کد خبر: ۱۱۲۲۸
۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
خیرخواهان محله در قائم ۱۶

خیرخواهان محله در قائم ۱۶

عمر آشنایی‌ این همسایه‌ها در قائم (عج) ۱۶ بیش از ۲۰ سال است. همسایه‌هایی مهربان که به‌سراغ هرکدامشان می‌رویم، دستی در کار خیر دارند. مهربانی و پر‌انرژی‌بودنشان باعث شده هر‌کاری از دستشان بر‌می‌آید، انجام بدهند.

عمر آشنایی‌شان بیش از ۲۰ سال است. جوان‌اند و پای کار مشکلات اهالی. همسایه‌هایی مهربان که به‌سراغ هرکدامشان می‌رویم، دستی در کار خیر دارند. مهربانی و پر‌انرژی‌بودنشان باعث شده است برای رفع مشکلات مردم محله هر‌کاری از دستشان بر‌می‌آید، انجام بدهند و احساس خستگی نکنند.

در این دیدار به‌سراغ سه نفر از بانوان فعال محله المهدی در قائم (عج) ۱۶ رفتیم تا از رسم دوستی و همسایگی‌شان بشنویم.

 

دعای همسایه‌ها، عامل حس خوب زندگی

طاهره بسکابادی از کودکی در همین معبر زندگی کرده است. برادر شهیدش از همین کوچه که خانه پدری‌شان در آن قرار دارد، راهی جبهه شده است. طاهره‌خانم هفده‌سال است واسطه ازدواج در محله‌شان است. او دختر و پسر‌های زیادی از محله را راهی خانه بخت کرده است.

‌انجام این کار خیر را از مرحوم پدرش به ارث برده است. حالا از اینکه راوی ازدواج است و بیشتر این وصلت‌ها بادوام بوده‌اند، خوشحال است. طاهره خانم حس و حال خوبی از دعای خیر خانواده‌های عروس و داماد می‌گیرد و این برایش ارزشمند است.

این بانوی فعال می‌گوید: ازدواج سنت پیغمبر (ص) است و رهبر معظم انقلاب هم به این امر سفارش کرده‌اند. برای اینکه سخن پیامبرمان و مقام معظم رهبری به زمین نماند، من و خواهرم کار پدرمان را ادامه دادیم.

او می‌گوید: بیشتر اهالی محله با شناختی که از خانواده ما دارند، مورد ازدواجی را که بهشان معرفی می‌کنم، بررسی می‌کنند. به لطف خداوند و عنایت امام هشتم (ع) پشیمانی هم در ازدواج‌ها نبوده است. همین انرژی لازم برای ادامه کارمان را فراهم می‌کند.

 

خیرخواهان محله در قائم ۱۶

 

درمان هم باشیم

حرف از همسایه با‌انرژی در محله که می‌شود، بسکابادی عطیه عبدالسلامی را معرفی می‌کند. او درباره همسایه‌اش می‌گوید: ما هم‌سن و مانند دو خواهریم. در گذشته، مدتی را به‌عنوان مربی در مهدشان کارورزی انجام داده‌ام؛ همین باعث ایجاد رفاقت بینمان شد.

خانواده عبدالسلامی از سال ۷۹ مهدکودکی در این کوچه تأسیس کردند. عطیه‌خانم می‌گوید: با گذشت زمان، مهدمان به‌عنوان پایگاهی برای رفع مشکلات بین همسایه شناخته شد. به‌مرور علاوه‌بر فعالیت‌های مهدکودک، کلاس مشاوره هم برای مادران برگزار کردیم. همچنین اگر همسایه‌ای نیازمندی را به ما معرفی می‌کرد، با رعایت حفظ آبروی آن خانواده، تا حد امکان برای رفع نیاز آن خانواده قدم برمی‌داشتیم.

عطیه خانم معقتد است همسایه‌ها در یک کوچه برای هم درمان هستند. به‌عبارتی اگر فرد می‌بیند همسایه‌ای مشکلی دارد و از درد همسایه‌اش احساس ناراحتی نکند، باید نگران وجود انسانیت در وجودش شود.

این بانوی خیّر، حرفش را این‌طور ادامه می‌دهد: هر انسان رسالتی دارد؛ ما هم سعی کردیم حلقه ارتباط بین افراد برای رفع نیازهایشان باشیم.

 

خیرخواهان محله در قائم ۱۶

 

مربی قرآن محله

عطیه خانم، مهری برقی را به‌عنوان همسایه فعال فرهنگی، مداح و قاری معرفی می‌کند. برقی پانزده‌سال است مربی قرآن بچه‌ها‌ست و خانه‌اش پایگاه قرآنی بانوان و کودکان محله است. مهری‌خانم می‌گوید: با‌توجه‌به اینکه خانه‌ام کوچک است، کلاس‌ها را محدود برگزار می‌کنم. کاش خانه‌ای دو‌طبقه داشتم که یک واحدش را وقف کار‌های فرهنگی می‌کردم.

او علاوه‌بر کودکان و نوجوانان، دوره قرآنی برای همسایه‌ها دایر کرده است؛ «به برکت قرآن همسایه‌ها دور هم جمع می‌شویم. اگر یکی از همسایه‌ها نیامده باشد، به‌سراغش می‌رویم و جویای احوالش می‌شویم. به‌طور‌کلی همسایه‌هایمان روابط اجتماعی خوبی با هم دارند و این کلاس‌ها هم ارتباطاتمان را قوی‌تر کرده است.»

این بانوی فعال فرهنگی یک صندوق خانگی تشکیل داده است و هر‌کدام از همسایه‌ها که گرفتاری مالی داشته باشند، به او مراجعه می‌کنند.

 

* این گزارش سه‌شنبه ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۹۷ شهرآرامحله منطقه ۷ و ۸ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44