
کوچه شهیدعلیمردانی۳۵ به نام «سلمان» شناخته میشود و محله کوی سلمان، نامش را وامدار این معبر است. مسجد قدیمی این کوچه به نام مسجد زینالعابدین(ع) تأثیر بسزایی در دوستی و صمیمت اهالی داشته است.
بانوان ساکن کوچه سلمان علاوهبر فعالیتهای مسجد، در پایگاه بسیج طیبه هم همکاری میکنند و همین مشارکت در اجرای برنامهها باعث شده است صمیمیت بیشتری داشته باشند.
زهرا میریاسکندری ۹سال است ساکن محله کوی سلمان و کوچه شهیدعلیمردانی۳۵ است. او معلم آموزشوپرورش در مدرسه انقلاب اسلامی همین محله است و بعداز ساعت کاری، در مسجد زینالعابدین (ع) برای بچهها کلاس برپا میکند؛ از جمله کلاس نقاشی و تقویتی و آموزش قرآن. در تابستانها گاهی تعداد بچههای کلاسش تا چهلنفر هم میرسد. بهخاطر همین کارهایش، او را به عنوان مربی کودک حلقه صالحین پایگاه بسیج خواهران طیبه میشناسند.
همسایهها او را در برخورد با بچهها مهربان و بسیار صبور معرفی میکنند. زهراخانم درباره همسایههای این کوچه میگوید: شکر خدا اینجا همه روحیه جمعی دارند و در برنامههای فرهنگی و اجتماعی محله شرکت میکنند؛ برنامههایی مثل مراسم عزاداری دهه محرم و صفر و شهادت ائمه اطهار (ع) و اعیاد مختلف. در کار خیر هم همیشه پیشقدم هستند، مثل جمعکردن کمک برای ساکنان غزه، یا چند وقت پیش که برای خانواده نیازمندی کمک جمع کردیم.
زهراخانم سمیه دادگر را بهعنوان همسایه نمونه معرفی میکند. سمیهخانم از نظر او ستون اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی بانوان محله است. اگرچه او در ظاهر خانهدار است، در برنامههای فرهنگی و اجتماعی مسجد و محله حضوری فعال دارد.
او که عضو شورای اجتماعی محله کوی سلمان است، هماهنگکننده و رابط فعالیتهای مختلف پایگاه بسیج طیبه و مسجد زینالعابدین (ع) است. رایزنی با پاتوق کتاب برای برگزاری دورهمی بانوان در این مکان، فراهمکردن اتوبوس و گرفتن مجوز برای برگزاری برنامهها و اردوهای مختلف دختران در سینما و بوستانها ازجمله فعالیتهای اوست.
اینجا اگر کوچکترین قدمی برای همسایهها برداری، حسابی قدردان هستند و همین مسئله باعث میشود با جانودل کار کنیم
همسایهها سمیهخانم را آدمی خوشبرخورد با روابطعمومی بالا معرفی میکنند؛ از آن طرف خود سمیهخانم دادگر، خوبی همسایهها را دلیل شوق و انگیزه فعالیتهایش میداند و میگوید: همسایههای این کوچه اغلب قدیمی هستند و همدیگر را خوب میشناسند. اینجا اگر کوچکترین قدمی برای همسایهها برداری، حسابی قدردان هستند و همین مسئله باعث میشود با جانودل کار کنیم.
زهرا کبیر، جانشین فرمانده پایگاه بسیج طیبه و بانویی است که کلامش در جان مخاطب مینشیند، طوری که خیلی از دختران محله را با حرفهایش جذب پایگاه کرده است. او با همین خوشبرخوردی توانسته است چندین مشکل در محله را با گفتوگو حل کند.
زهرا خانم میگوید: مغازهای بود که در ویترینش تنپوش زنانه میگذاشت و اهالی از این موضوع دلخور بودند. من رفتم و با لحنی مناسب و گفتوگویی دوستانه از فروشنده خواستم که این لباسها را از ویترین بردارد و مشکل برطرف شود. یا مثلا بارها تذکر حجاب دادهام، ولی مراقب لحنم بودهام که مؤثر واقع شده و دختران موردخطاب، حجابشان را اصلاح کردهاند.
خصوصیت دیگر او را میتوان مهربانیاش دانست. امکان ندارد زهراخانم کاری از دستش برآید، ولی برای همسایهای انجام ندهد. از کمک در برگزاری برنامهها و مراسم گرفته تا مشاوره در مواقع نیاز. به قول همسایهها میتوان روی کمک او حساب باز کرد.
* این گزارش دوشنبه ۲۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در شماره ۶۲۳ شهرآرامحله منطقه ۵ و ۶ چاپ شده است.