طراوت یک نذر قدیمی در بوستان اماج، کماج مردم محلی هنوز به یاد قدیم به «بوستان طراوت» که قبر شمسالدین میرکاریزی در آن قرار دارد، «پارک اماج و کماج» میگویند.
قبل از ازدواج داماد را ندیده بودم! زهرا ربانی منبعی میگوید: تا بعداز خواندهشدن خطبه عقد اصلا همدیگر را ندیدیم. قدیم، رسم نبود که دختر و پسر، قبلاز عقد هم را ببینند و با هم حرف بزنند.
شله؛ نذری تمام نشدنی مشهدیها شله؛ غذای سالهای قحطی مشهد است و پختش قلق خاصی دارد که هر کس از پس آن برنمیآید. امیر دانشو شلهپز ماهر مشهد یکی از افرادی است که فوت و فن پخت شله را میداند.
مهر و تسبیح دستساز کودکان پدر و مادرم گفتهاند آنهایی که به شهرمان میآیند، برای سوغاتی مهر و تسبیح تبرک میبرند. میخواهم با ساختن این مهر و تسبیح، خاطره زیارت مشهد همیشه در ذهنشان باشد.
تنور داغ روضهها خانگی اهالی قرقی بیشتر از شلۀ نذری خانوادۀ ناصریان، تنور نانپزیشان معروف است که زنهای محله برای چسباندن یکنان به دیوارۀ آن صف میکشند.
زائران پیاده در مسیر خورشید پیرزن و پیرمردهایی که در روزهای عادی سال ۱۰ قدم راه نمیروند در دهه آخر صفر با لب خندان ۳ روز راه میروند و آخ نمیگویند.
پیادهروی تا حرم؛ سنت کودکان حاجیآباد چهارده سال پیش بود که کودکان هشت تا دهساله محله حاجیآباد تصمیم گرفتند درکنار عزاداری همراه با بزرگترها، هیئتی را نیز مختص همسالان خود تشکیل دهند که اساس آن با پول توجیبی بچههای محله بود.
تکیه شهدای جهرم و زائرانی که میزبانند ۱۵۰ بسیجی حدود ۲۰۰-۳۰۰ کیلو خرما را روی دست گرفته، پیاده راه حرم را میپیمودند تا در طی این مسیر، خرماها را بین زائران پیاده حضرت (ع) توزیع کنند.
میزبانی از میهمانان خورشید شوق استقبال از عزاداران حضرترضا (ع) سبب شده است که ایستگاه استقبال از زائران محله خاتمالانبیا (ص) حدود یک هفته زودتر از ایام شهادت برپا شود.
مهمان امام رضا(ع) روی چشم ما جا دارد موکب اهالی محله خاتمالانبیا (ص) ۸ سال است که نبش خیابان پیامبراعظم ۵۱ پذیرای زائران پیاده است.