خیابان آیتالله عبادی که اکنون از میدان شهدا تا پل کابلی امامحسین (ع) کشیده شده، تا پیش از سال ۱۳۸۳ خواجهربیع نام داشته است. بعد از درگذشت آیتالله سیدمهدی عبادی، امام جمعه وقت مشهد، بخش ابتدایی خیابان خواجهربیع تا میدان امامحسین (ع) به یاد ایشان «عبادی» نامگذاری شد.
البته اکنون محله عبادی فقط بخش کوچکی از ابتدای خیابان آیتالله عبادی را در برمیگیرد. این بخش تا قبل از سال ۱۳۴۵ از میان باغات «امین» و «نکاح» میگذشته است. «مزرعه نکاح» در وقفنامه میرزا ابراهیم رضوی (مورخ ۱۰۳۸ قمری) وقف اولاد ذکور واقف و سادات رضوی شهر مشهد شده است.
محله عبادی جزو چهار محله کوچک مشهد است که فقط ۳۸ هکتار مساحت دارد. بااینحال، تراکم جمعیت در این محله زیاد است و در هر هکتار آن ۱۹۵ نفر سکونت دارند.
کاربریهای مسکونی، تجاری و آموزشی بیشترین مساحت محله عبادی را به خود اختصاص دادهاند. بیشترین ساکنان محله افراد کمتر از ۴۵ سال بهویژه جوانان ۳۰ تا ۳۵ ساله هستند. بیشتر ساختمانهای محله عبادی بهویژه در مرکز محله، ویلایی دو و سهطبقه هستند و فقط در حاشیه بولوار شهید کامیاب و مطهری شمالی ۲۱ مرتفعسازی شده است.
محله عبادی به خطوط قطارشهری دسترسی ندارد، اما در بافت مرکزی مشهد قرار دارد و با شریانهای درونشهری بهخوبی ارتباط دارد. میانگین فاصله هر نقطه محله عبادی تا ایستگاه اتوبوس، ۲۳۵ متر است.
محله عبادی از شمال به بولوار شهید کامیاب میرسد و از غرب به بولوار شهید مطهری، از جنوب به کوچه مطهری شمالی ۲۱ و از شرق به بولوار آیتالله عبادی. محلههای سمزقند، شهید مطهری، کاشانی و راهآهن در همسایگی محله عبادی قرار دارند.