کد خبر: ۱۰۶۶۱
۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۰

نوجوانان نسل زد مسجد المهدی(عج)، پای کار انقلابند

محمدامین و محمدسجاد علیجانی، سیده فاطمه قربان‌پور، مهلا رضایی‌پور و سید امیرمحمد سیدی نوجوانان فعال بسیجی مسجد المهدی(عج) محله سیدی آگاه هستند و هوشیار.

اسمشان را گذاشته‌اند نسل زِد، نسلی که زندگی بدون اینترنت را درک نکرده. نسلی که تا خودش را شناخته زیر بمباران اطلاعات متنوع فضای مجازی بوده است.

قرار است به بهانه روز بسیج دانش‌آموزی با چند نفر از همین نسل زد‌ها گفت‌وگویی داشته باشیم. محمدامین و محمدسجاد علیجانی، سیده فاطمه قربان‌پور، مهلا رضایی‌پور و سید امیرمحمد سیدی نوجوانان بسیجی هستند که در صحبت با آنها متوجه می‌شویم آگاه هستند و هوشیار. سلیقه‌شان کمی با ما دهه شصتی‌ها متفاوت است، اما از ما پیشتازتر هستند.

در گپ‌وگفتی که داریم می‌گویند نگاهی که نسبت به نسلشان وجود دارد صحیح نیست و آنها پای کار نظام و کشور هستند. مثالشان هم حضور در مراسم مهمی مانند تشییع پیکر شهدای مدافع حرم، شهدای مدافع امنیت و حتی نماز جمعه اخیر است. این جمع بسیجی اشاره می‌کنند که مگر همین دهه‌هشتادی‌ها نبودند که در نماز جمعه نصر شور‌و‌نشاط غیرقابل وصفی را از خودشان نشان دادند.

تصویری که این نسل در نماز جمعه از خودشان ترسیم کردند، آن‌چنان بود که لرزه بر اندام دشمنان این مرز و بوم انداخت و تمام معادلات دشمن را به‌هم ریخت. چرا که نشان دادند اشتیاقشان به آرمان‌ها و خط رهبری نه‌تنها کمتر از نسل‌های گذشته نیست، بلکه از آنها هم بسیار جلوتر است.

کمک به سیل‌زده‌ها

محمد سجاد علیجانی، ۱۶ ساله

شروع فعالیت در بسیج: از ۹ سالگی
افتخارات: در فستیوال گرافیک دانش‌آموزی در سال تحصیلی گذشته مقام اول استانی را به دست آورده است.


- چه ویژگی بسیج برای تو جذاب بوده است؟
این ویژگی بسیجیان که بی‌توقع تنها برای رفاه و آسایش هم‌وطنانشان هر زمان که نیاز باشد در عرصه حضور پیدا می‌کنند باعث شد جذب بسیج شوم.

- خودت به عنوان یک بسیجی، چقدر در عرصه کمک به مردم بوده‌ای؟
در سیل اخیر که مردم منطقه سیدی را درگیر کرد از اولین ساعات در خیابان سپاه‌۶۹ حضور داشتیم و تمام سعیم را کردم به سهم خود، وظیفه‌ام را در برابر هم‌وطنانم انجام دهم.

- در پایگاه بسیج چطور؟ وظیفه خاصی را عهده‌دار شده‌ای؟
برای بچه‌های مسجد کلاس رفع اشکال ریاضی برگزار می‌کنم.

- اثر گرافیکی که در مسابقات، برایت مقام آورد چه موضوعی داشت؟
پوسترم درباره غزه و فلسطین بود.


پای کار مردم؛ پای کار انقلاب

محمد امین علیجانی، ۱۶ ساله

شروع فعالیت در بسیج: از دوره ابتدایی همراه پدر و پدربزرگش که از فعالان بسیج مسجد المهدی (عج) محله سیدی هستند، در فعالیت‌های مسجدی شرکت داشته است.
افتخارات: مسئولیت فضای مجازی و رسانه در پایگاه بسیج مسجد المهدی (عج) برعهده اوست.


- الگوی تو به عنوان بسیجی چه کسی است؟
الگوی همه بسیجی‌ها مقام معظم رهبری و شهدا هستند. ما پیرو ولایت فقیه هستیم.

- برای نزدیک‌شدن به این الگو چه‌کار کرده‌ای؟
با دقت سخنرانی‌های ایشان را دنبال و نکات سخنان مقام معظم رهبری را در دفترم یادداشت می‌کنم.

- یک ویژگی خوبت را بگو.
پای کار هستم.

- پای چه‌کاری؟ بیشتر توضیح می‌دهی؟
پای کار مردم، اسلام و انقلاب. هر قدم کوچکی در این زمینه بتوانم بردارم، دریغ نمی‌کنم.

- عضویت در بسیج چه چیزی به تو اضافه کرده است؟
با حضور در بسیج آموختیم دشمن تصور کرده که با تحریم و تهدید می‌تواند راه به جایی ببرد، اما نسل جوان این آب‌و‌خاک، آگاه و در برابر تحریم دشمنان به خصوص کشور‌های بیگانه مقاوم هستند.

- این مقاومتی که می‌گویی یعنی چه؟ تو چطور این مقاوم بودن را نشان داده‌ای؟
این روز‌ها که دشمن جنگ نرم به راه انداخته بسیجیان برای اینکه جواب کوبنده‌ای بدهند باید راه مقابله با جنگ نرم را بدانند و این جز با آگاهی و مطالعه میسر نیست. درحال حاضر مسئول فضای مجازی و رسانه در پایگاه بسیج مسجد المهدی (عج) هستم.

خودم می‌دانم مسئولیت بزرگی دارم، چون می‌دانم خوراک ذهنی دادن به جوانان می‌تواند تا چه اندازه مهم باشد. از وظایفم تولید محتوای مناسب برای نسل جوان است و این امر را جز در سایه مطالعه و اشراف داشتن به رسانه نمی‌توانم به دست بیاورم. به همین دلیل در هر زمانی که فرصتی داشته باشم کتاب صوتی گوش می‌دهم و مطالعه می‌کنم.

 

نوجوانان بسیجی محله سیدی پای کارند


به‌کار گیری خلاقیت در مسیر کمک به کشور

سید امیرمحمد سیدی، ۱۲ ساله

شروع فعالیت در بسیج: از کلاس اول دبستان
افتخارات: با جعبه کارتن‌های کفش و چند آرمیچر و پنکه دست‌سازش، دستگاه حبا‌ب‌ساز درست کرده است. با اصرار مادرش که فرهنگی است این اختراع کوچک را برای مسابقات دانش‌آموزی فرستاده و مقام اول استانی را در مسابقات جابربن‌حیان سال تحصیلی گذشته به دست آورده است.

- بسیجی‌بودن تو نفعی هم برای اطرافیانت داشته است؟
یک بسیجی تلاش می‌کند نسبت به مسائل روز جامعه آگاه باشد و این آگاهی را به اطرافیانش هم انتقال بدهد.

- یک ویژگی خوبت را بگو؟
به گفته دیگران ذهنی خلاق دارم. از کودکی با دیدن ماشین کنترلی به الکترونیک علاقه‌مند شدم و وسایل بازی من در کودکی، وسایل الکترونیکی خانه بود.

- تابه‌حال چه ابتکاراتی داشته‌ای؟
با مواد دورریختی ماشین کنترلی درست کرده‌ام. من و خواهرم تخت دوطبقه داریم. من با وسایلی که در دسترس داشتم آسانسوری برای تختمان درست کردم که برقی است و خواهرم می‌تواند وسایل کوچک را از بالا با این آسانسور به من برساند.

- به عنوان یک بسیجی، از این خلاقیتت قرار است چه استفاده‌ای ببری؟
دلم می‌خواهد بتوانم با ترکیب فیزیک، شیمی و الکترونیک موشک‌های قوی بسازم تا برای دفاع از کشورم استفاده کنم.


مقصد برای ما مشخص است

سیده فاطمه قربان‌پور، ۱۷ ساله

شروع فعالیت در بسیج: از دوره ابتدایی با رفت‌و‌آمدی که به مسجد محله‌شان داشته با بسیج و فعالیت‌هایش آشنا شده است.
افتخارات: از سال گذشته چهارجزء قرآن را حفظ کرده است. او بعد از کلاس نهم وارد مکتب نرجس شده و در حال گذراندن سطح ۲ حوزه است. فاطمه یک طلبه بسیجی است.

- یکی از ویژگی‌های خوبت را بگو؟
تمام تلاشم را می‌کنم گوش به فرمان رهبرم باشم.

- چه توصیه‌ای برای همسالانت داری؟
مهم‌ترین هدف دشمن ایجاد تفرقه بین مردم است، ما باید هوشمندانه رفتار کنیم و اجازه تفرقه انداختن را به دشمن ندهیم. تمام نوجوانان و جوانان سرمایه کشور هستند و ما برای دوری از تفرقه باید تلاش کنیم.

- چه چیزی باعث شد حوزه درس بخوانی؟
ما نوجوانان امروزی مسئولیت بزرگی بر دوشمان قرار دارد. زیرا مدیون خون شهدا هستیم همان‌هایی که با فدا کردن جانشان در راه نظام و اسلام ماندند تا امروز نام اسلام و ایران در تمام دنیا طنین‌انداز شود. ما هم باید امروز در جنگ فرهنگی که دشمن به راه انداخته و دست کمی از جنگ رودررو ندارد وظیفه خودمان را به انجام برسانیم. همین موضوع باعث شد کتاب‌های بسیاری درباره زندگی‌نامه شهدا مطالعه کنم و رفتن به مکتب نرجس را بعد از خواندن این زندگی‌نامه‌ها انتخاب کردم.

- به‌نظرت چه تصور نادرستی از بسیجی‌ها بین هم‌سن و سال‌هایت وجود دارد؟
برخی از نوجوانان تصور می‌کنند بسیجیان افرادی با افکار بسته هستند در صورتی که بسیجیان انسان‌های آگاهی هستند که هدف، مقصد و جهت حرکت را به‌خوبی شناسایی کر‌ده‌اند و در راه رسیدن به این اهداف متوقف نمی‌شود.

پیگیر برای حل مسئله

مهلا رضائی، ۱۷ ساله

شروع فعالیت بسیج: از کلاس پنجم دبستان در مسجد امام حسن مجتبی (ع) عضو بسیج شده است.
افتخارات: او دوسال قبل در المپیاد ریاضی رتبه دوم استانی را به دست آورده است.

- یک ویژگی خوبت را بگو؟
آدم پیگیری هستم و تا زمانی که به نتیجه نرسیده باشم، دست از پیگیری برنمی‌دارم.

- چه شد که وارد بسیج شدی؟
در آن سن‌و‌سال درگیر پیدا کردن پاسخی درست برای پرسش‌هایم بودم. سؤال‌هایم را با افرادی که تصور می‌کردم می‌توانند پاسخ درستی بدهند، مطرح می‌کردم. در یکی از همین پرسش و پاسخ‌هایم با فرمانده پایگاهمان آشنا شدم. او من را به سمت بسیج هدایت کرد. مدتی بعد در کلاس‌هایی که داشتند حاضر شدم.

- پاسخ سؤالاتت را پیدا کردی؟
هم پاسخ پرسش‌هایم را گرفتم و هم از برنامه‌های بسیج مسجد و از دوستانه بودن فضای پایگاه خوشم آمد. همین باعث شد حتی بعد از گرفتن جواب پرسش‌هایم، آنجا ماندگار شوم. محیطی بود که برای نوجوانان برنامه‌ریزی شده بود و می‌توانستیم با شرکت در کلاس‌های مختلف به اطلاعاتمان اضافه کنیم.

- در بسیج عهده‌دار کاری هم شده‌ای؟
یک سال تحصیلی به طور رایگان برای دخترانی که پایه هفتم، هشتم و نهم بودند ریاضی تدریس کردم. حضور در بسیج باعث شد حس مسئولیت‌پذیری‌ام در این سال‌ها تقویت شود. در برنامه‌های جهادی بسیاری همراه با دیگر بسیجیان شرکت داشتم. در آن سالی که کرونا اغلب مردم را خانه‌نشین کرده بود به همراه بقیه بسیجیان مسجد، بسته‌بندی و توزیع بسته معیشتی را انجام دادیم.

- بسیجی‌بودن چه تأثیری در شکل‌گیری شخصیتت داشته است؟
وقتی که در مدرسه صحبت از برگزاری برنامه می‌شود، ما بسیجیان که در خارج از محیط آموزشی کار تیمی کرده و جشن برگزار کرده‌ایم، داوطلب اجرای برنامه‌ها هستیم. می‌دانیم که چطور یک مراسم را برنامه‌ریزی کنیم و دیگر دانش‌آموزان را چطور هدایت کنیم.

- به‌نظرت چرا بعضی نوجوانان بعد از مدتی که در بسیج عضو می‌شوند دست از فعالیت می‌کشند؟
نوجوانان دوست دارند عضو گروه‌هایی فعال و پویا باشند تا انرژی‌شان را در گروه صرف کنند، اما وقتی که با عضویت در بسیج این پویایی را در گروه نبینند بعد از مدتی آن را رها می‌کنند. آنچه که باید در بسیج بسترش بیشتر فراهم شود، برنامه برای گروه‌های سنی مختلف است. یعنی هر گروه سنی با توجه به سن و جنسیتش برنامه‌هایی را می‌طلبد که شاید گروه سنی دیگر مورد نیازش نباشد.


* این گزارش سه‌شنبه ۸ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۸۷ شهرآرامحله منطقه ۷ و ۸ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44