کد خبر: ۱۲۰۵۳
۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۰
قول و فعل زیبای «آقاسید» در محله گلشور

قول و فعل زیبای «آقاسید» در محله گلشور

سید‌محمدتقی موسوی‌گل‌خطمی چهره‌ای که با رفاقت، زمینه جذب جوانان به مسجد را فراهم کرده‌است. جوانان محله با نام کوچک «آقا‌سید» صدایش می‌زنند. او توانسته با دستاورد‌های اجتماعی‌اش به‌عنوان نفر سوم جشنواره جوان برتر استان شناخته شود.

صبح‌های مدرسه علمیه مسجد آیت‌الله فقیه‌سبزواری با صدای گام‌های طلبه‌های جوان جان می‌گیرد. یکی از آنها سید‌محمدتقی موسوی‌گل‌خطمی است که جوانان محله با نام کوچک «آقا‌سید» صدایش می‌زنند؛ چهره‌ای که هم در فضای طلبگی و مسجد دیده می‌شود و هم در کوچه‌پس‌کوچه‌های محله گلشور.

این طلبه جوان سال گذشته به‌عنوان نفر سوم جشنواره جوان برتر استان شناخته شد؛ جشنواره‌ای که اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی برگزار کرد و در‌کنار بخش‌هایی، چون کارآفرینی، علمی و فناوری، بخش آزاد هم دارد و او توانسته است با دستاورد‌های اجتماعی‌اش در این بخش رتبه کسب کند.

 

یک حلقه رفاقتی کوچک

در دوره و زمانه‌ای که به‌نظر می‌رسد نسل جوان از مسجد و فعالیت‌های فرهنگی‌اش دور شده، آقا‌سید که متولد ۱۳۷۷ است با حضور مستمر و رفاقت صمیمانه‌اش کاری کرده است که مسجد در درجه اول متعلق به نسل او باشد.

داستان حضور فعال او از سال‌۱۳۹۲ و در مسجد امام‌سجاد (ع) آغاز شد، زمانی‌که هنوز طلبه سال اول بود؛ «می‌خواستم برای نوجوانان و جوانان محل کاری کنم. از یک حلقه با سه‌چهار بچه شروع کردم؛ مؤذنی و مکبری یاد دادم. کم‌کم رفاقت‌ها ایجاد شد. البته، چون از ساکنان قدیمی محله هستیم، بیشتر افراد من را می‌شناختند و همین‌طور با جوان‌ها رفیق شدیم.»‌

او رفته‌رفته بدنه‌ای پرانرژی از جوانان مسجدی ساخت تا‌آنجا‌که پایگاه بسیج مسجد امام‌سجاد (ع) در سال‌۱۳۹۵ پایگاه نمونه استان شد.

موسوی می‌گوید: از نظر مالی به پایگاه‌های مطرح بسیج نمی‌رسیدیم، اما با وجود سی‌جوان پای کار و تعداد زیادی از نوجوانان محله کار‌های مؤثری انجام دادیم؛ از برف‌روبی خیابان‌ها در زمان بارش‌های سنگین تا ضدعفونی‌کردن معابر در زمان کرونا. همان سال‌۹۵ گروه جهادی «شهید‌مصطفی صدرزاده» شکل گرفت و در بحران زلزله کرمانشاه و سیل پلدختر حضور داشتیم.

 

تأسیس مرکز نیکوکاری

تأسیس مرکز نیکوکاری یاران امام‌سجاد (ع) که در‌پی کار‌های خیر سید‌حسین علوی سروشکل رسمی به خود گرفت، یکی دیگر از فعالیت‌های نماینده ساکنان شورای اجتماعی محله گلشور است.

موسوی تعریف می‌کند: با هم‌فکری دوستان و بزرگان محل که سابقه کار‌های خیریه داشتند، تصمیم گرفتیم مرکز خیریه‌ای را رسمی‌تر راه‌اندازی کنیم. به یکی از نمازگزاران قدیمی، آقای علوی، پیشنهاد کردم همین فعالیت را زیر‌نظر کمیته امداد هدفمند ادامه دهیم. این پیشنهاد پذیرفته شد و من هم جزو اعضای مؤسس خیریه شدم.

اولویت اول آنها اشتغال‌زایی برای خانواده‌های نیازمند بود. در همان سال نخست، برای چهار خانواده چرخ خیاطی تهیه کردند. ابتدا زمینه آموزش‌های اولیه را برایشان فراهم کردند.

آقاسید تعریف می‌کند: همچنین یکی از اهالی که پدرش تازه فوت شده بود، تمایل داشت کاری برای شادی روح پدرش انجام دهد. به او پیشنهاد کردیم با هزینه خودش یک چرخ خیاطی تهیه کند و ما آن را به امانت در‌اختیار یک خانواده قرار دهیم تا مسیر اشتغالشان آغاز شود. بعد از آن هم چند خانواده دیگر که به قالی‌بافی علاقه‌مند بودند، به کمیته امداد معرفی شدند و روند آموزش آنها آغاز شد.

او ادامه می‌دهد: امروز بیش‌از ۷۲‌خانواده تحت پوشش مرکز نیکوکاری هستند.

 

یک رده تربیتی موفق

آقا‌سید فقط یک کنشگر مذهبی نیست، بلکه دوستِ مسجدی متهمان سابقی است که روزی در پارک‌ها گرفتار بودند، ولی امروز به احترام رفاقت سید، پایشان به مسجد باز شده است.

با هم‌فکری دوستان و بزرگان محل که سابقه کار‌های خیریه داشتند، تصمیم گرفتیم مرکز خیریه‌ای را رسمی‌تر راه‌اندازی کنیم

به‌واسطه یک دهه فعالیت‌های موسوی در شکل‌گیری سی حلقه معرفتی در مسجد امام‌سجاد (ع) خیابان مفتح و مسجد چهارده‌معصوم (ع) خیابان علیمردانی، سال۱۳۹۵ رده تربیتی مسجد امام‌سجاد (ع) به‌عنوان موفق‌ترین رده تربیتی جشنواره مالک اشتر سپاه معرفی شد. سال بعد هم خود او به‌عنوان مربی ارشد صالحین ناحیه معرفی شد.

در‌نهایت هم یک دهه حضور و فعالیت‌های مؤثر از چشم داوران جشنواره جوان برتر استان دور نماند.

موسوی می‌گوید: نکته جالب اینکه خودم برای جشنواره ثبت‌نام نکردم. یکی از دوستان با رزومه‌ای که از من داشت، به جشنواره معرفی‌ام کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین هادی عمیدی، از مسئولان مدرسه علمیه، درباره او می‌گوید: سید هم قول زیبا دارد، هم فعل زیبا. از‌این‌رو روایت امام‌رضا (ع) که می‌فرماید اگر مردم زیبایی‌های کلام ما را بشنوند، از ما پیروی می‌کنند، درباره او مصداق دارد.

 

قول و فعل زیبای «آقاسید» در مسجد آیت‌الله فقیه‌سبزواری

 

رفاقت، از دام تا آزادگی

سجاد، هم‌محله‌ای سید‌محمد‌تقی موسوی

بیست‌و‌سه‌ساله و دانشجوی رشته روان‌شناسی در دانشگاه امام‌رضا (ع) هستم، ولی قبلا زندگی‌ام مسیر دیگری داشت؛ روز‌ها بیکار در بوستان‌ها پرسه می‌زدم. پاتوق ثابتم، محلی خاص در بوستان بهشت «گلشور» بود؛ همان‌جایی که بسیاری از ساقی‌های پارک هم در آن مستقر بودند؛ و این‌طور من هم در جمع دوستان ناباب در پارک، اهل مصرف گل و مشروب شدم.

در یکی از گشت‌های پارکی، وقتی مأموران سمت ما آمدند، آقا‌سید جلو آمد و همان‌جا ضمانت ما را کرد. نمی‌دانم اگر آن لحظه نبود، سرنوشت من به کجا می‌کشید. بدون شک آبرویم می‌رفت و مسیر زندگی‌ام به‌طور کامل عوض می‌شد.

نمی‌دانم اگر آن لحظه آقاسید نبود، سرنوشت من به کجا می‌کشید. بدون شک آبرویم می‌رفت و مسیر زندگی‌ام عوض می‌شد

همان زمان متوجه شدم مصرف مشروب آسیب جدی به کبد من زده است و اگر همان مسیر را ادامه می‌دادم، کبدی برایم باقی نمی‌ماند. آقا‌سید نه‌فقط برای من، بلکه برای خیلی از بچه‌های محله تا کلانتری هم رفته است. حالا پنج‌سال است که با او رفاقت دارم و به خاطر همین رفاقت، مسجدی شدم.

 

یک دهه فرهنگی با آقا‌سید

مهدی هنرور، امام جماعت مسجد امام سجاد (ع)

یکی از بارزترین ویژگی‌های آقا‌سید توانایی برقراری ارتباط با اقشار و گرایش‌های مختلف است. برای نمونه، تعدادی از نوجوانانی که اکنون در برنامه‌ها مشارکت دارند، در گذشته بیشتر در خیابان‌ها و چهارراه‌ها دیده می‌شدند و جزو گروه‌هایی بودند که کمتر ارتباطی با مسجد داشتند، اما با رفاقتی که آقا‌سید با آنها برقرار کرد، حالا حضور فعال دارند. حتی در برنامه زیارت صبحگاهی به سمت حرم، این نوجوانان همراهی می‌کنند.

از سال‌۱۳۹۲ که وارد مسجد شدم، چند‌بار مسئول فرهنگی جابه‌جا شده است و افراد مختلفی در این جایگاه قرار گرفته‌اند. با‌این‌حال از ابتدا، آقا‌سید در مسجد حضور داشت و به‌خاطر ویژگی‌های مثبت و رفتار جذب‌کننده اش، مورد‌علاقه نوجوانان و جوانان است.

با حضور او، ما توانستیم یک دهه پربار فرهنگی و اجتماعی را در مسجد تجربه کنیم. نسلی از نوجوانان و جوانان در این فضا رشد و ازدواج کردند، وارد بازار کار شدند و مسیر زندگی‌شان را پیدا کردند.

 

* این گزارش یکشنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در شماره ۶۱۴ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44