مریم ذالفقاری منظری| هفتهای که پشت سر گذاشتیم، جمعی از فعالان مسجد امیرالمؤمنین (ع) محله مسلم برای همدلی با مردم مظلوم لبنان و غزه با راهاندازی بازارچهای متفاوت به پویش ایران همدل پیوستند. آنها در این نمایشگاه از بانوان محله دعوت کردند تا هنر و حرفهشان را به فروش برسانند و بخشی از سود آن را در راه کمک به این دو کشور جنگزده کمک کنند.
چادر، روسری، گلیم، انواع شیرینیهای خانگی، لواشک انواع میوهها، بافتنیها مانند شالگردن، دستکش، کلاه و...، محصولاتی است که با تلاش و هنر بانوان محله در این بازارچه گرد آمده است.
در حاشیه نمایشگاه هم صندوقی جانمایی شده است تا افرادی که قصد خرید از محصولات بازارچه را ندارند، بهصورت نقدی به پویش ایران همدل بپیوندند. حجتالاسلاموالمسلمین محمدمهدی رحیمی، امام جماعت مسجد امیرالمؤمنین (ع)، دراینباره میگوید: خداراشکر استقبال شهروندان خوب بود و مبلغ قابلتوجهی جمع شد.
او با اشارهبه فروش مناسب محصولات نیز توضیح میدهد: این اولین بازارچهای بود که در محله به راه افتاد. عرضه محصولات باکیفیت باعث شد مردم درخواست برگزاری آن بهصورت یک روز در هفته را داشته باشند.
امام جماعت مسجد امیرالمؤمنین (ع) هدف از برگزاری بازارچه را علاوهبر کمک به جبهه مقاومت، آشنایی مردم با تولیدات بانوان کارآفرین و سرپرست خانوار محله عنوان میکند و میگوید: قصد داشتیم با راهاندازی این بازارچه، بانوانی را دور هم جمع کنیم که امکان اجاره مکان یا مغازهای برای فروش محصولات خود را ندارند و صرفا در فضای مجازی تولیدات خود را به فروش میرسانند. ازطرفی قصد داشتیم از ظرفیت مسجد برای رونق اشتغال آنها استفاده کنیم.
عالیه مرادی، مسئول برگزاری این بازارچه، میگوید: بانوان کارآفرین و سرپرست خانوار را ازطریق پایگاههای بسیج منطقه شناسایی و از آنها برای حضور در بازارچه دعوت کردیم. استقبال خوب باعث شد بانوان سرپرست خانوار از مناطق دیگر نیز به این رویداد بپیوندند و از پانزدهغرفه در روز اول، به بیستغرفه در روز آخر برسیم.
او درباره محل برگزاری بازارچه نیز توضیح میدهد: در ورودی مسجد یک سالن حدود پانزدهمتری وجود دارد که محل تردد مردم محله به مسجد است. از این سالن به بهترین نحو برای برگزاری بازارچه استفاده کردیم.
مرادی با اشاره به اینکه بخشی از سود فروش محصولات توسط بانوان به جبهه مقاومت تقدیم شد، ادامه میدهد: در آخرین روز بازارچه با کمک بانوان محله آش پختیم و همه درآمد حاصل از فروش آن به جبهه مقاومت اهدا شد.
او درباره کمبودها و چالشها میگوید: برگزاری چنین بازارچهای نیازمند تجهیزاتی ازجمله میز و صندلی است که باید آنها را اجاره کنیم. این امکان برایمان وجود ندارد که هر هفته بتوانیم این اقلام را کرایه کنیم. از شهرداری درخواست میکنیم برای تهیه میز و صندلی به بازارچه ما کمک کند تا بتوانیم علاوهبر کمک به بانوان کارآفرین و سرپرست خانوار، نیاز مردم محله را نیز به خوبی تأمین کنیم.
بازارچه فروش محصولات خانگی از سهشنبه ۲۹آبان تا پنجشنبه یکم آذر از ساعت ۹صبح تا اذان مغرب با محوریت مسجد برگزار شد.
* این گزارش یکشنبه ۴ آذرماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۹۴ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.