آپارتمانهای چند صد واحدی محله ارشاد را آستان قدس رضوی با همکاری دو شرکت ایتالیایی و فرانسوی در زمان استانداری ولیان و شهرداری محمد رهبر ساخته است و بهدلیل تعداد واحدهای آن به محله ششصددستگاه معروف است.
یازده بلوک ۱۰ طبقه و پنجاهواحدی در زمینی بهوسعت هفت هکتار این مجموعه آپارتمانی را تشکیل میدهد.
سال ۱۳۵۰ که کلنگ ساخت این مجموعه آپارتمانی زده شد، بهجز شهرک اکباتان تهران، نمونه دیگری در خاورمیانه برایش نبود. واحدهای مجموعه مسکونی ششصددستگاه چهار سال بعد از آغاز ساختوساز به استادان دانشگاه و کارکنان دادگستری و شرکتبرقیها واگذار شد.
آن سوی خیابان ارشاد یعنی پشت ساختمان روزنامه خراسان را هم به شرکت گازیها داده بودند. مجموعه آپارتمانی ششصددستگاه پس از انقلاب ارشاد نام گرفت.
از آنجایی که منزل شهید صادقی در محله ارشاد بوده و مجالس مذهبی در آن برگزار میشده است، خیابان اصلی بولوار سازمان آب بهنام این شهید بزرگوار نامگذاری شده است.
محله ارشاد ۱۸۲ هکتار وسعت دارد و در هر هکتار آن ۷۲ نفر سکونت دارند. بیشتر پهنه این محله را مسکونی، باغات کشاورزی، اداری و انتظامی، زمین بایر و فضای سبز تشکیل میدهد. گروههای سنی ۳۰ تا ۵۰ سال بیشترین جمعیت این محله را تشکیل میدهند.
محله ارشاد بین دیگر محلات منطقهیک، از فضای سبز بهتری برخوردار است و آنهم بهدلیل وجود مجموعههای ۶۰۰ دستگاه و ۵۱۲ دستگاه است.
بیشتر ساکنان این محله از قشر کارمند هستند و تعداد خانوارها معمولا دوسه نفره است. سطح سواد در میان اهالی این محله بیشتر از ۹۷ درصد است. در این محله کمتر نشانی از خانه ویلایی یافت میشود؛ بیشتر خانهها آپارتمانی و مجتمعهای مسکونی با تراکم زیاد هستند.
این محله اکنون به خطوط قطارشهری دسترسی ندارد؛ اما بهدلیل قرارداشتن در میانه شهر، با شریانهای درونشهری ارتباط مناسبی دارد. میانگین فاصله زمانی از هر نقطه محله ارشاد تا ایستگاه اتوبوس ۲ دقیقه و ۲۶ ثانیه است.
محله ارشاد از سمت غرب به بولوار خیام، از شرق به بولوارهای توس و شهید صادقی و از جنوب به بولوار آیتالله دستغیب میرسد.
محلههای جانباز، سجاد، فلسطین، آبکوه، گوهرشاد و ابوطالب همسایگان محله ارشاد هستند. خیابانهای شهید صادقی، ارشاد، نوربخش، مالک اشتر، توفیق، وحدت، هجرت و بیستون در این محله قرار دارند.