کد خبر: ۷۹۳۶
۰۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰
تا مرحله مسابقات تئاتر ناحیه خودمان کارگردانی می‌کردیم

تا مرحله مسابقات تئاتر ناحیه خودمان کارگردانی می‌کردیم

تئاتر «۲۴‌ساعت رهایی» کاری از دختران دبیرستان شاهد قفلی بود که مقام اول استانی رشته تئاتر در جشنواره فرهنگی و هنری دانش‌آموزان خراسان رضوی را به خودش اختصاص داد.

اختتامیه سی‌و‌سومین دوره مسابقات فرهنگی‌وهنری دانش‌آموزان خراسان رضوی، اواسط آبان سال گذشته برگزار شد. در این میان دبیرستان دخترانه شاهد قفلی واقع در محله، ولی عصر (عج)، توانست مقام اول استانی را در رشته تئاتر به‌دست آورد.

تئاتر «۲۴‌ساعت رهایی» کاری از این دبیرستان بود که با کارگردانی مهناز آقایی و نویسندگی سیدجواد رحیم‌زاده به روی صحنه رفت. گفتگوی شهرآرامحله با چهار بازیگر این تئاتر، درباره مراحل آماده‎‌سازی کار و حواشی آن انجام شد.

این دانش‌آموزان هنرمند که باید در تابستان وارد رقابت‌های کشوری در این رشته شوند، از حالا تلاش بیشتری را برای موفقیت در این مسابقات به خرج می‌دهند و امیدوار به کسب عنوان در جشنواره کشوری هستند.

 

فائزه امیرآبادی، دانش‌آموز پیش‌دانشگاهی، رشته علوم تجربی

من در نقش اصلیِ تئاتر ۲۴‌ساعت رهایی بازی می‌کردم. کاراکتر اصلی، دختری است که برای امتحانات کنکور آماده می‌شود، اما انگیزه‌ای برای درس خواندن ندارد. او با مراجعه به روان‌شناس و توصیه او مبنی بر اینکه باید ۲۴‌ساعت ذهنت را رها کنی، در تخیلات خود با افراد متفاوتی روبه‌رو می‌شود که شرایط بدی برای تحصیل دارند، اما با پشتکار به درس خواندن ادامه می‌دهند. دختر درنهایت در برخورد با این افراد، تصمیم می‌گیرد سرنوشت خود را عوض کند.

ما تا مرحله مسابقات ناحیه‌ای، کارگردان نداشتیم و، چون تجربه کار تئاتر را در سال‌های گذشته داشتیم، خودمان آن را کارگردانی کردیم. بعد از اینکه توانستیم در مسابقات ناحیه، مقام اول را به‌دست آوریم، مدیر دبیرستان، علاوه بر حمایت‌های مالی که تا آن موقع از ما کرده بود، تصمیم گرفت برای گروهمان با کارگردان قرارداد ببندد.

انجام کار‌های هنری مثل تئاتر باعث می‌شود دید انسان به مسائل عمیق‌تر شود و درد‌های جامعه را به زبان هنر، برای عامه مردم به تصویر بکشد.

ما تا مرحله مسابقات ناحیه‌ای، کارگردان نداشتیم و خودمان و به صورت گروهی کارگردانی می‌کردیم

 

مهدیه کچولی مقدم، دانش‌آموز پیش‌دانشگاهی، رشته علوم تجربی

اوایل سال تحصیلی بود که ما چهارنفر به‌دلیل علاقه‌ای که به تئاتر داشتیم، تصمیم گرفتیم کاری را برای مسابقات دانش‌آموزی آماده کنیم. با توجه به آشنایی و شناختی که از آقای سیدجواد رحیم‌زاده داشتیم، از ایشان خواستیم برای ما نمایشنامه‌ای بنویسند.

این‌طور شد که ایشان متن نمایشنامه را به‌مرور نوشتند و ما هم قدم‌به‌قدم با ایشان پیش می‌رفتیم. مسابقات ناحیه در اسفند برگزار شد و ما تا چند روز قبل از مسابقات، هنوز پایان نمایش را نمی‌دانستیم. بعد با مشورت و همفکری که آقای رحیم‌زاده با ما انجام دادند، بالاخره آخر نمایشنامه هم نوشته شد و کار برای مسابقات آماده شد.

من در این نمایش، نقش روان‌شناس، پدر و مسافر را در صحنه‌های مختلف به‌عهده داشتم. به‌نظر من، دلیل اصلی موفقیت ما در مسابقات ناحیه و استانی، اتحاد و هم‌بستگی و کار گروهی ما چهار بازیگر در کنار چهار نفر دیگری بود که در پشت صحنه ایفای نقش می‌کردند. ما در تمام مراحل کار از هم حمایت می‌کردیم و انتظار کسب مقام را هم داشتیم.

 

فرزانه جعفرنیا، دانش‌آموز سال دوم، رشته ریاضی فیزیک

وقتی مراحل اولیه کار را می‌گذراندیم، هنوز کارگردان نداشتیم و فقط بعضی مواقع به منزل خانم «آقایی» که از قبل تجربه کار با ایشان را داشتیم، می‌رفتیم و ایشان درباره کار نظر می‌دادند و ما هم عمل می‌کردیم.
من نقش مادر، دختر کارگر و مسافر را در صحنه‌های مختلف بازی می‌کردم و هر سه نقشم را دوست داشتم.

با توجه به اینکه در چهار سال گذشته نیز تجربه کار با خانم آقایی را داشتم، چیز‌های زیادی از ایشان یاد گرفته بودم که در ایفای این نقش‌ها به من کمک کرد و یکی از دلایل مهم موفقیت ما نیز، همین بود که هر چهارنفر ما سابقه کار تئاتر را در گذشته داشتیم.

هنر تئاتر را به این دلیل دوست دارم که وقتی روی صحنه می‌روم، همه‌چیز را فراموش می‌کنم، حتی اگر ناراحت باشم، در فاصله‌ای که نقش بازی می‌کنم، ناراحتی‌ام را از یاد می‌برم و از خودم فاصله می‌گیرم.

 

تا مرحله مسابقات تئاتر ناحیه خودمان کارگردانی می‌کردیم

 

میترا قاسمی، دانش‌آموز سال اول دبیرستان

کارگردانی خوب خانم آقایی یکی از دلایل مهم به‌دست آوردن مقام اول در مرحله استانی بود. من خودم از دوران راهنمایی و حدود سه سال است که تجربه کار با ایشان را دارم؛ البته متن نمایشنامه ما هم در مقایسه با بقیه کار‌ها که کلیشه بود، قوی‌تر بود و در همان زمان اجرای مسابقات، ما خودمان پیش‌بینی می‌کردیم که عنوان اول را به‌دست آوریم.

از حالا نیز درحال آماده شدن برای مسابقات کشوری هستیم که در تابستان برگزار خواهد شد. علاقه خود ما بود که سبب شد همان اوایل سال تحصیلی، در راه انداختن این گروه تئاتر سماجت کنیم و وقتی مدیر دبیرستان انگیزه ما را دید، با این کار ما موافقت و در ادامه، حمایتمان کرد.

ما در طول سال تحصیلی طوری برای تمرین برنامه‌ریزی می‌کردیم که به درس خواندمان لطمه نزند. من خودم به هنر تئاتر علاقه زیادی دارم، چون با ایفای هر نقش احساس می‌کنم در قالب یک نفر دیگر به تجربه جدیدی از زندگی می‌رسم.

 

مهناز آقایی، کارگردان تئاتر ۲۴ ساعت رهایی

من از سال‌۸۴ کارگردانی تئاتر دانش‌آموزی را برعهده گرفتم. یکی از ویژگی‌های تئاتر ۲۴‌ساعت رهایی که از نظر من تحسین‌برانگیز است، این بود که خود این دانش‌آموزان بدون داشتن کارگردان تا مرحله مسابقات ناحیه، آن را پیش بردند.

من با چند نفر از آن‌ها در سال‌های گذشته کار کرده بودم و بازیگران من بودند. به‌دلیل همان تجربه‌های گذشته بود که توانسته بودند امسال خودشان تا حد پذیرفته‌شده‌ای، از ایفا کردن خوب نقش‌ها آن هم بدون نظارت کارگردان بربیایند.

همین موضوع باعث افتخار من است و از اینکه توانسته‌ام توانایی آنان را در این چند سال در هنر تئاتر افزایش دهم، خوشحالم و احساس می‌کنم نتیجه کار خود را گرفته‌ام. خانم درنه فیضی، مدیر و فضه صابری، دبیر پرورشی دبیرستان، نیز با حمایت‌های خود و دید مثبتی که به هنر تئاتر دارند، در موفقیت گروه نقش زیادی داشتند.

* این گزارش چهارشنبه، ۳۰ اردیبهشت ۹۴ در شماره ۱۴۹ شهرآرامحله منطقه ۱۰ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44