کد خبر: ۱۰۷۲۲
۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰

آموزش و آگاهی دفتر توسعه و تسهیلگری برای پیر و جوان

دفتر توسعه و تسهیلگری محلات سجادیه، جلالیه، کوی سلمان و حسین‌آباد در منزلی قدیمی که برای اهالی محله آشنا و پر‌خاطره است. اینجا کلاس‌هایی کاربردی برگزار می‌شود که اتفاقا مورد‌استقبال اهالی نیز هست که در گزارش اشاره شده است.

دفتر توسعه و تسهیلگری محلات سجادیه، جلالیه، کوی سلمان و حسین‌آباد در حاشیه خیابان شهید‌اعتمادی محله سجادیه قرار دارد، در منزلی قدیمی که برای اهالی محله آشنا و پر‌خاطره است.

اینجا کلاس‌هایی کاربردی برگزار می‌شود که اتفاقا مورد‌استقبال اهالی نیز هست، از کلاس‌های هنری مثل خطاطی گرفته تا تراریوم، شیرینی‌پزی و.... گاهی نیز کلاس‌های فنی و حرفه‌ای برپا می‌شود که مدرک پایان دوره هم دارد.

بعضی کلاس‌های شلوغ و پراستقبال این دفتر علاوه‌بر عموم مردم، پای قشر خاصی از مخاطبان را به حیاط دفتر باز کرده است؛ مثلا کلاس امروز ازطرف اداره کل بهزیستی خراسان رضوی و برای سالمندان محله برگزار می‌شود.

 

آرامش هنر خوش‌نویسی

امروز در دفتر توسعه محله کلاس هنر خوش‌نویسی دایر است. این کلاس با استفاده از ظرفیت یک مربی محلی و با استقبال خوب ساکنان در‌حال برگزاری است. زهرا خاکشور، مربی این کلاس، پس از سال‌ها علاقه‌مندی به هنر خطاطی، سرانجام در دوران همه‌گیری و قرنطینه بیماری کرونا موفق شده به‌صورت مجازی فراگیری این هنر را آغاز کند. 

او می‌گوید: آموختن خوش‌نویسی آن هم به‌صورت مجازی خیلی سخت است؛ اما آن‌قدر علاقه داشتم که کار را رها نکردم. بالاخره موفق شدم در آزمون انجمن خوش‌نویسان شرکت کنم و در حال حاضر رتبه ممتاز خوش‌نویسی را دارم.

از نظر زهرا خطاطی هنری آرامش‌بخش است. او می‌گوید: هنر در ذاتش آرامش دارد و در بین هنر‌های مختلف از نظر من خوش‌نویسی بیشتر از بقیه این ویژگی را دارد. وقتی قرار شد کلاس خوش‌نویسی در این مرکز برگزار شود، توقع استقبال زیادی نداشتم. اما نتیجه چیز دیگری بود و حالا که می‌بینم بچه‌های محله با خودکار یا قلم‌نی زیبا می‌نویسند، حسابی حظ می‌برم.

زهرا استعداد بچه‌های این محلات را در هنر خوش‌نویسی تحسین می‌کند و می‌گوید: فوق‌العاده بااستعداد هستند و به‌سرعت نکات آموزشی را درک و اجرا می‌کنند. چند‌نفر از نوجوانان، خط را عالی می‌نویسند.

 

آرزوی تحریر زیارت عاشورا 

عذرا عزیزی‌مقدم، فرهنگی بازنشسته، ساکن محله حسین‌آباد است. او از‌طریق فضای مجازی این دوره آموزشی را پیدا و برای حضور در آن ثبت‌نام کرده است. می‌گوید: خوش‌نویسی حس و حال خوبی دارد و آرامش‌بخش است. هنر خطاطی سن‌وسال نمی‌شناسد و هیچ‌وقت برای فراگیری آن دیر نیست. آرزو دارم که پس از تسلط به این هنر بتوانم زیارت عاشورا را با خط خوش بنویسم.

سحر اخلاقی دوازده‌سال دارد و از تابستان در این کلاس‌ها حاضر شده است. او خوش‌نویسی را با خودکار آموزش می‌بیند و تمرین امروزش مصرع «به علی شناختم من به خدا قسم خدا را» است.

نرگس برومندنیا ۹‌سال دارد و چند هفته است که به این کلاس می‌آید. او دلش می‌خواهد خوش‌نویسی را خوب فرابگیرد و به دوستان هم‌سن‌و سالش یاد بدهد.

فعالیت‌های دفتر توسعه و تسهیلگری محلات سجادیه، جلالیه، کوی سلمان و حسین‌آباد مورد استقبال اهالی استآموزش و آگاهی برای پیر و جوان

 

استقبال از «توانمندسازی سالمندان»

کلاس دیگری که هم‌زمان در این مرکز برگزار می‌شود، «توانمندسازی سالمندان» نام دارد و با مشارکت اداره کل بهزیستی خراسان رضوی برپا شده است. موضوع این کلاس، سلامت روح و جسم سالمندان است.

سعیده سیاحی، کارشناس‌ارشد روان‌شناسی و مربی این جلسه، می‌گوید: طرح «پیشگیری از معلولیت و بیماری‌های سالمندان» را سازمان بهزیستی برای میان‌سالان و سالمندان در نقاط مختلف شهر برگزار می‌کند.

او ادامه می‌دهد: این کلاس‌ها برای سالمندان ضروری است و خوشبختانه خیلی هم از آن استقبال می‌کنند. ما درباره هفت‌بیماری این گروه سنی در سه جلسه به سالمندان توضیح می‌دهیم. این جلسه درباره آرتروز، پوکی‌استخوان و سقوط سالمندان بود. در جلسات بعدی سکته قلبی، قند خون و سپس سکته مغزی و آلزایمر توضیح داده می‌شود. مباحث دیگر درباره چگونگی پیشگیری، نوع تغذیه و کنترل پیشروی این بیماری‌ها‌ست.

 

کاش ۱۰ سال جلوتر می‌دانستم!

فاطمه چاه‌حوضی ۷۸‌سال سن دارد و از حضور در این کلاس بسیار راضی است. او می‌گوید: خانم مربی کلاس، نکاتی درباره بیماری پوکی استخوان، نوع تغذیه و بیماری‌ها و حوادث سالمندان گفتند که خیلی شنیدنی و به‌درد‌بخور بود. الان بیمارم و دست‌هایم همیشه گزگز می‌کند. آرتروز هم دارم. کاش ۱۰‌سال پیش، این حرف‌ها را می‌شنیدم تا بیشتر مراقب سلامتی‌ام باشم.

سکینه نجاتی‌زاده هفتاد‌و‌شش‌ساله هم از‌طریق همسایه‌ها خبردار شده است که این کلاس اینجا برگزار می‌شود. او می‌گوید: نکاتی در این جلسه گفتند که مفید بود؛ اینکه چطور و چه بخوریم، البته اگر بودجه‌مان برسد.

طیبه عظمتی هفتاد‌ساله هم نکاتی برای ورزش یاد گرفته است که می‌خواهد از این پس انجام دهد. او می‌گوید: من بیماری قند و فشار خون دارم و قلبم باتری دارد. خانم مدرس جلسه گفتند اگر مثلا فلان مقدار پیاده‌روی کنم، چقدر قند خونم پایین می‌آید.

 

تلاش برای توانمندسازی هم‌محلی‌ها

دفتر توسعه و تسهیلگری محلات سجادیه، جلالیه، کوی سلمان و حسین‌آباد حدود دویست‌متر مساحت دارد که از این مقدار، بخشی را به کلاس‌های آموزشی و کارگاهی توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی اختصاص داده است. در این فضا کلاس‌ها و جلسات مشاوره حقوقی، مشاوره خانواده و مشاوره اقتصادی برگزار می‌شود.

برای برپایی دوره‌های مشاوره از ظرفیت محلی مانند وکیل پایه یک دادگستری، مشاور کسب‌وکار و مشاور خانواده ساکن محدوده استفاده می‌کنند. برای برگزاری کلاس‌های کارگاهی نیز از ظرفیت دیگر نهاد‌های مربوطه مشارکت می‌گیرند.

رضا داورخواه، مدیر این مجموعه، می‌گوید: سازمان فنی و حرفه‌ای همان خدماتی را که در مراکز خودش ارائه می‌کند، اینجا در‌اختیار شهروندان محلات می‌گذارد که شامل اهدای مدرک پایان دوره می‌شود.

این مجموعه با سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف مانند سازمان فنی‌و‌حرفه‌ای، جهاد دانشگاهی، سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام‌خمینی (ره) و هر نهاد دیگری که کلاس آموزشی و توانمندسازی برای افراد تحت پوشش یا عموم مردم دارد، رایزنی کرده است تا خدماتشان را به محله بیاورند؛ در این زمینه نیز موفقیت‌هایی کسب کرده است و تاکنون کلاس‌های تراریوم، آموزش تخصصی ماساژ مخصوص آقایان، کلاس‌های کامپیوتر، شیرینی‌پزی بدون فر، مداحی، احکام، اخلاق و آموزش نهج‌البلاغه و همچنین تئاتر و هنر‌های نمایشی در محله برگزار شده است.


* این گزارش دوشنبه ۱۴ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۹۹ شهرآرامحله منطقه ۵ و ۶ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44