
خیابان خیامشمالی ۴۰ بوی گل میدهد
خیام شمالی ۴۰ در محله کویامیرالمومنین(ع) که مسیر ورودی به بازار گل مشهد است، تا چهل سال قبل به بازار «فتح آباد» معروف بود و در آن، محصولات کشاورزی و باغی تولیدی روستاهای اطراف مشهد به فروش میرسید.
به گفته کاسبان قدیمی بازار میوه، بین سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۰ با تأسیس بازار سپاد و انتقال میوه فروشها به آن، این محل به بازار گل فروشها تبدیل شد. تعدادی از گل فروشهای قدیمی این بازار در گذشته جزو کسبه میوه فروش بودهاند.
مسجد محسن بن علی (ع) توسط بازاریان و فروشندگان میوه بازار فتح آباد، حدودشصت سال قبل ساخته شد. بازاریان درکنار خواندن نماز جماعت در این مسجد، مراسم مختلف مذهبی به ویژه عزاداریهای ماه محرم و صفر را برگزار میکنند.
مسجد قائم آل محمد (عج) سال ۱۴۰۰ توسط اهالی روستای «کنگ» از روستاهای شهرستان طرقبه وشاندیز ساخته شد. کنگیهای مقیم مشهد مراسم مذهبی خود را در این مسجد بر پا میکنند.
درِ اصلی ورود به بازار گل در همان ابتدای کوچه قرار دارد و در این بازار بیش از سیصد غرفه تولید و فروش گل دیده میشود که در شرق کشور بی نظیر است.
مجتبی رجب پور یکی از گل فروشهای قدیمی این خیابان است. به گفته او مرحوم پدرش، حاج رمضان علی رجب پور، در این خیابان مغازه میوه فروشی داشته است و در سال ۱۳۷۸ از اولینهایی بود که در این بازار مغازه گل فروشی افتتاح کردند.
* این گزارش شنبه ۲۱ تیرماه ۱۴۰۴ در شماره ۶۰۹ شهرآرامحله منطقه ۱ و ۲ چاپ شده است.