خیابان شهرآرا در محله شاهد از هردو سمت بنبست است. یک طرف آن به بزرگراه امامعلی (ع) میرسد و سر دیگرش به خانههای اهالی ختم میشود. تنها راه دسترسی اهالی خیابان شهرآرا کوچههای فرعی است که این معبر را به خیابان مروارید و از آنجا به بولوار شریعتی متصل میکند.
اولین ساکنان این خیابان فرهنگیانی بودند که زمینهای خود را در اوایل دهه ۷۰ از شرکت تعاونی فرهنگیان تحویل گرفتند و بعد کمکم شروع به ساختوساز خانههای ویلایی کردند. در دهه ۸۰ و ۹۰، اما سرنوشت این خانهها نیز مانند بیشتر خانههای ویلایی منطقه ۱۰ شد. ساختمانها کوبیده شد تا بهجای آنها آپارتمانهای چندطبقه برای جادادن جمعیت جوان قاسمآباد سربرآورند.
بوستان مروارید در معبر شهرآرا قرار دارد و اخیرا به درخواست اهالی، پارک بازی کودکان در آن احداث شده است. مسیرهای پیادهروی، نشیمن و روشنایی مناسب و طبیعت پاییزی زیبا ازجمله جذابیتهای این بوستان محلی است.
بوستان خطی ابتدای خیابان شهرآرا دارای مسیرهای پیادهروی و دوچرخهسواری است و در حاشیه بزرگراه امامعلی (ع) از بولوار شاهد تا شهیدفلاحی امتداد دارد.
معضل زمینهای رهاشده مانند خیلی از معابر محدوده قاسمآباد، در خیابان شهرآرا هم وجود دارد و باعث دپوی خاک و نخاله، کاهش امنیت و تجمع زبالهگردها شده است.
هنرستان کارودانش شهدای غواص سال۱۳۹۴ در این معبر احداث شده است و در رشته های تأسیسات حرارتی و برودتی، حسابداری مالی، عکاسی دیجیتال، کابینتسازی چوبی و کارهای عمومی ساختمان، خدمات آموزشی ارائه میکند.
دبستان دوره اول و دوم دخترانه دکتر سعیدیرضوانی یکی از مراکز آموزشی قدیمی قاسمآباد است که افتتاح آن به سال۱۳۷۰ برمیگردد.
* این گزارش چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۹۸ شهرآرامحله منطقه ۹ و ۱۰ چاپ شده است.