طاهره امینی متولد 1364در مشهد است. از چهارسالگی در گلشهر زندگی میکند. در خانوادهای هنرمند و دست به قلم و بوم بزرگ شده اما تنها فرد خانواده است که دغدغه و کارش هنر است و توانسته در این زمینه تحصیل کند. سالهای طولانی جنگ در افغانستان باعث شده است تا خانوادهاش به ایران مهاجرت کنند. او میگوید: «از همان کودکی زمانی که قلم و کاغذ پیدا میکردم اولین کارم کشیدن نقاشی داستانهایی بود که خوانده بودم.»
به جز مدادرنگی، سیاه قلم، آبرنگ و رنگ روغن کار کرده است. میگوید: «هیچ وقت فکر نمیکردم روزی کار و زندگیام با تصویرسازی و نقاشی گره بخورد. از همان سالهای اول که شهرآرا به خانهها میآمد و مسابقات داستان نویسی داشت در آن شرکت میکردم و چند داستان کوتاهم در آنجا چاپ شد.»
درس خواندن فایده ندارد و قبول شدن در ایران سخت است
از نقاشی با رنگ روغن درآمدی چندانی به دست نمیآورد و تصمیم میگیرد با توجه به علاقهاش به تصویرسازی سراغ گرافیک برود. طاهره بعد از مدتی تلاش و تمرین موفق میشود که در یک شرکت گرافیکی کار پیدا کند و مشغول تصویرسازی کتاب و پوستر شود. او میگوید: «اوایل ذوق و انگیزه زیادی داشتم ولی به مرور درست مثل کارهای رنگ روغنم شد. به تکرار خوردم یا باید کپی کار دیگری را کار میکردم در حالی که دوست دارم ایده و نظر خودم در آثارم باشد ولی متقاضیان برحسب داستان خودشان کار سفارشی میخواهند و گاهی برای تأمین هزینه زندگی مجبور میشویم خلاقیت خود را پنهان و طبق خواست آنها عمل کنم.»
او با انجام کارهای زیبا و متفاوت به مرور میتواند به عنوان یک طراح و گرافیست موفق شهرتی کسب کند. پس از استمرار کارهای موفق، طاهره فرصت این را پیدا میکند که به طور مستقل با نهادهای دولتی و خصوصی ایران نیز کار کند.
با اینکه 6سال تصویرگر بود و طرح جلد و طراحی کتاب را به عهده داشته است اما تصمیم میگیرد به دانشگاه برود. طاهره میگوید: «اوایل فکر میکردم درس خواندن فایده ندارد و قبول شدن در ایران سخت است. اما سال 90 در آزمون دانشگاه فرهنگ و هنر شرکت کردم و توانستم در رشته گرافیک و مقطع کاردانی قبول شوم.»
دوباره بین مقطع تحصیلی کاردانی و کارشناسیاش فاصله میافتد و سال 94 در رشته کارگردانی پویانمایی قبول میشود.
بیشتر در حوزه کتاب کودک و مضامین مذهبی کار میکند و توانسته است با طرحهای خلاقانه کودکان زیادی را با این مفاهیم دینی و مناسک آیینی آشنا کند. طاهره میگوید: «در این سالها بیشتر طرحهایم در حوزه مذهب بوده است. معمولا مراسم محرم، تاسوعا و عاشورا و اعیاد مختلف را به تصویر کشیدم. در این حوزه به خلاقیت و نوآوری نیاز داریم.»
کارهای این بانوی مهاجر به تازگی در رسانههای اجتماعی بازتاب گستردهای داشت و بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی، از کارهایش استقبال کردهاند.