کد خبر: ۱۱۹۳۹
۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۰
تعمیرکارهای مردم‌دار کوچه شهیدان نظام‌دوست

تعمیرکارهای مردم‌دار کوچه شهیدان نظام‌دوست

فرهاد امیری می‌گوید: اینجا همسایه‌ها هوای هم را دارند که نعمت بزرگی است. من، جواد‌آقا و علی‌آقا سعی می‌‎‌کنیم با انصاف و خوش‌خلقی با مردم، اوضاع کسب‌وکارمان را گرم کنیم.

نخ تسبیح رفاقتشان کسب‌وکارشان است؛ همسایه‌هایی که حدفاصل کوچه شهیدان نظام‌دوست ۲۹ و ۳۱ هرروز، صبح اول وقت، چشم‌در‌چشم می‌شوند، سلام و احوالپرسی می‌کنند و کرکره مغازه هایشان را با توکل به خدا بالا می‌‎‌دهند.

وقتی هم که از کار خسته می‌شوند، فرصت را برای سر‌زدن به یکدیگر و گپ و گفتی کوتاه، غنیمت می‌شمارند. هرچند صنف و رسته کاری‌شان با هم نمی‌خواند، اشتراکات بسیاری دارند که رفاقتشان را محکم کرده است؛ چیز‌هایی مثل استفاده از تخصص برای تعمیر وسایل و راه‌انداختن کار مردم.

 

تعمیرکارهای مردم‌دار در کوچه شهیدان نظام‌دوست

 

کمک به معیشت اهالی

یکی از این همسایه‌های تعمیرکار، جواد برغمدی است. او نشستن پشت چرخ خیاطی و دوختن شلوار و پیراهن مردانه را از سال‌۱۳۶۹ شروع کرده و بیست‌سالی می‌شود که مغازه‌اش را از محله رسالت به عباس‌آباد منتقل کرده است.

برغمدی که عضو شورای اجتماعی محله عباس‌آباد نیز هست، با کمک دیگر اعضا بسیاری از مشکلات محله مثل تخریب آسفالت خیابان شهیدان نظام‌دوست را حل کرده است. او که این روز‌ها بیشتر وقتش به تعمیر لباس مشتری‌ها می‌گذرد، می‌‎‌گوید: اوضاع مالی مردم جوری است که بیشتر ترجیح می‌‎‌دهند لباس‌هایشان را تعمیر کنند و تن به هزینه دوخت ندهند.

او فرهاد امیری را به ما معرفی می‌‎‌کند و می‌‎‌گوید: چهار‌سال است که با هم آشنا شده‌ایم. اگر به سفر بروم، خانه و مغازه‌ام را می‌‎‌سپارم به او. مشتریانم هم اگر تعمیر کیف و کفش داشته باشند آن‌ها را به آقای امیری معرفی می‌‎‌کنم که منصف و کار‌بلد است.

 

تعمیرکارهای مردم‌دار در کوچه شهیدان نظام‌دوست

 

همسایه‌ام بمان

فرهاد امیری، همسایه دیوار به دیوار آقای برغمدی است. حرفه‌اش کفاشی است و تعمیرات کیف هم انجام می‌‎‌دهد. چندهفته دیگر، مهلت قرارداداش با مالک به پایان می‌‎‌رسد و اعلام افزایش چندمیلیونی قیمت اجاره‌بها از سوی مالک، او را ناگزیر کرده است که به همسایگی چهارساله‌اش با آقای برغمدی، پایان بدهد.‌

اوضاع مالی مردم جوری است که بیشتر ترجیح می‌‎‌دهند لباس‌هایشان را تعمیر کنند و هزینه دوخت ندهند

می‌گوید: وقتی جوادآقا فهمید که به‌دنبال مغازه دیگری هستم، خودش دست به کار شد و برای اینکه از هم دور نشویم، پیگیری کرد و چند مغازه آن‌طرف‌تر برایم ملکی با اجاره کمتر و بنای بهتر پیدا کرد.

ادامه می‌‎‌دهد: اینجا همسایه‌ها هوای هم را دارند. این نعمت بزرگی است که شاکرش هستم.

او همسایه‌اش، علی رضایی را معرفی می‌‎‌کند و می‌‎‌گوید: من، جواد‌آقا و علی‌آقا سعی می‌‎‌کنیم با انصاف و خوش‌خلقی با مردم، اوضاع کسب‌وکارمان را گرم کنیم.

 

تعمیرکارهای مردم‌دار در کوچه شهیدان نظام‌دوست

 

همسایه‌داری به سبک دهه ۶۰

همسایه‌ها، علی رضایی را به صبر و خوش‌انصافی می‌‎‌شناسند. او بیست‌سالی می‌‎‌شود که در خیابان شهیدان نظام‌دوست سکونت دارد. تا چهارسال پیش مغازه موتورسازی‌اش حاشیه طبرسی‌شمالی بود، اما افزایش ناگهانی اجاره بها باعث شد به اینجا نقل مکان کند.

وقتی موضوع گزارشمان را متوجه می‌‎‌شود، برایمان از فرهنگ و آیین همسایه‌داری مردم در دهه‌۶۰ تعریف می‌‎‌کند؛ روزگاری که دل‌ها نزدیک بود و حتی خانه یک همسایه از حیاط به خانه همسایه دیگر، راه داشت.

او از همسایگی با آقای امیری و برغمدی که حال و هوای همسایگی‌های قدیم را دارد، خوشحال است. می‌‎‌گوید: داشتن همسایه خوب و بی‌آزار، نعمت است. اگر دیگران هم توقعشان را پایین بیاورند و با هم با انصاف رفتار کنند، دل‌ها مثل قدیم به هم نزدیک می‌‎‌شود.

 

* این گزارش یکشنبه ۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در شماره ۶۱۲ شهرآرامحله منطقه ۳ و ۴ چاپ شده است.

ارسال نظر
آوا و نمــــــای شهر
03:44