کد خبر: ۱۱۴۹۶
۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
مهری خانم دخترهای محله فاطمیه را ورزشکار بار می‌آورد

مهری خانم دخترهای محله فاطمیه را ورزشکار بار می‌آورد

مهری پاکدامن‌گوهری که زمانی سرمربی تیم ملی کبدی بوده تا کنون به بسیاری از دختران محله فاطمیه رشته‌های کاراته، تکواندو، ژیمناستیک، کونگ‌فو، آمادگی جسمانی و دفاع‌شخصی آموزش داده است.

بسیاری از اهالی محله فاطمیه مشهد با باشگاه هدف که موسس آن زمانی سرمربی تیم ملی کبدی بوده و ورزشکاران پرافتخاری را در عرصه‌های مختلف به خود دیده است، آشنایند. این باشگاه را که تاریخی ۲۳ ساله بر پیشانی خود دارد، نخستین‌بار سیدقاسم طوسی‌صدر از رزمی‌کاران محله در خیابان گاز راه‌اندازی کرد و «جهان‌گاز طوس» نام گرفت.

در آن زمان فقط مردان می‌توانستند برای فراگیری ورزش از خدمات این باشگاه استفاده کنند، اما دوسال بعد یعنی سال ۱۳۷۲ با تشویق‌های طوسی، همسرش که او هم ورزشکار بود، بخش بانوان باشگاه را با فعال‌سازی رشته‌های کاراته، تکواندو، ژیمناستیک، کونگ‌فو، آمادگی جسمانی و دفاع‌شخصی راه انداخت و امروز بیش از دودهه است که مهری پاکدامن‌گوهری در باشگاه، دختر‌های محل را ورزشکار بار می‌آورد و برای سلامتی جسمی و روحی آنها می‌کوشد.

تکواندوکار بودم که وارد باشگاه شدم

وارد گود ورزش شدن خانم پاکدامن به سال‌های دور برمی‌گردد؛ زمانی که او دختری دبیرستانی بود و بیشتر از ۱۶ سال نداشت. او که ۵۷ بهار از زندگی‌اش را پشت‌سر گذاشته، در ۱۶ سالگی به دنبال عشق دوران کودکی به ورزش، آموزش والیبال و شنا را با رفتن به باشگاه‌های چهارراه‌دکترا و خیابان سناباد آغاز کرده است.

بعد از مدتی هم‌زمان با ازدواج با تشویق‌های همسرش، پا در ورزش رزمی می‌گذارد: ۱۸ ساله بودم که سر سفره عقد نشستم و بعد از آن با تشویق‌های همسرم، فراگیری رشته تکواندو را شروع کردم. با وجود خانه‌داری و بچه داری، تکواندو را ادامه دادم تا اینکه درنهایت باشگاه بانوان هدف را راه‌اندازی کردم.

ورزش از بزرگ‌ترین تفریحات زندگی اوست، از همین‌رو سعی کرده در سال‌های گذشته افراد زیادی را وارد این حوزه کند و تا دلتان بخواهد، برای تشویق ورزشکاران، به عنوان تماشاچی در باشگاه‌ها و ورزشگاه‌های مختلف حاضر شده است: از دیدن مسابقات ورزشکاران به‌ویژه در رشته تکواندو لذت می‌برم، از همین‌رو حتی روز‌های جمعه هم اگر مسابقه‌ای باشد، برای تماشایش می‌روم.

با تشویق‌های همسرم، فراگیری رشته تکواندو را شروع کردم. با وجود خانه‌داری و بچه داری، تکواندو را ادامه دادم

 

میزبانی بیش از ۵۰ ورزشکار در روز

باشگاه هدف از آن دست باشگاه‌های ورزشی مشهد است که از همان سال‌های ابتدایی تاسیسش تا به امروز به دلیل اولویت‌دهی به رشته‌های رزمی، مخاطبان زیادی داشته است.

مدیر باشگاه می‌گوید که روزانه در این مکان، میزبان بیش از ۵۰ ورزشکار هستند که با توجه به فصل‌های سال تعدادشان تغییر می‌کند و گاهی تا ۱۰۰ تن هم می‌رسد. آن‌طور که از گفته‌های پاکدامن برمی‌آید، بیشتر ورزشکاران این باشگاه را جوانان تشکیل می‌دهند و تعداد زیادی از آنها نیز در رشته‌های رزمی فعالیت می‌کنند؛ البته در میان ورزشکاران این باشگاه تعداد کودکان هم کم نیست.

 

راه‌اندازی رشته یوگا در آینده‌ای نزدیک

درحال‌حاضر شش مربی و تعدادی کمک‌مربی برای آموزش رشته‌های ورزشی به علاقه‌مندان در این باشگاه فعالیت می‌کنند که مدیر باشگاه از نحوه انتخاب آن‌ها این‌گونه می‌گوید: مربیان، نیروهای اصلی هر باشگاهی هستند؛ زیرا به واسطه آن‌ها یک ورزشکار می‌تواند پله‌های ترقی را تا بیشترین حد ممکن طی‌ کند، از همین‌رو در انتخاب مربیان این باشگاه از میان فهرست ارائه‌شده اداره‌کل تربیت‌بدنی، بسیار سخت‌گیر هستم و سعی می‌کنم بهترین‌ها را انتخاب کنم.

جالب است بدانید که باشگاه هدف در بخش بانوان، رشته ایروبیک را هم به عنوان‌های آموزشی خود افزوده است. همچنین به دلیل استقبال مردم قرار است بخش یوگا هم در این باشگاه راه‌اندازی شود که طبق گفته‌های مدیر باشگاهف بعد از ماه‌ مبارک رمضان مقدمات آن آغاز خواهد‌ شد.

 

مدال‌آوران محله

از افتخارات باشگاه هدف که پاکدامن هم آن را یکی از عوامل اصلی ادامه فعالیت این باشگاه می‌خواند، پرورش قهرمانانی است که از این باشگاه شروع کرده و به عنوان‌های ورزشی در سطوح گوناگون دست یافته‌اند. مدیر باشگاه تعداد قهرمانانی را که باشگاه هدف به عرصه ورزش مشهد و استان و کشور معرفی کرده است، زیاد می‌داند: تاکنون کسب بیش از ۷۰۰ نشان قهرمانی در مقاطع استانی و کشوری و آسیایی برای مردان و بانوان این باشگاه به ثبت رسیده است.

او در بیان نام چند‌تن از بانوان قهرمان این باشگاه عنوان می‌کند: زهرا محدث مقام سوم کشور در رده جوانان، نفیسه مزرع رتبه سوم کشور در رده خردسالان، شقایق بنی‌احمد مقام سوم کشور در رده نونهالان، نفیسه رنگرززاده مقام دوم کشور در رده نوجوانان، سهیلا قربانی مقام نخست خردسالان استان، ثریا قربانی و فرزانه ایروانی و فاطمه بیضاوی مقام نخست نونهالان استان، گلنوش سلماسی رتبه نخست جوانان استان، معصومه ایزد‌دوست رتبه نخست و نسیم کیوان رتبه دوم کشور در رده جوانان و... از‌جمله مقام‌آوران این باشگاه در مسابقات مختلف تکواندو بوده‌اند.

طبق گفته‌های او مریم رودینی در رشته کاراته تاکنون مدال‌های مختلف استانی و کشوری کسب کرده است و همچنین عطیه جنتی و فاطمه محمد‌کریمی و طاهره محمد‌کرمی از دیگر مدال‌آوران این باشگاه در رشته کاراته بوده‌اند که در سطح مسابقات استان درخشیده‌اند.

در رشته ژیمناستیک نیز بانوان این باشگاه در سطح استان افتخاراتی داشته‌اند که پاکدامن به طور نمونه از مهتاب مرتضی‌پور، غزل عصاریان، مائده رحیمی، مهرانگیز بابایی و ساجده هوشیاری یاد می‌کند.

 

تاثیر در محله

وجود باشگاه‌های فعال در هرمحله‌ای تا حد زیادی بر کاهش بروز آسیب‌های مختلف موثر است. امر مهمی که پاکدامن هم بر آن صحه می‌گذارد و می‌گوید: همیشه بیکار بودن اشخاص است که کار دستشان می‌دهد، چون افراد در زمان‌های بدون برنامه برای پر کردن وقتشان به هر راهی کشیده‌ می‌شوند.

بعد از گشایش این باشگاه بسیاری از اهالی محله برای وقت‌های آزادشان به ورزش روی می‌آورند که نه‌تنها روحیه‌شان شاد شده و سختی‌های زندگی برایشان تحمل‌پذیرتر می‌شود، بلکه از رفتن به راه‌های اشتباه نیز به دور می‌مانند.

به گفته او، بسیاری از خانواده‌ها با نامه نوشتن به باشگاه از خدمات گردانندگان آن و اینکه توانسته‌اند جوانان را به وادی ورزش بکشند، تشکر می‌کنند.

 

نقش مادرانه‌ام را در کنار ورزش فراموش نکرده‌ام

خانم پاکدامن از ابتدای زندگی مشترکش، در عرصه ورزش حضور داشته و بعد هم که باشگاه بانوان را راه‌اندازی کرده، بر کرسی مدیریت تکیه‌ زده‌ است؛ بنابراین به‌اجبار بخشی از وقتش در خارج از خانه گذشته و همچنان می‌گذرد.

زمان‌هایی که طبق گفته‌های خودش، از فکر خانه و زندگی‌اش غافل نبوده است. او می‌گوید: با اینکه ساعاتی از روزم را به کار در بیرون مشغول بوده‌ام، همیشه کارهایم را با برنامه‌ریزی پیش برده‌ام و به یاد ندارم که برای همسر یا فرزندانم کم‌گذاشته‌باشم.

مدیر باشگاه محله فاطمیه تاکید می‌کند: مادر بودنم برایم در زندگی مهم‌تر بوده و هیچ‌وقت نقش مادرانه‌ام را در کنار ورزش فراموش نکرده‌ام.

حاصل ازدواج سیدقاسم و مهری، سه‌دختر و دوپسر است که آن‌ها هم همچون پدر و مادرشان ورزشکار شده‌اند

 

خانواده‌ یکدست ورزشی

حاصل ازدواج سیدقاسم و مهری، سه‌دختر و دوپسر است که آن‌ها هم همچون پدر و مادرشان ورزشکار شده‌اند. سیدمحمدرضا ‌طوسی‌صدر، پسر بزرگ خانواده است که در رشته‌های کشتی و کبدی سابقه قهرمانی آسیا را دارد و درحال حاضر در رشته کبدی، مربی‌گری می‌کند. سیدعلی هم همچون برادرش در رشته کبدی و کشتی، عنوان قهرمانی آسیا را دارد و مربی کبدی است.

سمانه طوسی‌صدر، مربی رشته ایروبیک در شهر فریمان است. ملیحه مربی‌‌گری نمی‌کند، اما به طور شخصی ورزش را در رشته‌های ایروبیک و فوتبال و دوومیدانی دنبال می‌کند و معصومه هم مربی ژیمناستیک است.

 

تربیت هزارشاگرد در هفت‌سال

معصومه‌ طوسی‌صدر در باشگاه پدر و مادرش یعنی هدف مربیگری می‌کند و برعکس مادرش که فقط در عرصه مدیریت فعالیت کرده است، پرونده پروپیمانی در تربیت شاگرد دارد. آن‌طور که بیان می‌کند، در طول هفت‌سال مربی‌گری، نزدیک به هزار‌شاگرد در حوزه ژیمناستیک تربیت کرده‌ است.

او خود در دوران قبل از مربی‌گری، از مدال‌آوران این رشته در مسابقات مختلف بوده‌ است و حالا شاگردانش افتخار کسب می‌کنند. معصومه می‌گوید: از آن‌جایی که پدر و مادرم ورزشکار بودند، من و خواهرها و برادرانم از چهارپنج‌سالگی زیر نظر آن‌ها ورزش را آغاز کردیم و همان‌طور که پدرم آرزو داشت، مربی ورزشی شده‌ایم، اما برای من مهم‌تر از داشتن عنوان مربی و به دست آوردن درآمد از این راه، فعالیت در حوزه ورزش و کسب ثواب اخروی است.

آن‌طور که از سخنان این عضو ورزشکار خانواده طوسی‌صدر برمی‌آید، او بیشتر برای اینکه انسانی را با آموزش رشته‌ای ورزشی به آرزویش در این وادی  برساند و همچنین از گام گذاشتن در راه نادرست بازدارد، مربی‌گری را ادامه‌ می‌دهد.  

 

* این گزارش یکشنبه، ۵ مرداد ۹۳ در شماره ۱۱۳ شهرآرامحله منطقه ۳ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44