کد خبر: ۱۰۶۶۷
۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۷

مسجدداری همسایه‌ها در کوچه مومن ۸

دغدغه علی‌اکبر یوسفی جذب نوجوانان به مسجد است. او معتقد است: مسجد نباید خانه سالمندان شود؛ مسجدی پویاست که جوانان به آن رفت‌وآمد داشته باشند و امور را به‌دست گیرند.

اهالی کوچه مومن ۸ مثل یک خانواده، از حال یکدیگر باخبرند و در امور مختلف کوچه خود مشارکت می‌کنند. نقطه اتصال آنها مسجد جوادالائمه (ع) در خیابان عماریاسر محله شهید مصطفی خمینی است؛ جایی که اهالی با فعالیت‌های گوناگون خود تلاش می‌کنند چراغش را روشن نگه دارند. در این میان، سه نفر از فعال‌ترین ساکنان این کوچه که پیوند نزدیکی با مسجد دارند با ما به گفتگو نشسته‌اند.


جذب نوجوانان به مسجد

علی‌اکبر یوسفی که خود در همین محله بزرگ شده، از کودکی و نوجوانی عضو هیئت محله بوده و به همراه پدرش در نماز جماعت مسجد شرکت می‌کرده است. اکنون که خانواده تشکیل داده و فرزندانی دارد، همچنان به مسجد رفت‌وآمد می‌کند. حتی پس از سه سال سکونت در بولوار پیروزی، به‌خاطر علاقه‌اش به محله و همسایه‌ها دوباره به همین کوچه بازگشته است.

شغل او کار با ام‌دی‌اف و چوب است و با همین مهارت، بسیاری از کار‌های چوبی مسجد را به‌صورت داوطلبانه انجام می‌دهد. ساخت کتابخانه، در‌های چوبی و کمد‌های مسجد، همگی از دست‌ساز‌های اوست.

دغدغه آقا علی‌اکبر جذب نوجوانان به مسجد است؛ به همین دلیل با خیران ارتباط برقرار کرده و برای بچه‌ها لوازم‌تحریر و جوایزی تهیه می‌کند تا آ‌ن‌ها را به مسجد بکشاند. می‌گوید: مسجد نباید خانه سالمندان شود؛ مسجدی پویاست که جوانان به آن رفت‌وآمد داشته باشند و امور را به‌دست گیرند.

مسجدداری همسایه‌ها در کوچه مومن ۸


کلیددار مسجد

محمد عرب، دوست و فامیل علی‌اکبر یوسفی، یکی از قدیمی‌ترین ساکنان این محله و متولد سال ۱۳۲۸ است. او از سال‌۱۳۵۸ به این کوچه نقل‌مکان کرده و تا به امروز همین‌جا مانده است.

به گفته اهالی، محمد عرب، آچارفرانسه مسجد و محله است و بی‌چشمداشت هر کاری که بتواند برای پیشرفت محله انجام می‌دهد. 

او که بازنشسته است، این سال‌ها را در مسجد سپری می‌کند. در دوران بازسازی مسجد، او شب‌ها تا صبح در مسجد نگهبانی می‌داد تا از سرقت مصالح و آهن‌آلات جلوگیری کند. به همین ترتیب هرگاه در محله برق قطع شود، لوله‌ای بترکد یا مشکلی پیش بیاید، اولین کسی که به ذهن اهالی می‌رسد محمد عرب است و با او تماس می‌گیرند.

او به‌نوعی کلیددار مسجد هم محسوب می‌شود و همچنان فعالانه به اهالی و مسجد خدمت می‌کند. پدر ده‌فرزند هم هست و حالا فرزندان و عروس‌ها و داماد‌های او از خیران مسجد به حساب می‌آیند.

مسجدداری همسایه‌ها در کوچه مومن ۸

 

تأمین امنیت محله

رضا حضرتی هم مثل محمد عرب از خادمان مسجد جوادالائمه (ع) به‌شمار می‌آید و در فعالیت‌های مختلف با او مشارکت می‌کند. او که پیش‌تر ساکن محله طلاب بوده، هشت سال پیش به این کوچه نقل‌مکان و به‌سرعت با اهالی محله ارتباط دوستانه‌ای برقرار کرده‌است.

آقا رضا فعالیت‌های فرهنگی‌اش را با عضویت در بسیج ۷۲‌تن شهید محله، آغاز کرده و در تأمین امنیت محله و برخورد با آسیب‌های اجتماعی فعال است. اما کار بزرگ حضرتی، به گفته ساکنان، جذب نوجوانانی است که سابقا به‌اصطلاح شرور و مخل امنیت محله بوده‌اند؛ این نوجوانان حالا لباس بسیج بر تن و خود برای امنیت محله تلاش می‌کنند.

رضا حضرتی با مهارت، رابطه‌ای دوستانه با این نوجوانان برقرار کرده و بدون برخورد‌های تند، آنها را به مسجد جذب کرده است. او می‌گوید: موفق شدم با بچه‌ها رابطه‌ای خوب برقرار کنم و آنها را بدون برخورد قهری به مسجد بکشانم. این جوانان نسل آینده محله هستند و فعالیت‌های فرهنگی برای این نسل بسیار اهمیت دارد.


* این گزارش دوشنبه ۷ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در شماره ۵۹۸ شهرآرامحله منطقه ۵ و ۶ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44