بازارچه خوداشتغالی بانوان طرقی برای سومین هفته در مسجد صاحب الزمان (عج) در بولوار ساعی برپا شد. این بازارچه در طبقه بالای مسجد برگزار میشود. برای دیدن بازار از پلهها بالا میروم و صدای بانوانی را میشنوم که مشغول خرید هستند.
دور تا دور طبقه بالای مسجد پانزده میز کنار هم قرار گرفته است و محصولاتی از قبیل تنقلات، داروهای گیاهی، سبزیهای آماده شده، پوشاک، ترشی و مربا دیده میشود. به هر طرف که نگاه میکنی، هنر دست بانوان طرقی را میبینی که در قالب رنگها و هنر به نمایش گذاشته شده است؛ بانوان هنرمندی که هنرهای دست شان را در خانه ساخته و پرداخته اند و آمده اند اینجا که آن را به نمایش بگذارند.
یکی از بانوان شیشههای ترشی و خیارشور و محصولات مشابه را روی میز چیده است. فاطمه محمدی سال هاست که سالاد شور، ترشی و ... درست میکند، اما تا قبل از برپا شدن این بازارچه، مشتری هایش خانواده و اطرافیانش بوده اند.
او میگوید: زمانی که تبلیغات این بازارچه را در فضای مجازی دیدم، مشتاق شدم در آن شرکت کنم؛ زیرا همه عوامل این بازارچه بانوان هستند. این موضوع سبب آرامش و امنیت روانی برای ما فروشندگان و مشتریان میشود.
نماز جماعت در طبقه پایین مسجد تمام شده است و گروهی از بانوان برای خرید به طبقه بالا میآیند. دور میزها شلوغ میشود. گروهی از بانوان دور میز سیده نرجس پلاخی که سفالهای زیبایی را در طرحهای شب یلدایی حاضر کرده است، حلقه زده اند.
پلاخی گرافیک خوانده است و حالا از هنرش برای طراحی روی سفال و شیشه و... استفاده کرده و محصولات چشم نوازی ارائه میدهد. زینب سالاری که از نمازگزاران مسجد است و برای خرید به اینجا آمده، میگوید: از اینکه جایی برای عرضه محصولات بانوان پیدا شده، خوشحالم. این بازارچه نیاز به تبلیغات بیشتری دارد تا همه بانوان طرقی از وجود آن مطلع شوند.
مریم شکری و نسرین شبانی بانیهای برپایی این بازارچه هستند و برای شکل گرفتنش بسیار تلاش کرده اند. شبانی نقش مهمی در برپایی این بازارچه دارد. او فرمانده پایگاه بسیج و عضو هیئت امنای مسجد و از بانوان فعال فرهنگی است.
میگوید: چند سال بود که به دنبال فضایی برای برپایی بازارچه بودیم. هر بار مسئولان وعده میدادند، اما هیچ کدام عملی نشد. تا اینکه پیشنهاد این فضا از طرف بسیج به مسجد داده شد.
شبانی با اشاره به اینکه یکی از اهدافشان، توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار است، ادامه میدهد: تلاش میکنیم از هر فرصتی برای استفاده از توانمندیهای بانوان سرپرست خانوار استفاده میکنیم؛ به همین منظور غرفهای در اختیارشان قرار میدهیم. بانوان هنرمند بسیاری در محله داریم که کار تولید را به خوبی انجام میدهند و اگر فضای مناسب و ثابتی برای فروش داشته باشند، برای ادامه مسیر انگیزه بیشتری خواهند داشت.
شکری میگوید: اگر این مکان به صورت ثابت در اختیارمان باشد، میتوانیم هر هفته به اینجا بیاییم و مخاطبان بیشتری خواهیم داشت. او ادامه میدهد: نیاز به فضایی مثل یکشنبه، چهارشنبه و پنجشنبه بازار داریم که همیشه برگزار شود.