا این نوع ساختمان در این نقطه از شهر هم به چشم بیاید.
برجهای دوقلوی پارسیان که جزو اولین بناهای ساختهشده در این معبر هستند، بیش از دویستواحد مسکونی را در ساختمان ۱۰ طبقه شامل میشوند و به این واسطه، جمعیت بسیاری را در خود جای دادهاند.
زمینهای خالی را میتوان یکی از مشکلات بزرگ ساکنان آموزگارشهید رجایی ۳۷ به شمار آورد. این زمینها با کاربری مسکونی رها شدهاند و گردوخاک آنها به چشم اهالی میرود.
مصطفی همدانی را اهالی محله به خانه زیبا و سرسبزش میشناسند. او که سیزدهسال است ساکن این معبر شده، برای سرسبزی خانه خودش و حتی فضای محله وقت زیادی میگذارد و رسم زیبای هدیهدادن گلدان را بین همسایهها ترویج کرده است.
در این محدوده نوساز شهری که هیچ مدرسه دولتیای در دسترس اهالی نیست، دو مدرسه غیرانتفاعی به بهرهبرداری رسیده است که هردو آنها در این کوچه فعالیت میکنند.
پارک کشاورزی «برکت» در انتهای این مسیر قرار گرفته است؛ فضای سبز متفاوتی با قطعه زمینهای کشاورزی درکنار بوستان شهری که در چندسال آینده، تبدیل به تنفسگاه طبیعی محله شهیدرضوی خواهد شد.
* این گزارش پنجشنبه ۲۰ دیماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۷۹ شهرآرامحله منطقه ۱۱ و ۱۲ چاپ شده است.