کد خبر: ۱۰۸۲۳
۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰

کوچه عوارضی در نجف‌۶

در دهه ۳۰ و ۴۰ درست روبه‌روی خیابان نجف‌۶ و در مسیر جاده قدیم قوچان، عوارضی قرار داشت که از خودرو‌های وارد‌شده به مشهد ورودی می‌گرفت. به همین‌دلیل این خیابان «عوارضی» نیز خوانده می‌شد.

توس‌۶۷ که ادامه آن به خیابان نجف‌۶ می‌رسد تا سی‌سال پیش و قبل از بازشدن بولوار نجف تنها ورودی محله نوده بود. به گفته قدیمی‌ها به‌دلیل قرارداشتن شعبه نفت در ورودی آن، به کوچه «شعبه نفت» نیز معروف بود.

در دهه ۳۰ و ۴۰ درست روبه‌روی این خیابان و در مسیر جاده قدیم قوچان (بولوار توس فعلی) عوارضی قرار داشت که از خودرو‌های وارد‌شده به مشهد ورودی می‌گرفت. به همین‌دلیل این خیابان «عوارضی» نیز خوانده می‌شد. در چندسال اخیر، این معبر به نام شهید‌اصغر ازهدی نام‌گذاری شده است.


کوچه عوارضی در  نجف‌۶

چندسال قبل به‌همت شهرداری مشهد، یک ایستگاه کار (ایست‌کار) در ابتدای این خیابان ساخته شد. این مکان نقش مؤثری در سامان‌دهی کارگران محلی داشته است.


کوچه عوارضی در  نجف‌۶

مسجد حضرت‌زینب (س)، یکی از شش‌مسجد محله نوده، در انتهای این معبرقرار دارد. بنای اولیه این مسجد قدیمی در سال ۱۳۱۰ ساخته شد و سال‌۱۳۹۵ با همت اهالی تجدید بنای آن انجام شده است.



کوچه عوارضی در  نجف‌۶

خیابان توس‌۶۷ در گذشته، از وسط دو باغ بزرگ به نام «تازه‌بهار» و «چهارهکتاری» می‌گذشت. این خیابان هنوز به‌صورت کامل مسکونی نشده و بخش بزرگی از مساحت باغ چهارهکتاری به‌شکل زمین خالی، رهاشده است.

کوچه عوارضی در  نجف‌۶

سمت چپ این خیابان، چند‌سازه و دیوارچینی غیر‌مجاز که در باغ مشهور به «چهار‌هکتاری» قرار گرفته، ازسوی شهرداری تخریب شده است.



کوچه عوارضی در  نجف‌۶

حیدر حشمتی متولد سال‌۱۳۲۳ قدیمی‌ترین ساکن این خیابان است. او می‌گوید: نزدیک مسجد حضرت‌زینب (س) قلعه اربابی قرار داشت که دارای چند برج نگهبانی بود. نگهبان‌ها از داخل برج مراقب بودند که راهزنان و غریبه‌ها وارد قلعه نشوند.



* این گزارش شنبه ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۸۰ شهرآرامحله منطقه ۱ و ۲ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44