کد خبر: ۱۰۸۱۳
۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰

نوجوان محله پایین خیابان با «داستان راستان» به کتاب علاقه‌مند شد

سیدابوالفضل وزیری، برخلاف بسیاری از هم‌سالانش، بعد از مدرسه وقتش را در کتابخانه می‌گذراند. او حتی برای استراحت بین مطالعه درسی، رمان می‌خواند، چون از کودکی دنیای دل‌خواهش را در میان کتاب‌ها پیدا کرده است.

سیدابوالفضل وزیری، برخلاف بسیاری از هم‌سالانش، بعد از مدرسه وقتش را در کتابخانه می‌گذراند. او حتی برای استراحت بین مطالعه درسی، رمان می‌خواند، چون از کودکی دنیای دل‌خواهش را در میان کتاب‌ها پیدا کرده است. این نوجوان محله پایین‌خیابان دوستانش را هم به کتاب‌خوانی تشویق می‌کند. 

او برای فرهنگ‌سازی تلاش کرده است در مدرسه‌شان کتابخانه‌ای با سلیقه نوجوانان امروز راه بیندازد.

 

با چه کتابی به کتاب‌خوانی علاقه‌مند شدی؟

اولین کتابی که در خانه خواندم، «داستان راستان» آیت‌الله مطهری بود که نثر بسیار روان و قابل درکی داشت. بعد هم در مدرسه با کتاب قصه‌های «کلیله‌ودمنه» که مهدی آذریزدی به زبان کودکان نوشته بود، آشنا شدم. آن زمان حدود ۱۰ سال داشتم و داستان‌هایی به زبان حیوانات برایم خیلی جذاب بود. شعر را هم از سه‌گانه فاضل نظری شروع کردم و هر شب می‌خواندم.

 

با شعر ارتباط بهتری گرفتی یا نثر؟

شعر را باید مزه‌مزه کرد. شعر نباید عادت شود، باید کم خواند و با عمق جان آن را چشید. به همین دلیل، کتاب‌های شعر اندکی خوانده‌ام، اما نثر را فراوان. البته برای خواندن نثر هم عجله نمی‌کنم. به‌طورکلی تندخوانی را نمی‌پسندم. دوست دارم کتاب را آرام‌آرام بخوانم و کلمه‌به‌کلمه‌اش را درک کنم.

 

- بیشتر در چه زمینه‌ای کتاب می‌خوانی؟

رمان می‌خوانم. کتاب نویسندگان خوب ایرانی مانند نادر ابراهیمی، رمان‌های کلاسیک روسی و انگلیسی از نویسندگانی مانند داستایوفسکی و تولستوی و جورج اورول را زیاد خوانده‌ام. 

- کتاب‌هایت را به دیگران هم امانت می‌دهی؟
به هر کسی، نه. اول این را در نظر می‌گیرم که چه کتابی مناسب آن فرد است و دوم اینکه آیا او نگهداری از کتاب را بلد است یا نه.

- دوست داری کتاب کادو بگیری؟
اطرافیانم همه می‌دانند که من کتاب را از همه‌چیز بیشتر دوست دارم. یکی از دوستانم برای تولدم برخی کتاب‌های نویسنده موردعلاقه‌ام را به من هدیه داد. خودم هم سعی می‌کنم برای خواهر و برادرم کتاب بگیرم. البته مسئولان باید برای قیمت بالای کتاب فکری کنند.

- کتاب‌خواندن در فهم درس‌هایت هم کمک کرده است؟
خواندن رمان به من کمک کرده است تصویرسازی خوبی داشته باشم و مفاهیم انتزاعی را خوب درک کنم. به همین دلیل در دروس انتزاعی مانند فلسفه درک خوبی دارم. اصلا به‌علت همین نوع نگاهم، رشته علوم‌انسانی را انتخاب کردم.

در مدرسه نمونه‌دولتی درس می‌خوانم و با کمک معاون پرورشی در مدرسه طرحی به‌نام روزنه را راه انداختیم تا برای بچه‌ها توضیح دهیم که این رشته چقدر در جوامع انسانی موردنیاز است. با کمک مدیرمان یک کتابخانه هم در مدرسه‌مان راه انداختیم تا بچه‌ها با کتاب‌های خوبی که مناسب سن ماست، آشنا شوند.

- تأثیرگذارترین کتابی که خواندی چه بود؟
کتاب «مردی در تبعید ابدی»، زندگی‌نامه ملاصدرای شیرازی، در روحیه من خیلی تأثیر گذاشت. هم زندگی‌نامه یک فیلسوف است و هم از نظر علمی و هم اخلاقی برایم تأثیرگذار بود.

- اهل کتاب مجازی، صوتی یا پادکست هم هستی؟
پادکست گوش می‌کنم، اما با کتاب صوتی و مجازی ارتباط نگرفتم، چون به‌نظرم کتاب را باید ورق زد. تفاوتش مانند گل طبیعی و گل مصنوعی است که هیچ حسی به انسان نمی‌دهد.


* این گزارش پنج‌شنبه ۲۴ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۷۰ شهرآرامحله منطقه ثامن چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44