کد خبر: ۱۱۴۲۶
۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
پیگیری رویای مادری زوج‌های نابارور در مسجد حسین‌بن‌علی (ع)

پیگیری رویای مادری زوج‌های نابارور در مسجد حسین‌بن‌علی (ع)

یکی از بخش‌های مهم طرح «رؤیای مادری»، ارائه خدمات درمانی و مشاوره‌ای به بانوان است. مریم قاسمی، توضیح می‌دهد: بسیاری از زنان ممکن است ناباروری نداشته باشند، اما به‌دلیل مشکلات جسمی، دچار اختلالاتی شده‌اند که با تغییر سبک زندگی برطرف می‌شود.

بانوان با هزار امید و آرزو یکی‌یکی به مسجد حسین‌بن‌علی (ع) در محله طبرسی شمالی وارد می‌شدند، جایی که نویدبخش امید و زندگی جدیدی برای خانواده‌ها بود. هر یک از آنان با پرونده‌های پزشکی در دست، قصه زندگی‌شان را با خود آورده بودند و از چشم‌های «ماما»‌ها امید به آینده برداشت می‌کردند.

بانوان وقتی مشاوره مفصل دریافت می‌کردند و توصیه‌های کاربردی را دقیق به گوش جان می‌سپردند، با جمله‌ای دلگرم‌کننده بدرقه و از مسجد خارج می‌شدند؛ «ان‌شاءا... که خبر خوش به ما بدهی.»

هفته گذشته طرح اثرگذاری با عنوان «رؤیای مادری» به میزبانی بانوانی فعال و تلاشگر در محله طبرسی‌شمالی برگزار شد. این طرح با هدف حمایت از بانوان نابارور هر ماه به مدت دوروز در مساجد منطقه برگزار می‌شود؛ برنامه‌ای که ادامه‌دهنده طرح «مثبت سلیمانی‌ها» ست که در آن از بانوان باردار و دارای فرزند شیرخوار و همچنین خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر حمایت می‌شود.

هدف این طرح که بیشتر به‌همت گروه جهادی شهیدحسین عباسی و فعالان حوزه جمعیت برگزار می‌شود، حمایت از بانوان و مادران جامعه، رفع موانع فرزندآوری و برآورده‌کردن آرزو‌های مادری است.

 

حمایت از مادران و خانواده‌های پرجمعیت

معصومه برزنونی، مجری این طرح و مسئول قرارگاه جوانی جمعیت ناحیه میثم، درباره طرح مثبت سلیمانی‌ها می‌گوید: پس‌از شهادت سردار قاسم سلیمانی به این فکر افتادیم که یکی از بهترین راه‌ها برای تربیت نسل انقلابی، حمایت از خانواده‌ها و تشویق آنها به فرزندآوری است.

در این مسیر با ارائه بسته‌های کمک‌معیشتی، از بانوان باردار و بانوانی که فرزند شیرخوار دارند و همچنین خانواده‌های خوش‌جمعیت که بیشتر از سه‌فرزند دارند و نیازمند کمک هستند، حمایت می‌کنیم. این حمایت‌ها به غیر از ارائه بسته‌های کمک‌معیشتی شامل کمک‌های درمانی و رسیدگی به وضعیت زندگی آنان است.

 

ارائه مشاوره‌های تخصصی به بانوان

یکی از بخش‌های مهم طرح «رؤیای مادری»، ارائه خدمات درمانی و مشاوره‌ای به بانوان است. مریم قاسمی، کارشناس‌ارشد مامایی که در این برنامه فعالیت دارد، توضیح می‌دهد: بیش از سه سال است که در حوزه سلامت زنان و اصلاح سبک زندگی فعالیت می‌کنم. هدف ما این است که زنان بدنی سالم‌تر و قوی‌تر برای باروری داشته باشند. در این مسیر، مشکلات بانوان را بررسی می‌کنیم. بسیاری از زنان ممکن است ناباروری نداشته باشند، اما به‌دلیل مشکلات جسمی، دچار اختلالاتی شده‌اند که با تغییر سبک زندگی برطرف می‌شود.

قاسمی تأکید می‌کند که در یک سال گذشته در روند اجرای همین طرح، چهل مورد تنبلی تخمدان را در بانوان تحت درمان، شناسایی و درمان کرده‌اند.

او همچنین به نقش آموزش و آگاهی‌بخشی اشاره می‌کند و می‌گوید: آموزش سبک زندگی سالم، هم در جامعه مردان و هم در زنان، به لحاظ روحی و جسمی اهمیت بسیار دارد. از‌این‌رو، ما روی کاهش استرس، تغذیه مناسب، تقویت قوای بدنی و حتی فعالیت‌های بدنی تمرکز داریم.

 

حمایت از زوج‌های نابارور

در‌کنار این خدمات، طرح ملی «رویش امید» نیز اجرا می‌شود که هدف آن، حمایت از زوج‌های نابارور است. برزنونی، رابط کانون «رؤیای مادری» استان می‌گوید: زوج‌هایی که تحت پوشش بیمه‌های پایه سلامت، روستایی، تأمین اجتماعی و ایرانیان هستند و سن خانم کمتر از ۴۲‌سال است، می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند. در این برنامه، هزینه‌های درمان ناباروری در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی برای این افراد تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار می‌گیرد.

او اضافه می‌کند: ما زوج‌های نابارور را به این طرح معرفی می‌کنیم تا بتوانند فرایند درمان را با دغدغه کمتری طی کنند. در طول اجرای این طرح، ۲‌هزار‌و‌۵۳۰‌زوج نابارور شناسایی شده است.

 

* این گزارش یکشنبه ۱۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۶۰۳ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44